Vatten vatten vatten...

Vatten som är det mest nödvändiga vi har, kan ibland ställa till det... Våran lilla stad har ju haft översvämningar, och det är en del människor som drabbats mer, andra mindre. Som tur är är det ingen som har dött... Några har fått sina källare "välfyllda" några har fått garaget förstört. Vi benämner detta som katastrof.
Men det är väl så i våran matrealiserade värld,att det är en katastrof om något händer så att vi får våran vardag rubbad.
I andra delar av världen innebär en katastrof när familjer inte har något tak över huvudet alls, de har ingen stans att ta vägen, de har ingen mat och någon anhörig kanske har dött i katastrofen som råder.
Nu är det så att jag tycker synd om de som har fått sina källare/hus fyllda med vatten, det kan inte vara roligt att ta reda på allt förstört, men jag antar att de flesta kan leva kvar i deras hem, har mat och har även de anhöriga kvar vid livet, eftersom jag inte hört att något dödsfall uppstått på grund av vattenmassorna.
Man skulle kunna säga att vi, beroende på var vi bor, har olika syn på vad en katastrof är...
Simma lugnt.
Puss och kram Lilla jag

Tur är väl...

.. Att man tillhör societeten här i stan? tillhör man de, bor man lite högre upp på "höjden" och då slipper man denna översvämning som rådet i våran lilla stad numera.... Det är tydligen vatten överallt i centrum, typ,och vägar som spolats bort. Med den mediabevakning som råder nu av Krillehöla, så kulle man kunna tro att vi lever i en krigszoon....
Denna veckan har antingen jag eller Stora han varit hemma, för vi har två småskrot med omväxlande hög feber, snor och hostningar.. Det är väl så en småbarnsfamilj har det i allmänhet när de börjar dagis igen...
Det har varit ett himla pyssel för mig, som har inbokade besök hela dagarna. Jag måste boka av de kommande besöken, och boka om de besöken jag missat. Men men. Det känns som om man är oumbärlig, men i det långa loppet märks det knapptatt man varit borta i några dagar.

Imorgon hade jag tänkt att vi skulle ta oss till hembygdsgården för att kolla in "hembygdsgårdens dag", för att se hur man levde förr, hur man malde mjöl osv, men vi får väl se vad det blir?!
Sen har jag köpt en stek, som jag tänkte laga till och kanske skulle man ta och göra i ordning den på söndag, så att det blir finmidda på veckans sista dag?!! Undrar om Lilla familjen har tid att komma hit och äta då? Får nog höra med dom, vad de har för några planer. De kanske inte ens vill komma hit när vi har två snorungar här hemma!
Puss och kram Lilla jag

Jamen, man kan väl glömma!...

Precis hur länge som helst va det sedan jag var här och pillade ner några rader...
Hela sommaren har flugit förbi. Visst är det augusti fortfarnade, men för mig är augusti en höstmånad, inte en sommarmånad... Det är kalla mornar och varma dagar med omväxlande regn, blås och rusk blandat med strålande soldagar..
Idag blir det till att vara hemma, för igår hade vi en lite sjukling med feber, och i natt började lillpruttan hosta och klagar idag över att hon har ont i halsen. Men ska de vara sjuka, är det lika bra att slå ihop sjuktillfällena, så man inte blir hemma så länge..
Det är helt otroligt vilket dåligt samvete man har när man får ringa till jobbet och anmäla sig sjuk... Jag har en massa besök inbokade och nu måste de ringa och avbokas. Man tycker att man ställer till det så för den som man jobbar med... Men vad gör man och det visar ju sig att man inte är oumbärlig på något sätt, det löser sig alltid... Bara man kom över det dåliga samvetet...
Det är helt otroligt det där... Dåligt samvete det kan man ha över nästan allt.. Vad beror det på? Är det på orimliga krav man ställer på sig själv, eller vad är det som orsakar dåligt samvete egentligen?

Ja, idag blir det en lugn dag här på Parklain, har faktist inte en aning om vad vi ska hitta på. Förmodligen mycket tv-tittande men det är nog bra om vi bryter av med en liten spelstund... Kanske rita lite, eller varför inte bygga lego? Moster och Dida kom med en hel sopsäck med smålego förförra helgen.... Vi får låta fantasin styra idag!
Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0