Streching

Nu har jag pluggat, ätit och sovit för att komma iform, det är bara drickning och streching kvar nu för att vara fit for fight för ett poolparty! Om en timmer blir det tyska hoppet i pik med åtta skruv hemma hos A, i hennes badtunna!
Det är ju skitbra att ge sig iväg på poolparty, man behöver ju inte sminka sig det minsta inför detta kalas, för hur skulle det se ut med svart maskara rinnandes ner på kindern?
Bara ett MEGA problem har uppstått: JAG HITTAR INTE MIN BADANKA....
puss och kram Lilla jag

Överraskning!

När jag kom hem igår låg ett stort vitt kuvert i postlådan som var adresserat till mig, och jag skyndade mig in i huset för att med spänning öppna och se va det va!
JIPPI, (eller kanske inte) det var en undersökning om precis allt man kan tänka sig från SIFO. Det var en hel liten bok, och alla dessa frågor ska man läsa, begrunda, tänka över, läsa en gång till och sen sanningsenligt svara på...
Om det nu endast hade varit några sidor, hade det ju varit ok, men det är 44 stycken!!!!!
Fy fan vilken tid det ska ta.... Får väl se hur länge jag orkar...

 


För övrigt var kvällen igår på after worken en riktigt trevlig tillställning!
Vi blev sex styckna som träffades och åt och mumsade tacos och drack en och annan alkoholhaltig dryck.
För mig slutade kvällen ganska så tidigt, runt 23:15, men stora han och H åkte vidare till Karlskoga för att dansa! Tydligen spelade Black Jack där igår, och det sög väl i danstarmen på de båda, så de drog över dit, och kom inte hem förrän vid 3:30, å sen hade jag en snarkande sambo bredvid mig i sängen..... (inte mycket sömn alltså!!!) MEn så är det!

Väntar på A-G, vi ska börja plugga på gamla tentor för att ligga bra med när tentorna haglar fint över en vecka...
Fram igenom här ska vi ha  tenta fredag, tisdag torsdag.... Så det är bäst att vara ute i god tid!
Nu ska det bli frukost! (förmodligen får jag äta den själv, Stora han ligger nog och kurerar sig en stund till).....
Puss och kram Lilla jag

Hur tråkigt kan man ha?

Ja, just nu sitter jag på en föreläsning på Kau, och damen som har den, hon har tappat mig för 60 minuter sedan... (hon har hållt på i 70 minuter nu)
 Det är en föreläsning om "ledarskap och patientnära vård" och vi väntar bara på att få en kaffepause, så att vi kan smita hem...
Våra kurskamrater som har valt att inte vara här just nu, har nog gjort en bra prioritering... (Undrar bara vad de gör nu)
Ikväll är det "after work" som gäller. Mat och dryck för 50:-, även om man bara får en (!) dryck till maten...
Kan ju hända att det blir lite mer att dricka, men inte för mycket, för det är plugg som gäller imorron!
Nej nu måste jag nog sluta, måste se lite engagerad ut!
puss och kram Lilla jag

 


3 killar och IKEA

jo, men så är det... Igår gjorde jag en liten tur till inredarnas mecka: IKEA...
Stora han, H och F kom och hämtade mig  på KAU och vi tog oss vidare ut mot Bergvik..
Starten för shoppingen började ca klockan halv sex, och jag trodde aldrig den skulle ta slut....
Herre JESUS vilken tid det tog att gå igenom detta varuhus. Visst är det stort, men dessa tre herrar betedde sig som värsta "undersöknings tanter"... Det skulle tittas, klämmas, kännas och disskuteras om varenda lite pryttel som fanns i detta "himelrike"...
Jag försökte skynda på lite genom att gå före, men jag ansåg ganska snart att det inte var någon större idé, det gick inte ett dugg fortare..
Ibland fick jag vända om och tala om att det kanske var bäst att skynda på lite, OM vi skulle hinna igenom hela varuhuset INNAN de stängde...
Mycket riktigt, när vi gått igenom HALVA IKEA va det en trevlig kvinnoröst i internradion som sa: " Vi på IKEA vill nu berätta för våra kunder att vi stänger varuhuset om 30 minuter"... Hur i hela helvetet skulle vi hinna hela huset?
Det va liksom bara att sätta piskan på stora hans, H och F:s rygg och mana på lite!
Faktiskt hann vi inte ut genom kassan innan klockan 20:00, så vi va nog inte så väldigt populära, men men..
Vi fick ingen straffavgift, men tyvärr fick vi inte heller någon rabatt på våra varor.. Fast att det är "så billigt" på IKEA, så tar man en sån och en sån och varför inte en sån, och helt plötsligt är man uppe i flera hundringar...
Men men, det blir ju snyggt hemma oxå!
puss och kram Lilla jag

Bröst!

Har precis kommit ifrån tv:n, som visade ett program som naglade mig fast riktigt ordentligt! Det handlade om bröstmjölk!!!!!
Man fick träffa kvinnor som såld mjölk till kliniker, men man fick också se mammor som ammade sina "stora" barn. Vad som är "stora" barn har vi alla olika uppfattningar om, men det va en mamma som hade en femåring som fortfarande ammade, och det tycker jag är ett stort barn!... Hon till och med ammade sin treåring samtidigt från det andra bröstet...
Vidare fick man se mammor som ammade någon annans barn, men även de som ammade varandras barn!! Helt enkelt avbröt de ammningen med sitt barn, och växlade med den andres!!!
En mamma som inte fått barn själv, men hade en surrogatmamma satt i tre månader inann barnet skulle komma, sex gånger om dagen (även på natten) och simmulerade brösten med en mjölkpump, för att få igång sin egen mjölkproduktion, och faktiskt fixade det! Hon kunde amma sitt barn som hon inte själv hade fött!

Det var till och med en vuxen man som drack bröstmjölk... Han påstod att det botade hans prostatacancer.. Prover som varit skyhöga, sjönk när han gjorde små smothis på någon kvinnas bröstmjölk.... Detta hade hjälpt honom i 8½ år nu..
Frågan jag ställer mig är: är inte detta konstigt?
Men egentligen, vad är det som är så konstigt? Små spädbarn är beroende av (ja, jag vet att det finns ersättning) bröstmjölken för att överleva, och vad, eller VEM är det som säger att man bara ska amma i sex månader (eller någon annan bestämd tid)?
Om nu bröstmjölk kan bota sjukdomar, skulle man verkligen säga "nej tack" och hoppas på det bästa?
lite udda program, men väldigt underhållande!
Något som är riktigt säkert, det är att vi ALLA ska vara rädd om våra bröst!
Puss och kram Lilla jag

Se hela bilden
                                                                       

Måndag, måndag...

Inget speciellt händer på måndagar, iallfall inte denna....
TRÅKIGT.............
Nu åker jag till H, som tapetserar och målar om hela sin nya lägenhet för att kolla läget!
jag säger som min far säger: TJINGTJONG!
Puss och kram Lilla jag


Bra dag!

Idag runt klockan 11:00 kom min älskade systerdotter F hit! Hon hade med sig kladdkaka och nybakade bullar, som faktiskt fick åka ner i frysen på momangen!
Vi började med att spela Rummikub, och vi fick vinna en gång var!
En film hann vi med och pannkakor var beställda till lunch. Gissa om stora han blev lycklig! Vi äter nämligen inte pannkakor så speciellt ofta, eftersom det inte är min favvorätt..
På eftermiddan rostade F och lilla jag kaffe tillsammans, och hon hade först befälet över rostningen i pannan och sen över mortellarbetet! Det spreds en härlig doft i köket, och i resten av huset oxå för den del....

 kaffebönor innan rostning!

 Kaffebönor efter rostning!
Det har varit en jättebra dag det här!
Det kan inte bli sämre heller, eftersom vi nu ska få åka ner till F och få grillat!
Imorron är det tillbaka till Kau igen, föreläsning mellan 8:30-16:00. Ingen rast ingen ro!
Puss och kram Lilla jag


Förbannad

Var är snöstormen dom faktiskt LOVAT!
Man kan väl inte säga att 10 nedfallande snöflingor är en snöstorm?
ARG......
Puss och kram Lilla jag

skattepengarna, var går de?

Det tror jag mig vet nu, eller iallafalll hoppas mig vet!
Förhoppnigsvis går de till våra underbara människor som jobbar på vårat bibliotek! Det är ALLTID så trevliga, och oerhört hjälpsamma!
Här om veckan gick jag ner med en JÄTTE lång lista på kurslitteratur som jag önskade få, och för två dagar sedan fick jag ett mail av en bibliotikarie att nu har den och den boken kommit, och ligger här och väntar på Dig, men att den och den boken går inte att få tag i... Men hon gav förslag på var jag kunde hitta den... Det kallar jag service!
Hejja bibblatanterna (och fabr'orn som jobbar där)!!!
puss och kram Lilla jag

Nöje!

Igår roade jag mig med att jobba lite, faktiskt! Det va hederliga gamla Handlar´n som fick ett lite gästspel av mig, och det är alltid lika trevligt att vara där!
Lite spänd va jag ju... Man kan nämligen numera köpa korv på Handlar´n, och det är ju en viss finnes detta med att ta korvbröd med nypa, för man får ju inte "pilla" på det som kunden ska stoppa i munnen... Men jag sålde faktiskt några korvar i olika kombinationer, och jag tycker själv att jag skötte det rätt så bra!


Första veckan av studier efter juluppehållet har jag hunnit med, och det har varit ganska trevligt! Det har varit föreläsningar alla dagara om mer eller mindre intressanta ämnen... Det är härligt att träffa alla igen, och det är skönt att "komma igång" igen! Och om vi aldrig börjat den sista terminen, kan vi ju aldrig sluta den heller! Smart va?
Puss och kram Lilla jag

Bara jag inte får skäll....

... Jag bloggade ju inget igår, och sist det hände var när jag va "ung och grön" på detta, så det är väl en stor risk att jag nu får bannor.... Fölåt....??
Igår kväll var jag på tjejdate hos L! Vi fick bakpotatis med god röra och lite grönt och vi hade det väldigt trevligt! Tänk va gött det är att komma "ifrån" en stund, och bara sitta och prata, skratta och inte minst skvallra.. Men jag är ju så himla tråkig, så jag kommer ju ALDRIG ihåg namn, men när någon sen beskriver personen, då går det upp ett Liljeholmens för Lilla jag, och jag är med i matchen igen!

Imorses när jag vaknade tyckte jag inte det va det absolut roligast som väntade mig i skolan, det stod DEMENS på schemat...
Men så fel man kan ha!
Föreläsaren gjorde det så intressant, och hon berättade och förklarade så att vi var med på noterna! Hon gav exempel från hennes jobb, hon svarade på våra funderingar, ja hon var helt suverän på sitt ämne!

Eftermiddan ägnades åt Vårdförbundet, som talade om hur  på bästa sätt ska söka jobb, om man ska vara med i A-kassa eller inte, rättigheter och skyldigheter vi har och vilken lön vi ska kräva när vi ska ut i "den stora vida världen" och jobba till sommaren! Hon sa att man inte ska ha mindre än 20´000:-, men jag, jag ska kräva runt 30´000.-, bara för att jag är så himla bra! (hmmm, lycka till!!)

Har precis börjat stretcha, har en handbollsmatch mot Kroatien om en timme, och det gäller ju vara "fith for fight" så man kan stå emot det hårda spel de förmodligen kommer att bjuda på ikväll! Gäller ju att man inte sträcker sig när man försöker nå fram till godisskålen....
HEJJA SVERIGE HEJJA SVERIGE HEJJA SVERIGE!
 Puss och kram Lilla jag

En helt vanlig dag....

.... Jaaaa det skulle man nog lätt kunna säga!
 Vaknade tidigt, upp och gjorde ordning frukost som togs med till skolan.
Åkte iväg till skolan.
Hade föreläsning (ganska tråkig sådan).
Åt den medhavda frukosten, forsatte med (den tråkiga) föreläsningen, hade lunch.
Efter lunch hade vi nya föreläsare, två kvinnor, som var ganska så underhållande att lyssna på, ända fram till klockan 17, då vi fick åka hem.
Släpptes av på KGS för att träna lite, åsså hem, käkade, somna i soffan och så va dagen slut!
MEN det finns två roliga saker som har hänt idag!
Först: Jag fick reda på att min bästa (!) syster J hade jättebra på hennes första tenta: GRATTIS gumman. Jag är så stolt över Dig! (hon läser till förskollärare)
Sen: Min kompis A fick ett sommarjobb hon verkligen ville ha! GRATTIS till Dig med!
Sov gott alla tokar!
Puss och kram Lilla jag

Då va det dags igen då.....

..... att sitta på föreläsningar, träffa alla kompisar och göra tentor!
 Idag har jag börjat den 6:e terminen, och min sista, så den 5 juni står jag nyfärdig sjuksköterska.
Tanken är härlig, men också lite skrämmande, för då ska man ha det stora ansvaret som vi tränas i att bemästra.. Men förhoppningsvis finns det någon man kan fråga, om det skulle knipa...
i morses när jag vaknade, va det alldeles vitt utanför fönstret - det hade snöat! Visst blir man glad av snö? Det är en ren fröjd att skotta, i och för sig har vi inte så stora ytor som behöver tas om hand!...

Nu måste jag skynda mig tillbaka till tvsoffan, Sverige spelar handboll mot Spanien, och just nu ser det ju lovande ut!
Puss och kram Lilla

1, X eller 2, det är frågan!

Trots snålblåst, grått väder, lite snö i luften och några minusgrader kom A & L och hämtade Stora han och lilla jag, och vi mötte upp fam L i skärgården för att gå årets första tipspromenad..
Isen låg tjock i viken och två långfärdsskridskofarare kom svischande förbi i en ganska hög fart. Hur vågar de? Själv har jag problem med att gå på isen,  tycker att det är ganska läskigt...
Väl ute vid Piccasoudden tog vi en välförtjänt pause för att värma oss och för att ta en fika - GOTT!!!
Frågorna ut till Piaccasostatyn var ganska svåra, och ibland undrade vi om det verkligen tillhör allmänbildningen vad den första Kristinehamnspojken hette som föddes i år, vilket ämne den sista svensken som fick Nobelpriset forskade i och vilken blomma som överlever, och i vissa fall blommar på vintern utomhus?
Men men, som jag alltid säger: "Alla rätt tills jag är motbevisad!"
 Annstormning vid en av frågorna! "Oj, glömde visst" (ta upp båten).....
Puss och kram Lilla jag

Roligare med flera!

Ikväll blev de tacos.
Vi blev flera än Stora han och Lilla jag till middag ikväll, och det gå inte att komma ifrån, men visst är det trevligt med många!? H, A och L "joina" oss till "kvällsvarden" och det var mycket "förnöjtsamt"!
 Kvällen resulterade i ett litet krig, eftersom vi spelade ett spel som Stora han och Lilla jag fick i julklapp av mina godings- systers-barn! Kan nog inte bestämma här och nu vem som gick vinnande ur striden, men som tur va kom jag  nog inte sist, men tyvärr inte först heller....

trevlig med vänner, bäst att hålla hårt i dom!?
 Puss och kram Lilla jag

I brist på annat!

Vaknade tidigt och kunde inte somna om.. (Kanske berodde det på att jag somnade tidigt i soffan igår medan vi kollade på film?) Vad skulle jag nu hitta på? Eftersom det va lite kallt ute (bra ursäkt??!) hade jag ingen större lust att sticka ut näsan utanför dörren, så jag la mig i soffan och kolla färdigt filmen som jag bara började på igår!
Klockan hann att bli ca 8:30 när filmen tagit slut, och i brist på att kunna hitta på något annat, kom jag på den brilljanta idén att jag skulle baka!
Det blev tre omgångar med teakakor.
A.M. ringde från Kau (Karlstads Universitet), hon hade haft en tenta, som hon klarade galant, och vi bestämde att det skulle firas med nybakt. Men klockan hade sprungit iväg till lunchtid, och man kan ju inte bara äta macka till lunch, så jag gjorde en soppa till det, och vi blev mätta båda två!
Dagens skörd efter "i brist på annat"!
Puss och kram Lilla jag

En hjälpande hand!

Är precis hemkommen från dagens goda gärning! Stora han och Lilla jag har varit till de trevliga tjejerna på blodcentralen och gett lite plasma!
Det gör inte ont, man får en hälsodeklaration, det är fri dricka (!), och uppassning medan man är där, så detta är något jag kan rekomendera alla! Det är inte alls farligt, och efter några gånger blir det till en tradition. Det är väl som det är sagt: "En gång är ingen gång, två gånger är en gånggång" (eller skulle det vara: "två gånger är en vana?")
Härmed uppmanar jag ALLA att "dela med sig av sitt goda"  så ring till brudarna på centralen! 0550-86274.
 Annars kan man kolla in www.geblod.nu

Så här ser plasmamaskinen ut.
Här centrifugeras blodet så att man får ut plasman, så får man tillbaka det "röda" igen, så med andra ord ger man bara en liten del av det som finns i blodet! Prova vet´ja!

Puss och kram Lilla jag

Tänt va det här!

Är precis hemkommen från ett så kallat ljusparty hos A.G..... Men Jesus va dyrt det är... Vill man ha en liten ljushållare eller en lykta får man lätt hosta upp en tvåhundrafemting, och de flesta är i par, så det blir dubbelt.
Jag hittade två ljuslyktor som tillsammans skulle kosta 580:-, för en gick det ju inte att köpa, och det är bara FÖR MYCKET pengar....  A och jag delade på en packe doftljus, så jag har dragit ett kort strå till A.G:s försäljning, om än väldigt kort...
Dessa "ljussaker" kan ju inte vara för vanlig människors plånbok, och de passar verkligen inte en students....
Nu ska jag gå till soffan, och tända vanliga gamla sketna ljus från IKEA, men eftersom det inte är med doft, fundrar jag på att pudra på lite egen! (undrar om vitpeppar blir bra)?
 Puss och kram Lilla jag


Hurra jag lever!!!!

Jag vet redan nu att jag kommer att överleva detta besök som jag ska göra på "tandkirurgi och sjukhustandvården"!! Jag ringde nämligen dom förut för att kolla om jag fick äta något innan jag skulle sövas, (det får man annars inte) och det visade sig att jag bara skulle dit och undersökas och röntgas idag! Ingen blev gladare än jag!
Men det är ganska skrämmande, och ganska pirrigt ändå, de där tandläkarna är ju farliga grejjer...
Åh jag som la ur min MP3 innan jag gick hemifrån.. (Har alltid den när jag är till tandis, för att slippa höra vad de säger, och för att slippa höra borrar och annat farligt..)

En bra sak som har inträffat idag, är att jag nu har 7.5 högskolepoäng till! Jag har läst en fem veckors kurs (Etiopienresan) extra, så nu har jag skrapat ihop ännu mer poäng!!
På måndag börjar sista terminen, (termin 6) och sen har jag en examen!!!! Måste skryta: tänk va bra jag är!
Puss och kram lilla jag

Nära döden?

Uj uj uj....
Imorron efter att jag har varit till Universitetet på förmiddan, ska jag förmodligen uppleva en nära-döden-upplevelse.. Jag ska till sjukhustandvården på Karlstad sjukhus och dra ut en visdomstand... Jag är nästan helt säker på att jag kommer att dö, eller åtminstonne svimma... Men en tanke slår mig: Kan man svimma när man är sövd? Förmodligen inte, men jag kommer säkert lyckas med det omöjliga... Usch jag är så nervös, jag gillar ju inte detta med tandläkarn, så inatt kommer jag nog inte sova mycket alls...
Jag tror (!) att det är flera före mig som har klarat av detta med att dra ut tänder, men jag är inte riktigt säker, men jag ska nog klara det...
Förövrigt har jag haft det mycket bra de fyra senaste dagarna!
Puss och kram Lilla jag

Sköna dagar!

Blir man bortskämd eller blir man? När man är hos mamma får man (nästan) allt serverat, och man får bara sådär god mat som bara mammor kan göra!
tidigare idag tog vi oss en lite promenad över isen, och tillenbörjan va det skrämmande , men sen, gick det bara av farten! Vi hade tänkt att köra en varsin spark, men det var för mycket snö på isen, så vi lämnade de på isen utanför mors bostad!
Vi stannade till vid mammas gubbe K, som stod och fiskade, och jag gjorde fyra ryck, och drog upp en JÄTTE fisk.. (den va ju nästa 1 dm stor....)
Har man det gött, eller har man?


Puss och kram Lilla jag

"Sj Sj gamle vänn"

Kom på den briljanta iden att jag skulla ta och birika mig lite "resligt" igår eftermidda, och vad passar bättre då än att ta tåget upp till Söderhamn där mor bor?
Kollade Sj:s hemsida, och det gick tåg lite nu och då... Men snål som man är (student) kom jag på att man kan kolla lite på traderas auktioner, och just där hittade jag åtta biljetter (en räckte för mig), som var osålda, så jag la in ett bud... iochför sig blev jag över bjuden på en biljett (2:-) med då bytte jag auktionsbiljett, så jag betalade 1:- mellan Karlstad och Stockholm! Helt överkommligt och oprutbart... Nu sitter jag här i Katrineholm, och surfar på någon stackars sates bredband som inte är låst! (den här resan går ihop, tror jag!)
Kan hända att jag inte skriver på några dagar, internet har inte kommit upp till Söderhamn än (inte till min mamma iallafall)
Puss och kram Lilla jag

Trevliga upplevelser!

Svängen förbi skoaffären med REA var en lyckad tur men lite mycke pengar gick åt.... Usch, fast att det var REA blev det DYRT.. Hittade ett par kängor, och när rabatten var avdragen kostade de 800:- Huuuuuuugaligen. Men de var riktigt sköna, de passade som handen i hansken (!) och jag behöver ett nytt par, så vad gör man? Bara att betala...

Klockan 11:45 satt jag och åt lunch med Rotary Föreningen i Kristinehamn på Statt i Kristinasalen, och lite senara när lunchen var avklarad höll jag föredraget om J:s och lilla jag:s Etiopien praktik.
Först va jag väldigt nervös, (trodde inte jag skulle vara det) men sen efter en stund, när all "fakta" var avklarad och jag fick prata "fritt" kom jag igång ordentligt! Det va till och med så att Orförande var tvungen att avbryta mig, så jag hann inte klart hela min power point presentation...
Jag var alldeles upprymd efter detta, och jag hade ingen större lust att åka direkt hem, så jag åkte förbi E och fick en snabbfika där, hon skulle hämta ungarna en halvtimme senare! Jag var ju själklart tvungen att visa upp mitt "fynd" som jag tidigare under dagen inhandlat och jag fick godkänt!
Vilken bra dag jag har haft än så länge! Många trevliga upplevelser!
Puss coh kram Lilla jag
 Här är fyndet och fikan!! Snygga va?


Vilken morron!

Det började med att jag kollade på klcokan när jag vaknade, den va så mycket som 8:50! Jag som ALDRIG kan sova på morgonen, men det verkar som om jag har vänt lite på dygnet. Jag va uppe, och vaken igår kväll, till klockan 22:50, och det hör inte heller till vanligheterna! Brukar ju somna i favvosoffan, ibland redan klockan 21!
JA, då va det här med morgon ja...
När jag drog upp persiennerna så SNÖA det! JIPPIIIIII! Jag älskar snö! Frukosten itogs (idag macka!!) Å sen fick jag klä på mig MASSOR för att gå ut och skotta!
Nu sitter jag här och väntar på att få åka ner till vårat Stattshotell, för där ska lilla jag hålla ett föredrag om min Etiopienresa! Lite pirrigt, men det ska bli kul!
Ska gå förbi en skoaffär här på stan innan föredragshållningen, för att köpa mig riktiga snökängor, om jag hittar några vill säga! Sen gör det ju inget att de har 70% på vissa modeller! (Hoppas att någon av dessa modeller passar på mina stora båtar!)
Puss coh kram Lilla jag

Mysigt

Klockan 19:00 hade A och Lilla jag bestämt att vi skulle träffas vid vårat badhus för att ha en mysig stund...
Det var väldigt mysigt faktiskt. Hela badhuset var nedsläckt och det var massor av levande ljus som gav litet ljus. Sen kan det väl kanske tänkas att det inte var så himla mysigt att hoppa i poolen, inte så mycigt att simma fram och tillbaka, fram och tillbaka.. Men det var skönt, och mysigt efteråt!
Jag passade på att ta en bild på A när hon vunnit OS guld i barnpoolssimmning! Så här glad va hon för det! (det var mysigt!!)

Nu ska jag kolla lite tv, det blir mysigt det!
Puss och kram Lilla jag

Sorg...

Idag har jag sorg... Min sambo "Stora han" ska åka iväg och jobba. Han husserar om nere i Antwerpen (Belgien), och han åker idag och kommer först på LÖRDAG... Huuuu huuu huu.... Men men det har hänt förut att han dragit iväg. Det kanske beror på att han tröttnar på mig ibland, och vill ha lite lugn och ro, vem vet? Men han får iallfall betalt för att vara ifrån mig, så helt dumt är det inte...
Min kära vän A har bjudit ner mig till henne och hennes man för att äta räkor, och eftersom jag har gjort det flera gånger hos dem förut, vet jag att det blir en massa annat gott också... A är nämligen kock, och man får alltid en massa mumsit där! Hon är för snäll som barmhärtar sig över en ensam själ som mig.. (åh vad synd det är om lilla jag..)

Imorses vaknade jag tidigt, och kom på att jag skulle baka lite frukostbröd!

Å så här blev det färdiga resultatet!


Det var russin, aprikoser och en massa "skita-lätt" frön i! Gott Gott!

de säger att det bara blir ljusare och ljusare för varje dag som går, men redan klockan 14 fick jag tända i fönstren för att det var så skumt. Jag tror att vetenskapsmännen ljuger...
Puss och kram LILLA JAG


Ny bil?

Det blev en liten sovmorron idag, men efter att frukosten intagits va det dags att hämta lilla Opelen plutt plutt (Lilla jags bil), som hade blivit kvar hos syster yster...
Vi bylsade på oss ordentligt, termometern visade på -16.4 grader.... Burrrr. 
Men som någon klok någon gång har kläckt: "Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder", och man måste nog hålla med om att det är kloka ord, för det stämmer rätt bra!
Det var en strålande sol som mötte oss när vi öppnade dörren, och som sagt: -16,4 grader, som bet oss i kinderna!

När vi kom syster yster ringde vi på, men det var bara hon som va vaken (kl 12:00), de andra hade "lite" sovmorron... Vi ville inte störa, så vi tänkte ta bilen hem...
TROR NI DEN JÄVELN STARTA? Den hosta inte ens till när man vred om nyckeln... Men eftersom Lilla jag är en så förutseende person hade jag startkablar i Opelen, och med lite hjälp fick den starta vilket den ville eller inte....
Nu funderar jag på att stå och hänga på låset på någon av våra bilfirmor här i stan imorron... Eller om jag kanske skulle ta och bryta mig in och bara köra ut med en "färsking",  för då slipper jag nog betala...
Puss och kram Lilla jag



Så här fint är det utanför vårat vardagsrumsfönster, nu när det är lite snö och solen skiner!


Jour?

Igår eftermidda  vid 15:30 ringde syrrans sambo O, och frågade om vi kunde komma och äta lite mat och dricka sprit (!). De hade nämligen bjudit hem lite folk, men ett par skulle utebli pga att en av de hade blivit sjuk, så vi fick rycka in som stand in, för de hade så himla mycket mat och sprit som då skulle gå till spillo...!
Vi tänkte båda två att det bara skulle bli en liten stund. Vi har nämligen, jag och min sambo (Stora han) varit ute rätt mycket på sistonne, och det har blivit lite för mycket av det goda...
Men det är klart att man "ställer upp" och kommer och äter lite..
För att vara helt säkra på att ingen alkohol skulle intas, tog vi bilen och jag tog på mig den tunga bördan (!) att köra... Men vad säger man när de bjuder på varmchoklad med päronCognac, och vispgrädde... Inte är det nej tack iallafall.. Efter det blev det lite vin, åsså lite till, åsså lite mer...
Maten var helt underbar, klyftpotatis, O:s utegrillade (!) fläskfilé med gorgonzolaostsås!!! Avslutningsvis bjöds det på vitchokladmuossé. Mums mums!
Efter ett tags konverserande kom vi på att vi skulle spela spel, och som vanligt blev det tjejerna mot killarna! Nu va det ju bara så att vi upptäckte att en av killarna, A var den största fuskaren i hela universum.. Han var värre än ett barn som till vilket pris som helst ska vinna. Men vi tjejer kom överens om att jag, som satt mitt emot honom, skulle "punktmarkera" honom, så det gick nog inte så bra det där med fuskandet, även om A försökte hela tiden...
Vi har utnämt honom till: "FUSKAR KUNGEN"!
Det kan inte finnas någon annan som arbetar så hårt för en tillfuskad poäng...
Det var en mycket trevlig kväll, och denna kväll som skulle bli "en stund" slutade inte förrän klockan 04:00, då taxin väntade på oss!!
Tack snälla syster yster och O, för en mycket trevlig kväll med många goda skrattade!
VI kan ha jouren när helst Ni vill!!?
Puss och kram Lilla jag

Vofflor, eller kanske inte?

Idag va det tänkt att T, H och Lilla jag skulle ha voffellunch, och här är ett bevis på hur duktig jag är på att laga mat (eller grädda vofflor...)
Några av vofflorna hamnade här i...
cimg0459
Men efter en stund och mycket fett blev de så här fina...
cimg0460
(De satt bara fast LITE)...
Men det blev så pass många att vi alla tre blev mätta!

Välkommen till min nya blogg!

Oj oj oj... Vad har jag gett mig in på? Andra som håller på med bloggar, säger att det lätt kan bli ett begär, detta med "bloggning"! Vad ska min sambo säga, som redan nu tycker att jag sitter för mycket framför datorn.... Men vi får väl prova och se hur detta blir, jag kanske tröttnar, redan i morron på detta! Men Ni ska vara varmt välkomna iallafall till Lilla jags blogg! Mycket nöje!
Puss och kram

RSS 2.0