Jag kan konstatera....

Idag har jag haft mormor S här på besök! Först fikade vi med lite svampsoppa å sen la vi över bilder som var tagna på min examensdag från hennes kamera till min dator!
När jag gjorde svampsoppan blev den lite lös, så jag skulle reda av den, och tog våran "braiga" blanda-rednings-burk (upperwere), fyllde med mjöl och sen med vatten.

Sen satt jag igång att skaka! .....
Nu va det ju bara så att tydligen var det varmt, eller ljummet vatten som fylldes på, och medan jag skakar som allra bäst, säger det PANG, och jag har mjölvatten i halva köket.... För den som inte vet, kan jag berätta, att med ljummet vatten sväller mjölet, och det som är i en burk med lock till får liksom inte plats....
Det va bara till att ta fram moppen och skura golvet, försöka torka upp geggan som fanns på bänk, spis, spislucka, kakel, stol, bord, tapet, diskmaskin och fönsterkarm... Inte så himla lätt när den sista disktrasan på Park 45 är kastad, och det är med papper som jag ska försöka få upp kletet med....

Mormor S som hälsade på idag, hon är 78 år (jag vet: man pratar inte om en dams ålder) och hon är så himla mysig.. Man kan lungt säga att hon är ett levande exempel på mitt favvo motto: "Se möjligheter, inte hinder".
Hon berättade för mig att hon ska på kurs nästa vecka, fotokurs! Och hon såg verkligen fram emot detta!
Hon anmälde sig på kursen någon gång i våras, och att den sedan är "utom socknes" det va ju bara kul, "för då får man sova över och lära känna nytt folk"!


Eftersom jag inga disktrasor hade, tänkte jag mig till affären efter att mormor S åkt, för att inhandla dessa trasor, för att kunna torka upp allt kladd. Men jag kom inte längre än till Fam M, åsså fick jag ett paket där, så slapp jag det hela med handlingen!                 

För ett litet tag sedan blev himlen alldelse mörkt mörkt blå, och jag var säker på att det skulle komma lite regn, och förmodligen lite åska, men det har bara blåst en skön vind, det har liksom inte blivit något mer det hela...
                                       

Klockan börjar ticka på, och det är bäst att hoppa i "lopplådan", eftersom morgondagen kommer alldeles för fort, och jag ska åka iväg till 12:an igen...     (ha ha sån här säng ska jag önska mig!!!)

Så med detta kan jag lungt konstantera:
1. Mjöl och varmt vatten går inte ihop, iallfall om man inte vill göra en storstädning
2. Livet börjar vid 78, eller ja, kanske inte börjar, men det är iallafall INTE slut då!
3. Jag har världens bästa vänner nere på Linné, som bistår med ALLT!
4. Jag är ingen väderguru.
5. Man måste alltid gå och lägga sig när man har som roligst... 

Puss och kram Lilla jag

Badat!

Idag har knubbsälen Lilla jag rullat överbord, och blivit blöt över hela kroppen! Men jag var tvungan att övertala mig själ väldigt grundligt, och länge innan det skedde... För att det sista skulle till, alltså för att få mig själv i plurret, körde jag en gammal klassiker: "ett två tre, på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte smäller det".. Åsså va hon i!
Måste nog erkänna att det var ganska skönt i det ljupa blå, men ganska blött faktiskt...

För första gången i mitt lilla liv, har jag sett den kvinna som Picasso gjort i och med statyn i skärgården. Jag talade med Stora han om det, och vi såg samma sak, fast på olika sätt.. Det jag fick till hår, hade han till mun, näsa och haka, det han fick till hår, tyckte jag i min tur att det var näsa... Ja tänk va konstigt det kan bli!
 (det mörka med ränder är "mitt" hår, och Stora hans nästa, mun och haka) 

Avslutade våran lilla båttut med en mjukglass ute på kafeét, med H. Han ringde och undrade om vi va lite sugna på en fika, och kan man säga nej till lite svalkande glass?! NEJ!!

Nu är det grillat som gäller, och jag har precis gjort en JÄTTE god Tzatziki, mums mums!
Puss och kram Lilla jag

Sillidill, sillidill med potatis till!

Nu drar vi ut på böljan den blå och äter lite sill och potatis.....  Ingen snaps dock, men lite rödvin kanske!

                                        
Puss och kram Lilla jag

Inverkan

Tänk vad många skaer det är som inverkar för att man ska ha en bra dag!
 Först är det ju bara det att det är i slutet på veckan, fredag alltså, som gör att det är lättare att gå ur sängen! Det är strålande solsken, åsså har man en bra dag på jobbet (ha, jag kan säga att jag har ett jobb!!) Sen får man gå hem lite tidigare för man har hunnit skrapat ihop lite flex (ha nummer två, jag har stämpelklocka). Sen är darlingen hemma (ha, nummer tre: Darling!!!!)
Man hinner dammsuga, skura golv, innan man drar iväg för att handla mat på iCA, och lite läsk på glasbutiken.
Dagen avslutas med super gott grillat, med alla tillbehör som sig bör (vattenmelon, oliver, brie, ett glas vin och salladsknyten).
Sen att man har en balle man kan avnjuta den goda maten på, det är nog det bästa av allt (förutom allt det andra, vill säga!!!!)

Igår va det en sån här bra dag, när alla inverkan fanns.
Vi slutade till och med med ett glas vin hos våra grannar som bor över oss!
 Vi va ute och vattnade på kvällskvisten, och då ropar R och frågar om vi inte vill komma upp på ett glas! "Och självklart", vad säger man annars?
Puss coh kram Lilla jag

Borta match.

Jaha, så har man spelat borta match igen då... Ja spela och spela, borta och borta... Med andra ord har jag sovit över hos fam N, eftersom jag jobbade kvällen igår och dagen idag...

När jag kom hem hade jag ett litet ärende att göra, sen bar det iväg till familjen M för att bada fötterna i deras pool. TYVÄRR (?) hade jag inte några badkläder på mig, så jag kunde ju TYVÄRR inte bade hela mig...

Har hunnit med en fika i skärgården, en köttfärslimpa, putsat bilens glasrutor på insidan, och nu sitter jag här framför "dattorn" och filosoferar lite..
Tuggar faktiskt i mig fyra rutor av Marabous MYCKET goda mintkrokantkaka! Akta Dig vad god den är!
 Har alltid skrattat åt de personerna som säger att " några bitar räcker", för jag har aldrig hittat en choklad där "några bitar räcker", men nu har jag det! Man är ganska nöjd efter fyra av denna sort, men den är otroligt god, så man kan ta några till bara för det... (åsså för att ingen annan ska ta bitarna som jag tänkt ta vid ett annat tillfälle!!)
Nu ska jag krypa ner bredvid Stora han, som äntligen har kommit hem! Det blir härligt det!
Puss och kram Lilla jag

Värme!

TUSAN vilket härligt väder det är ute... Synd bara att man GÅR INNOMHUS och slavara. Men det hade jag ju räknat med i och för sig. Men man är ju LITE avundsjuk på de som får vara ute i det härliga vädret...

Idag är det kvällspasset igen, och jag hoppas att det kommer att gå bra. Det har varit lite rörigt för mig, nu när jag har "medicinbarn". Har man kirurg eller ortoped är det lite lugnare, men hon som jag går bredvid har medicin, och då blir jag det automatiskt...

Nu ska jag ut och njuta några minuter innan jag åker iväg!
Puss coh kram Lilla jag

Rätt Pris!

Igår hade jag besök av mina "gamla" arbetskamrater från Rätt Pris! Vi va fyra stycken som satt här och tjötade.
Jag bjöd på mat, en kycklinggratäng och paj till efterrätt, åsså lite dricka så klart!
Det blev inte riktigt som förra gången de va här, när jag fick köra hem två av dem med bil klockan 02:30, nej det va en lugn tillställning igår, men väldigt trevlig!
Det är roligt att hålla kontakten, så där bort i bland eftersom det är himla goa människor! Och är det något man saknar med Rätt Pris, så inte är det jobbet, utan just dessa!
Puss och kram Lilla jag

"Äntligen" måndag.

Ja, då va det "äntligen" måndag igen då.... Även om jag tycker att det är väldigt trivsamt på avdelning 12, så är det inte så himla dumt att vara hemma heller... Men det är klart, man blir ju inte rik på att strosa omkring här, och inget göra...
Ja, "inget göra och inget göra". Nu på morron har jag oljat in vårat nya bord som står på ballen plus sex stolar, och så har jag målat en dörr... Så lite har jag väl gjort, även om jag inte får betalt....

Idag gör jag eftermidda/kväll, och har sådan tur att jag får sova över hos Fam N även denna natt... Hon är för snäll som alltid har en säng bäddad när jag kommer...

Solen är framme idag oxå, och temperaturen är ganska hög mot vad vi är vana... Är det så att sommaren ÄNTLIGEN är här?
Nu ska jag packa med mig lite mat och grejer, måste ju ha för två dagar, nu när jag inte kommer att sova hemma inatt.
Puss och kram Lilla jag

Söndagsnöjen!

Nu kom äntligen hallonplanterna i jorden! Först va jag upp till Maxi för att inhandla lite mull och kobajs, så att de ska trivas, frodads och avla hallon! Kan nog bli lite svårt att få till det där med hallon detta år, men M har lovat att jag får komma och snatta hos honom, om det är så att han får mycket på sina buskar!
Men nästa år, ska jag förhoppnigsvis ha egna, på egen gård!


Igår fick vi äntligen i våran båt! Det var M, Stora han och lilla jag som tog premiärturen, och den morrade så fint så fint!
När vi va mitt ute på havet stannade vi motorn och låg och bara guppade omkring medan vi fikade! Det börjar känna som om det är sommar....
Jag var lite lockad till att bada, MEN tyvärr hade jag inga badbyxor med mig.....!!!


Klockan 5 var vi hembjudan till Fam L för korvgrillning! Lyckan var total för Stora han när han insåg att det fanns obehindrat med korv.... Han är ju en av världens strösta korvälskare.. Fick han bestämma skulle vi äta korv 360 dagar om året....
Det var en bra dag, innefatta det mesta av en sommardag faktiskt!
Puss och kram Lilla jag

Oj...

...Va det va trevligt igår!
Glada sommriga människor, som alla uppvisade ett strålande humör!
Alla var med i lekarna, och jag tror att de alla hade det roligt!
Här finns bevis på att folket är i full action!

God mat fick vi och gott att dricka!
  
Till och med systersonen O kom, det hade inte Stora han och lilla jag räknat med, med tanke på att han är i moppe åldern, och det är roligare med dator och kompisar än med hans "gamla" moster!
Barnen som var med skötte sig själva, alla var sams och alla fick vara med!
Jag skulle kunna fira midsommar lite oftare, men då kanske inte alltid på våran gård!
Puss och kram Lilla jag

Trevlig midsommar!

                             Önskar alla en riktigt trevlig midsommar!
 
                                             

Hit kommer några kära vänner, och det blir nog ett roligt men ganska stillsamt hålligång!
 Självklart ingår sill, potatis, nubbe, annan god mat och framför allt lekar!
Puss och kram Lilla jag

Önskar....

.....Att jag tyckte det va roligt att ligga med röva i vädret och rensa ogräs...


Har precis kommit in från en liten nätt stund på ca två timmar då jag har ägnat mig åt just detta: rensa ogräs....
Hela potätlandet va fullt i små gröna "bladjävlar", och jag bara insåg att de kommer att växa sig störra än själva potatisblasten och lökstjälkarna om jag inte tar tag i detta....
Å sen kan jag nog inte skryta med att det blev så värst bra, och noga, men det är iallafall färre gröna växter nu än för två timmar sedan.... De vi köpte huset av, om de fick se våran (det är faktiskt VÅRAN nu) trädgård skulle de gråta blod... De va sånna där som va så där som jag önskade, eller så ville de ha fri passage åt fisarna när de stod på alla fyra i lannet... Jag tror att de rensade jämt, med tanke på kort vi sett från "deras" tid...
Men en, det är nya tider nu, och nu får det växa lite här och där!

För övrigt är det ju helt underbart med lite sol efter några år, nej jag menar, några veckor med regn!
 Puss och kram Lilla jag

Filmtime!

"Min" kära Fru M är lite krasslig, och det är extra synd om henne för Herr M jobbar kväll.
Eftersom det finns sjukdomsbaciller på Linné 20, va ju syster Lilla jag tvungen att åka ner och kurera...
Jag tog med mig en film, och när jag är på toa hör jag att Fru M hostar, och man kan ju lungt säga att det var tur att jag tog med en ½ liters glass, för jag tyckte nog att det lät som "ätit-för-lite-glass-hosta"....
Sen hade jag nog mer tur med att jag tog sorten med krossad choklad i, för det är presic den som är bästa botemedlet åt just denna hosta!
Puss och kram Lilla jag


Lugn dag.

Idag har vi haft teknikdag på avdelning 12.
Vi gick igenom en massa apparater som kan vara ganska bra att ha koll på.. Vi började inte förrän klockan 8, så det blev en liten sovmorron! Sluta skulle vi göra klockan 14, men vi blev lite sena. Man skulle kunna säga att det blir mer på flexen.. (nu har man blivit stor, man har till och med flex....)
Puss coh kram Lilla jag 

Sammanfattning

Nu va det att ett himla bra tag sedan jag skrev något här, och ska nu försöka göra en lite sammanfattning av mina senaste dagar!

Torsdag:
Jag jobbade ju kväll, och sov över hos snälla Å, som alltid har en plats över för mig när helst jag behöver. Det tackar jag för!

Fredag:
Det var mogon/dagpasset som gällde, och vi hade det hur lungt som helst..... Fram till klckan 14 vill säga.... Då "rammlade" det in en massa barn, och ett stort kaos och stor förvirring (hos mig) uppstod.
 Rapporten som ska ges klockan 13:30, blev inte förrän klockan 15, och det va ju självklart att man fick jobba över. Typiskt att det måste hända på en fredag, när man BARA vill hem till Stora han, som jag inte hade sett sedan söndagkväll...
Stora han bjöd ut mig på resaturang, och vi provade mongoliskt. För den som inte vet, kan jag berätta att man går och plockar till sig det man vill ha, å sen går man till kockan som steker på maten!
Det var jättegott, och det va skönt att bli bortskämd med att inte behöva laga mat!

Lördag:
Vaknade lagomt till frukost till melodikrysset. Men eftersom vi inte fixade allt från början, gav vi upp, och gick ut och grejade med ballen istället..
Jag fick aggera målarmästare, och som vanligt va jag oxå den som höll i och höll med!
På kvällen blev vi nerbjudna till Fam M, och där fick vi den godaste mat jag ätit sedan sist (!). Det va en kyckling gratäng med bacon och champinjoner - mums mums!

Söndag:
Vaknade till liv cirka samma tid som igår, men utan melodikryss, och sen fortsattes det på vårat projekt!
Efter avslutad dag hade ballen fått alla skjutfönster och dörrar på plats och vi hade hjälp av H och F med att lägga mattan där den ska vara. Mest va det väl H som jobbade, medans vi andra stod och tjötade.....

Efter detta va det rensning av alla tusen miljoner saker på gården som gällde, åsså ut i skärgården för att räkan på jobb åt Stora han...
Vi avslutade dagen med att åka till affären för att handla till vårt ekande kylskåp!

Nu snart ska vi prova att scanna för första gången, och det ska bli en ren fröjd (eller inte) att få ett totalt spel på att apparaten inte funkar (för inte är det så att det är Lilla jag som gör fel inte)...

Ja det skulle man väl kunna säga att det är vad som hänt i helegn!
Det har varit en bra helg, och nu  äntligen ser Lilla jag ett slut på byggerit på ballen (även om det är MYCKET kvar!)
Imorron är det jobb igen som gäller, fast bara en kort dag. Ska ha teknikdag, och få lära oss om medicinsk apparatur mellan 8-14. 
Sen ska jag väl hem och greja i trädgården...
Måste gräva för mina hallonbuskar jag fick på min examensdag. Vi hade ju sett ut ett JÄTTE bra ställe (jag skulle inte behöva gräva), men så va Stora han hem till min svärmor, och då blev de planerna grusade....

Puss och kram Lilla jag


Fackförbund och försäkringsbolag

Nu när man har bytt yrke måste man självklart byta fackförbund, och gör man det måste man byta försäkringsbolag...
Eftersom jag var med i Handelsanställdas fackförbund förut när jag jobbade i affär, så måste jag byta fack till vårdförbundet nu när jag bytt jobb.
Det som var bra i handels var att det ingick en villaförsäkring i medlemsavgiften, men nu när jag ska byta måste jag hitta något annat försäkringbolag.
Man kan ju knappast säga att det är brist på försäkringsbolag, och det tråkiga och mycket mödosamma arbetet med att kolla upp priser och erbjuddanden tar så HIMLA lång tid.
Jag har försökt kolla på nätet, och även räkna ut där vad våran försäkring skulle konsta hos olika bolag, men varför är det så krångligt? Det slutade faktiskt med att jag fick ringa ändå...

Sen är det ju helt otroligt att det kan skilja så in i bängen mycket hos de olika bolagen. Vi vill ju försäkra samma saker, men det kan skilja nästa 1000:- spänn.. Det är ju om året, så om man slår ut det per dag eller per månad, så blir det ju inte så blodigt, men ändå...

Nu har jag inte tid med detta längre, nu ska jag plcoak undan lite, och sen ska jag bege mig till Karlstad för ett nytt arbetspass!
Puss coh kram Lilla jag

Ledig dag.

För att inte ta ut sig maximalt på avd 12, har jag idag en ledig dag. Tyvärr fick jag bara ca 80% tjänst under sommaren, men så här i efterhand är det rätt så skönt att vara ledig bort ibland...
Dagen har väl inte innehållit så himla mycket, jag har varit en sväng till stan, lämnat in min klocka för gravyr, åsså en lunch hos familjen M.
Det har blivit ganksa mycket slappa idag, det har liksom inte varit något lockande väder, så det har med andra ord varit "softening" som gällt... Har tillochmed ELDAT i brasan idag, för att det har varit så kallt.. Är det snart mitten på juni eller va det mitten på april det va?
    Jag tycker att det är lite konstig, för jag går omkring och är ständigt trött tycker jag. Men det är klart, det har väl varit en hel del nu på slutet, och min vår har varit ganska påfrestande, så kroppen reagerar väl nu...

Systeryster kom på en snabbvisit, och det är alltid lika roligt när hon dyker upp. Alltid pigg och glad, fast ibland arg som ett bi! Det är min systeryster det....

Såg på favvoprogrammet Grays Anatomy och TYVÄRR va det sista programmet för säsongen, illa illa....
Men åh andra sidan är det rätt så skönt att slippa bry sig om tv nu under sommaren...

Imorron gör jag kvällen, börjar klockan 13:30 och slutar 21:30. Jag ska ringa min älskade vän Å och höra så att det är ok att hyra in sig på en madrass en natt... Synd bara att jag missar att vara hemma när Stora han kommer, det är ju det bästa på hela veckan....
Puss och kram Lilla jag

SJUKSKÖTERSKA!!!

Idag har jag jobbat första dagen som SJUKSKÖTERSKA!
Det var ingen som va tvungen att släppa in mig i medicinrummet (har nu eget passerkort), ingen som behövde kontrollera den tilltänkta dosen eller dubbel signera medicinen.
Först gången jag öppnade till medicinrummet hade jag nog världens största leende på läpparna, tur att ingen såg mig...
                                         
Första gången jag skulle presentera mig för en patient fick jag tänka till hur jag skulle presentera mig. " Linda, sjuksköterska" inte "Linda, sköterskestudent"....
Det känns jätte konstigt, men otroligt bra...

Det är nog en himla tur att jag har varit på avdelning 12 i fem veckor innan på praktik, för även nu måste jag fråga en massa, och det skulle väl förmodligen blivit ännu mer "tjöt" om man va helt ny på bygget...
Det har varit en jättebra dag, forsätter det så här, kommer det bli en MYCKET bra sommar på 12:an.
Puss och kram Lilla jag

Första dagen...

På jobbet, va det idag! Man skulle väl kunna säga att det va en mjukstart, med tanke på att jag började först klockan 8 och slutade redan klockan 13:10 (skulle egentligen jobba till 14, men det blev inte så).
Hela dagen gick åt till att gå igenom alla finneser och saker man kan och ska göra på datorn. Imorron börjar "alvaret" och det är lite pirrigt måste jag säga!

 Vid hemkomst planterade jag mitt äppelträd, och en tur med gräsklipparn hanns också med.
Mitt i klippningen kom förra grannen Mr B och hälsade på, och det är alltid lika roligt att få besök. Vi stod och tjöta ett bra tag, men egentligen kom han för att kolla hur det går med ballen.... Å det är klart, han kollade på den också...

Nu ska jag hoppa i bingen, fast att klockan bara är 21:30, men jag är hur trött som helst... Det tar visst på en att ha kalas!
Puss coh kram Lilla jag

Det finns en vän...

... Som jag vill tacka extra mycket! Hon fixade och donade allt på examensfesten.... Hon skötte mitt kök med fram och bortplockning, plocka disk, diskning, kaffekokning, ja hela rulliansen runt min kväll! Så fort jag visade mig i köket blev jag utsjasad.... Jag är Dig evigt tacksam, och jag ska försöka återgälda Dig någon gång....

                                       TACK FRU MAX..............
                                     
                                   Puss och kram Lilla jag

Examensfest!

Efter klockan 18:00 kom det ännu flera av mina nära och kära, och jag tror jag var världens lyckligaste! Det är helt otroligt vilken tur jag har som har så många vänner!!
Det firades med mat och dryck, men mina vänner va nog inte så hungriga, för det blev GRYMT mycket mat över... Man skulle nästa tro att de inte ätit något alls....

Det var en härlig blandning på folk, och även några barn var med och det är precis så en sån här fest ska vara!

Jag fick jätte många fina presenter, bland annat ett äppelträd, en klocka, massor av pengar, en ljuslykta, halsband, presentkort, hallonplantor, ett halssmycke i form av ett hjärta (av Stora han), ölseidlar, massor av blommor och en tavla. Tavlan är målad av en vän till mig, och han har gjort den, på beställning av mina vänner och några ur min familj enbart till och för mig!


Många har kommit ihåg mig och skickat grattis sms, mycket gulligt gjort tycker jag!
Kvällen höll på länge, och det hann att ljusna innan vi kom i säng, men vad gör väl det?
Jag är så nöjd över hela min dag!
 Tack ALLA som va med!
 Puss och kram Lilla jag

Klockan 13:00

Va det dags att tåga in i aula Magna på universitetet och ha en högtidscermoni för 2009 års sjuksköterskor!
Våra nära och kära fanns redan på plats och fick vara med och se när vi fick ta emot sjuksköterskebroschen
 och en ros! Det blev oxå lite sång och tal av både lärare och studenter.

Det känns lite konstigt, men nu kan man tittulera sig "SJUSKÖTERSKA"!
Väldigt roligt, men oxå lite skrämmande faktiskt.
Det var en väldigt fin cermoni tycker jag, och jag är MYCKET glad att min mamma, pappa, mormor, systeryster, min diamant, Stora han, fru Max och Rosinskan ville vara med och närvara vid denna, för mig stora höjdpunkt!
Tack snälla!

Puss coh kram Lilla jag

Champaniefrukost!

I fredags va det då äntligen dags att fira att tre års slit va till ända! Vi  va 5 studenter som åkte till Karlstad och KAU för sista gången för att delta i champaniefrukost!
Det va så roligt att se alla i våran klass uppklädda, och alla va så fina.
Dagen började med fotografering i entretrappan på KAU, och sen intog vi en delikat frulle!
Jag måste väl erkänna att jag inte var så sugen på någon mat, efter torsdagens shottande, men jag hade många timmar på mig att äta en tonfiskbaugette, så den slank allt ner!
Alla var på topp och det va väldigt trevligt!
Frullen intogs i stjärngården (där våra lärare på omvårdnad sitter) eftersom det inte var något varmt väder ute ..

Fortsättning följer...
Puss och kram Lilla jag

Just nu...

... Sitter jag och bara myser! Stora hans två syskon från Finland, Rosinskan från Skövde och mor från Söderhamn är här... Vi har precis ätit, och nu provsmakar vi vårat barskåp!  Är man från Finland så är man!!! Och det är bara att hänga med.... Just nu är vi inne på en konskenkorva med jordgubbssmak! (Mor har precis dragit en shot....)

Idag har vi varit på KAU och gått igenom sista tenta (hadde "alla rätt tills jag blev motbevisad"!!!!) Åsså övade vi till imorron, och jag tror att det kommer att bli väldigt bra. Jag ska försöka sköta mig, även om det blir svårt!!

Nu ska jag nog ta en shot (med min mor)!!!

JAG ÄR GLAD!!!! KIPPIS!!!!
Puss och Lilla jag

Jädrans skitväder.

Efter en förmidda i matlagningens tecken hittade jag mig ut för att måla lite balle (!) Det gick så bra och det blev så fint, TILLS regnet kom... FAN att det inte kan få vara fint väder, illafall uppehåll när jag har målat...
Vid 17- tiden kom jag på att vi skulle åka till Karlstad och köpa en plastmatta som vi ska ha ute på ballen, och sagt och gjort drog vi iväg. MAn skulle kunna säga att jag kände mig lite "Wild and crazy" som kom på något "påhappandes" så där. Som tur va, va Fru M hemma, så hon kunde kolla upp när affären vi skulle till stängde, för vi va inte riktigt säkra på att vi skulle hinna innan klockan 18:00, men de hade öppet till klockan 19:00 så det va lungt!

Vi hann inte mer än hem, så kom fru M. Vi hade lovat toast idag, och samtidigt passade vi på att kolla favvo programmet "Gray´s anatomi" och det var faktiskt ganska bra idag!

När programmet va slut åkte fru M hem, och jag tog på mig jobbarkläderna och gav mig ut till Stora han, som höll på att lägga golv på ballen. Jag vet inte riktigt varför jag skulle byta om, för jag kan väl säga att jag gjorde precis inget alls, bara stod och frös...Men men.

Nu snart ska Stora han komma in, och vi ska hoppas i bingen!!!!!!!!!!!!!!!!
Puss och kram Lilla jag

Fint väder?

Nej inte precis... Vart tog det där fina varma sköna härliga vädret vägen? Att det kan leda till så STOR skillnad bara över en natt...
Åh sovmorron skulle det bli, men det är ju lögn i helvete att kunna sova när mna väl får. Det va liksom bara att gå upp och baka två pajer och städa...
  Men nu är det färdigt städat iallfall! (till nästa gång....)

Lunchen intogs på Linné 20, och det var en favvo som serverades = färskpotatis och inlagd sill (ingen snaps dock)!
Sen hann jag med lite blandat pyssel, och nu sitter jag här.
Känner mig lite låg idag, men jag skyller på regnet utanför... "Efter regn kommer solsken".
Puss och kram Lilla jag


Konstigt men....

.....Förövrigt har det inte kommit några plommon än, Ni som undrar, lite förvånande men.....
Puss och kram Lilla jag

Fint väder, lunch och biljävul...

Oj vilket väder det har varit idag! Och jag har tillbringat den inne...
 
Det är liksom en del att göra till på fredag, och det är lika bra att börja med det redan idag. Det började med lite städning, och sen en lunch hos systeryster. Hon bjöd på lunchkorv i ugn med ostsås och grönsaksbädd, och potatismos! Mums mums.

 När jag skulle åka ifrån systeryster startade inte biljävulen... Tydligen är det så att när solen skiner på den svarat "låda" som man sätter i nyckeln i för att starta, så blir det för varmt och bilen just inte startar... Jag gick in till syrran och hämtade två isbitar så jag kunde kyla nyckeln, men den va svårflörtad lilla Opelen plutt plutt... Till slut ringe jag pappa, och han lovade komma, men jag pillade in en lite isbit i nyckelhålet och då startade den så fint så fint.
Väl hemma kom jag på att jag skulle till Systemet för att inhandla lite öl och annat smått och gott, så det gjorde jag.
Väl när inköpen på "glasbutiken" va klar lassa jag den "goa spriten" och skulle köra därifrån, och vad händer. BILJÄVELN STARTAR INTE, igen.    
Tillbaka in till svärmora och hon erbjuder en isklamp, för några isbitar fanns inte på Systemet, men jag hade nog suttit där ännu om jag skulle vänta tills "temperaturen" gått ner i "låslådan" med hjälp av klampen.
Vi mudddrade frysen i personalrummet på isskrap (de borde verkligen frosta av frysen, men ingen är gladare än jag att de inte gjort det) för med lite isskrap i låset så startade den så fint så fint... Konstigt...

Så va det dags för minipizzabak vid hemkomst, och det stod i receptet att det skulle bli ca 20, så jag gjorde tredubbel sats, men jag tog nog ut så små, för det blev väl mins 160 stycken (kanske inte men ändå).
Två västerbottenpajer blev det oxå!

Klockan 18:00 Skulle jag hämta upp fru M och Fru E, för vi skulle cykla upp till Haga koloniområde för att ha en teadate!
Vi va ganska många hos K, och det va mycket trevligt! Jag la till och med fram en lite önskan, att det skulle bli till en tradition att ha "avslutning" på Haga, för det va verkligen ett trevligt område att fika och "strosa" runt i!

När jag kom hem, va det vattning som gällde, så att inte de små fina blommorna går och dör, för då blir inte Stora han glad inte... Då skulle jag nog få ganska många bannor tror jag!

Nu ska jag sova en stund, för att fortsätta min städning imorronbitti!
Sov gott!
 Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0