Solsken!

Man kan inte annat än bli på bästa toppenhumör, när solen skiner som bara den! Idag blir det målning!
Lite konstigt va det igår när vi gick och la oss, och Stora han undrade vad jag hade gjort på ryggen, för där hade jag vita streck.. Tydligen hade jag fått MÅLARFÄRG, DÄR!?
Utnämner mig själv till världens bästa kladdare!
Puss och kram Lilla jag

Härlig dag!

Idag har solen visat sig ordentligt! Så ordentligt så att jag kunde stå i bara målarbyxor och bh och måla två spaljeér. Hur gött som helst! Får väl hoppas på lika fint väder imorron, för då ska grundfärgen målas över, och att få lite färg (solbränna, alltså) på den runda kulan jag har framtill gör inget alls!

Nu på eftermiddan har vi varit upp till Stora hans mamma för att säga grattis, det är ju morsdag, och då får man ju inte glömma dessa damer. (Undrar vad våra tvillingar har köpt till sin blivande mamma???!!!).
Klockan är snart 20:00, och det är dags att sporta lite, på tv:n alltså!

Åsså får man väl lägga till ett GRATTIS till Tyskland  som vann Eurovisions festivalen igår!

Helt rätt låt vann!!!
Puss och kram Lilla jag

Utflykt!

Idag ska fru M och jag på tur! Vi ska ända till Karlskoga för att prova på att handla på "nya" MAXI, när nu vårat har rasta ihop...
Har väl inte tänkt handla så speciellt mycket, men det är väl som när man går på IKEA och inget ska ha.. Man kommer alltid ut med en hel vagn med grejer!

Senare i kväll ska jag och Stora han på en ny utflykt. Vi ska till Karlstad för att fira en 35-åring!
 
 kompis! 
Kalas med mat och tårta (antar jag) det blir!
Puss och kram Lilla jag

Så jävla förbannad....

SPRÄNG POSTEN i luften....
   
I början av veckan åkte jag till vårat lokala postkontor för att skicka iväg ett paket till moderjord, hon hade glömt en jacka som hon behövde...
När jag kommer till postkontoret, hittar jag en skylt på dörren, som informerar om att kontoret är öppet mellan klockan 10-12 och 15-18.... (service vad är det?)

Åker då till en affär som hjälper mig att väga paketet, (ca 500 gr) och efter PORTOTABELL visade det sig att det skulle sitta frimärken för 48:- på paketet, och köper då självklart detta.
Åker sedan till en postlåda och stoppar in det mjuka paketet.
Men så har nu mor fått en avi på att hon måste LÖSA ut paketet, för det var för lite porto på... Tror det var runt
25:- hon skulle få lösa ut det för...
Det är väl jävligt märkligt att inte portotabellen gäller när man postar från en affär, när nu inte kontoret håller öppet?....
Från och med nu ska jag göra ALLT för att posten kommer att lägga ner, inte en gång jag kommer att vara där...
Tacka vet jag email, synd bara att det inte finns en lucka i datorn där man kan pilla in paketen, och sen skicka iväg...
Puss och kram Lilla jag

Det va det där med att sova....

... Och det gick ju bra till ca klockan 03:30 imorses... Sen va det  ... Låg och virade ett tag, men rädd för att väcka sambon med mina volter, gick jag upp och läste tidningen...
Läste allt i tidningen, även sådnat som inte är intressant, så lagomt tills Stora han skulle upp gick jag och la mig igen... Men jag gjorde honom sällskap vid frullebordet.
Så va det tv:n som gällde ett tag, men SEN la mig igen, och sov i ca 1 timma! Gott!

Konstigt detta med att INTE sova.. Jag har aldrig haft problem med det förut. Lagt ner huvudet, blundat och sen sovit...
Puss och kram Lilla jag

Trött, trött, trött.

Det måste bero på att jag inte gör så himla mycket om dagarna... Eller kan det vara vädret? Eller kan det vara att jag inte sover hela nätter? Eller att jag vaknar tidigt? Eller att jag är "hemmafru", och "måste" passa upp på "husbonn" ? (!) Eller kan det vara att jag går omkring och bär på några små knyttisar?! Men de är ju så snälla, bara lever runt bort ibland...

Ja jag vet inte, men soffan lockar mig rätt så starkt nu...  
Puss och kram Lilla jag

Muffinsbak!

Hejsan hoppsan, då har man bakat tre olika sorters muffins då! Dumlemuffinsarna och after eightmuffinsarna är klara och i frysen och daimmuffinsarna står i ugnen...
Det luktar precis hur gott som helst i hela huset!
Fjäsk ska det oxå bli... Tänkte att vi skulle bjuda våra "kära" föräldrar på en varsin muffins på kommande träff, som vi har om ca en timma...

Tyvärr har regnet dragit in över hela Sverige, och med det kyligare luft.. Det är väl inget som jag gillar precis, men vad kan jag göra åt det?

Tänk den skadeglädje som håller i sig för evigt... För några dagar sedan skrev jag ju här om hur nöjd jag var att två vänner med deras familjer skulle åka utomlands,  och hånade dem lite för att vi hade precis lika varmt och härligt här... Nu får man väl bita i det sura blåbäret...
Puss och kram Lilla jag

Sol, men kallare...

Tydligen har "ryssvärmen" dragit vidare, för det är inte alls så varmt längre... JAG VILL HA MERA VÄRME....

Igår va jag på yoga igen, och det är ju bara att konstater att det är inget för mig. Jag blir så rastlös, och det ända upphetsande jag kan komma på, är att räkna takplattorna.. Och hur upphetsande är det?
Jag får liksom inte ro... "Kan inte gå in i mig själv" som de andra verkar fixa... Men nu är det två gånger kvar, och det är väl bara att "stå ut"...

Nu ska jag ner i källare och måla lite, har några listor där som ska målas för andra gången. Sen har jag fått mer målarjobb, men det tar jag nog med mig ut, försöker suga i mig lite sol...

Klockan 13:00 har jag lovat att ha maten klar, för då kommer Stora han hem och äter med mig! Prata om att ha blivit en hemma fru, oavlönad tyvärr då da...
Puss och kram Lilla jag

Julfest!

Är precis påväg för att gå på  å  fest!
Det känns som att de är väldigt tidigt ute, eller oxå väldigt sent..
Historien är den att de skulle ha haft denna fest i december, men olyckligtvis gick hennes pappa bort samma vecka, så den blev inställd!
 Men det är ändå lite kul att de ska ha denna lilla julfest 5 månader senare!
Jag tror jag ska hålla mig nykter (!), det är nog bäst att ta bilen, så man MÅSTE...
Puss och kram Lilla jag

Mer, mer, mer, MEEEEERRRR!

Gud så härligt det är ute alltså, det går liksom inte att få för mycket av denna härliga värme!
Eftersom det är lite disigt på himlen  blir det ju inte så där "pötthett", så man kan ju vara ute och njuta i fulla drag!

Tyvärr måste jag nog säga att jag är lite skadeglad.... Två familjer jag känner åker utomlands inom det närmaste, och det är lite gott att även vi här hemma får ha sol... Men något som de kommer undan är ju att laga mat, diska, städa och hålla hushållet igång, och det kommer man liksom inte undan här hemma...

Har för övrigt tagit fram min bikini idag... Överdelen kanske är i minsta laget, med tanke på att "de två" växer de oxå, men man kan ju alltid hoppas på att man uppfattas som sexig.. (Åh vem som ser mig på min lilla gård, det har jag ingen aning om. Förmodligen igen, men någon liten fluga eller geting kanske blir förvriden och flyger in i en ruta!!!) Det betyder ju ett stick mindre!
Puss och kram Lilla jag

Hur orkar de?

HAr precis haft påhälsning av Jehovas vittnen, och de skulle pracka på mig tidskriften Vakttornet.
Visst va det trevliga damer som stod här utanför, de såg ut att vara hur normala som helst (!), men frågan är: Hur orkar de?
Kan inte vara många som tackar ja till att få information om Jehovas... Man måste väl tröttan, eller?
Men det är väl bara att önska dem lycka till, men snälla: KOM INTE TILLBAKA TILL MIG något mer...
Puss och kram Lilla jag

Bara njuter!

Klockan är 21:45 och det är 16,1 grader varmt ute! SOMMMMMMMMMARRRRRRR!!

Glassen vi intog efter föräldrargruppen idag var hur god som helst!
  Mer av sådant!!!
Puss och kram Lilla jag

Älskade värme - och lite regn...

Värmen är kvar, men måste det verkligen REGNA nu?
Puss coh kram Lilla jag

Älskade värme!

Idag när vi gick upp va det redan 16 grader varmt ute! Vilken härlig dag det kommer att bli, tänkte jag!
Visst va den underbar, solen till och med sken på förmiddagen!

Frulle avnjöts på ballen, och efter att jag rensat i växthuset, satt/låg jag och chilla på ballen igen! En glass hann jag väl med oxå!
Nu ska vi åka på föräldragrupp igen, och idag skulle det visst handla om smärtlindring, så: "ja tack, ge mig allt" (tror jag, eller?)!
MER VÄRME ÅT FOLKET!!
Puss och kram Lilla jag

Lyxfrulle!

Man kan inte säga något annat än att det verkligen är en lyxfrulle när man får äta två HAVSKRÄFTOR efter smörgåsen!
Vi har ju tagit oss till våran ädla västkust, och här va det ett helt stort fat med havskräftor som väntade oss, till och med så många så att jag kunde få mig två nu precis!

Idag vet jag inte riktigt vad som kommer att hända, jag har fått mig ett löfte om att få lära mig backgammon, men jag tror att vi börjar i en varsin soffa och en film.... Inte helt fel!!!

Killarna ska ta sig till den båt som är i familjens ägor och som inte fungerar, för att förhoppningsvis få lite "putter" i den!

Man skulle kunna säga att man har det rätt så chill här nere!
Puss och kram Lilla jag 

Sommardoft!

Nu på morronen har jag kokat hjortronsylt, och detta spred en härlig sommardoft i köket!
Vi ska nämligen åka på en lite "utflykt" och de vi ska hälsa på tjatar alltid om att Stora han ska köpa med hjortronsylt, för att det är så gott, och eftersom Stora han inte fått tag i någon sylt, tänkte jag att då får väl vi göra egen då och ta med!
Sen är de oxå förtjusta i ostkaka, men till den tar vi med ingredienserna, så kan vi göra en egen!
Puss och kram Lilla jag

Vårat livs viktigaste kurs?

Igår va det då äntligen dags att börja föräldrarutbildningen...
Tre par (av sex) slöt upp igår klockan 15 för att i ca två timmar få information, och för att ställa alla möjliga, och omöjliga frågor till en barnmorska..

En fika efter en timma blev det, och då försökte jag få lite kontakt med de andra paren!!
Öppnade starkt med att fråga hur gamla de va... I ett par va han 24 och hon 21, i det andra paret var han 26 och hon 18!!!!!!! "Då är jag dubbelt så gammal som Du då" va min snabbaste kommentar!
Gissa om hon måste tycka att vi är från stenåldern, och jag kan tänka mig att hon hade sina funderingar på om man verkligen KAN bli på tjocken i våran ålder... Då med tanke på klimakteriet och sånna saker...

Det är väl inte precis några som jag kommer att umgås med, men vi får se det från den positiva sidan: det var bra information iallafall! Nästa tisdag är det dags igen, och då ska det pratas om smärtlindring! Jag säger bara en sak: GE MIG ALLT!!!
Som tur är har jag två andra kompisar som är på tjocken, och även om de har barn sedan tidigare hoppas jag att de kan ha lite tid över till mig, för en fika, en lunch eller något liknande ibland?! 
Puss och kram Lilla jag

Måndag, ny vecka!?

Tänk att tiden trots allt rullar på... Idag har jag inte gjort speciellt mycket (som alltid), målat på ballen lite och städat toan...
Inga spännande händelser kan jag skriva om, och inga konstiga funderingar och tankar heller... Va beigt..........

Idag ska jag ägna två timmar åt tv:n.. Först måste jag kolla på  å sen ska jag över till staterna för att se på ..
Som jag sagt förut, tycker jag att Maria Montazami (vilket efternamn? Har för mig att vi, när vi gick i grundskolan kallade de röda dagarna för monta!) är helt blondinkoko och helskön!
Till dessa två timmar kommer min kärlek, Stora han, att servera mig kvällsvarden: GRILLAD KORV.... Jippi (?)

För övrigt saknar jag min fru M, hon har nämligen rymt.. Rymt ända till Mallis.... Taskigt tycker jag...
Puss och kram Lilla jag

Ny IDOL!

Var som bekant på Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" i går, och efter detta har jag fått mig en ny IDOL!!!
Det var en fantastisk föreställning och hon la ribban högt när hon startade det hela med att komma in på scenen iklädd endast BIKINI!!!
Jag skrattade från det hon entrade scenen till ca två timmar senare, när hon avslutade hela föreställningen med ett nummer om en påhittad porrfilm!
Mia berättar om sin barndom (som utspelade sig här i Krillehöla!!) på ett mycket roligt och underhållande sätt, men som varvades med egen skrivan låtar, men en allvarlig underton. Hade inte en aning om att hon va så duktig sångare, jag var alldeles hänförd!
Om Ni skulle få chansen att gå och se denna föreställning, GÖR DET!

Puss och kram Lilla jag

Rik!?

Nu har Stora han och Lilla jag gemensam ekonomi! Det måste väl inbringa ganska många vuxenpoäng, eller?
Men jag satte inte över "alla" mina pengar på det gemensamma kontot, jag sparade 1:49! Så man är ju fortfarande rik!...
 
Puss och kram Lilla jag

Trevlig dag

Idag har jag tillbringat den meste tiden nere hos fru M och deras busfröunge. En annan tjej var oxå där och hon har börjat pugga till undersköterska, så vi kollade igenom hennes uppgift lite...
Ska väl erkänn att det var endel som jag inte hade en minsta lilla aning om... Undrar om det är illa?
Det handlade om hur man gör en vårdplan, och hur man utgår från den när man sedan ska sköta en person utefter just en sådan...

Vädret har varit soligt och grannt, och visst blir man på mycket bättre humör när det är fint ute? Man får liksom vårkänslor och önskar sig ännumer till sommarn...

Imorgon är vi nio tjejer som åker till Degerfors valsverk och kollar på Mia Skäringers "Dyng kåt och hur helig som helst! dyngkåt o hur helig som helst
Vi ska först äta mat där, och sen se denna föreställning! Jag har hört att den ska vara jättebra, även om den inte fick bra kritik i tidningarna...
Iallafall ser jag verkligen fram emot att få "skämma bort mig själv" med detta imorron!
Puss och kram Lilla jag

Underbar doft!

En morotskaka står i ugnen och sprider en helt fantastiskt härlig doft! Jag tror att det är kanelen som gör sig så bra "varm", det är himelskt att sitta här och bara sniffa!

En "gammal" klasskamrat kommer hit för en fika, och eftersom hon älskar kaffebröd, får man ju göra sig till lite grann och "slänga ihop" lite nybakat! Vet att jag gjort morotskaka någon annan gång, men att jag inte lyckades så bra då, men nu många år senare va det dags att prova på nytt, och jag hoppas att den blir lika god som den luktar nu!

Imorses när jag vaknade (kl 5:15!) sken solen, och det såg ut att bli en lika fin och underbar dag som igår, men oj vad jag bedrog mig... Det är ju hur kallt som helst ute. MEN det är ju trots allt ingen snö!!

Varit på kolla av magen idag, och det är som jag sagt förut, det är två A-barn som ligger därinne! Allt såg bra ut, och hjärtana pickade på som bara den! Barnmorskan sa till och med att det var en A-mamma som bar på de små, och det som barnmorskor säger, det är ju ALLTID sant, eller!
Puss och kram Lilla jag

Karlstadtur

Idag har jag varit i Karlstad, igen... Till sjukhuset.. Men denna gång gällde det inte mig, utan en bekant som skulle hälsas på. Våran bekant verkade må bra, och det va skönt att se!

Underbart väder har det oxå varit, och jag måste säga att jag är lite förvånad över det, för vad jag uppfattade från morgonens väderrapport skulle det inte vara så fint, och ganska kallt skulle det bli. Men det kan vara så att jag inte var riktigt uppmärksam...

Annars händer inte så mycket här, numera.
Puss och kram Lilla jag

Husmanskost

Finns det något bättre än riktig mat? Med riktig mat menar jag sån där mat som man alltid fick vällagad som liten. Inga halvfabrikat eller "värmas-i-mickron" mat.
Idag blir det just sån där rikigt mat.. Kålpudding står på menyn, och det ska bli så himla gott!

Imorron blir det hemstampat potatismos och kokt varmkorv. Korven är självklart inte hemmagjord, men ändå, det känns helt ok!

Sen ska jag inte sticka under stolen med att det ibland är väldigt gott att gå ut och äta, slippa laga maten och framförallt slippa ta reda på det som blir efter en middag..

Fast just nu är jag inne i en "hitta-på-vad-vi-ska-ha-till-lunch" svacka. Jag har tömt all matinspiration, så är det någon som har något bra förslag: RING eller MAILA!
Puss och kram Lilla jag


Hemmafru = piga?

Ny måndag = ny vecka..
När man går så här hemma och är "sjukskriven" då tror jag det automatiskt blir så att man ska sköta hemmet, men vad nu allt det innebär. I alla fall om man är tjej. Stora han har inte behövt dra dammsugan en enda gång sedan jag fick gå hem. Tvätta är inte heller något som han gjort speciellt många gånger, i alla fall inte ta NER tvätten och vika den... Men det är klart, går man hemma hela dagarna, kan man ju inte BARA sitta och käka chokladpraliner, för hur stor skulle jag bli då? Fast det är klart, stor SKA jag ju bli, men jag är rätt så nöjd med att jag än så länge bara gått upp ca 7 kilo...  (måste bero på ALLT hemarbete jag måste utföra, är ju hårt hållen!)

Förra veckan var jag ner till  för att höra när jag kan tänkas få ett litet tillskott i kassan, och jag fick reda på att mitt ärende hade inte BÖRJAT att behandlas än, men det var I ALLA FALL anmält och mottaget, så uppgifterna låg i datorn. Bra tänkte jag, det var bara en MÅNAD sedan jag anmälde mig "sjuk"...
Va skulle jag ha gjort om jag varit ensamstående med hyra på ca 4000:-? (Jag fick nämligen 4000:- i lön för ob-tillägg för tiden innan jag fick gå hem)... Tur att jag har lite sparade pengar och att Stora han finns!

Mellan alla måsten (?) ska jag nog försöka få lite sol på näsan! Det ska tydligen bli kallare väder framåt veckan, så det gäller att ta tillvara de strålarna som skiner ut nu..
Puss och kram Lilla jag

Ingen traditionsinlärning.

Det blev ingen eld igår.... Men däremot blev det 3 rena bilar,  lite käk och början av Avatar  tittade vi på, men filmen är ca 2 tim och 40 minuter, så vi pausade och sparade resten till senare!
Nu har vi försökt att lösa melodikrysset, och som vanligt gick det bra till en början, men sen.....
Vad dagen innehåller vet vi inte riktigt, men något blir det!
 Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0