Läsa, läsa och återigen läsa....

Som det tidigare inlägget handlade om, är det just plugg med läsning i böcker som gäller nu. dagarna går med stormsteg och på fredag ska jag ha en tenta som jag känner mig dåligt förberedd inför.... Hoppas att det kommer frågor som passar mig, och sådant jag har läst, för det är mycket som jag inte hunnit få kläm på... Håll alla tummar som finns till övers för mig på fredag...
Puss och kram Lilla jag

är så trött....

Det verkar som om varannan överskrift handlar om trötthet eller sömn. Just nu är det väldigt tufft, det ska till alerta pass på förlossningen, framkrystande och sen plugg efter hemkomst... Just nu gör jag inget annat än att hålla på med min utbildning... Men det blir förhoppningsvis bättre.
Puss och kram Lilla jag

plugg, plugg, plugg...

Vi har ju den där tentan den 2 maj, och nu hänger den som ett stort tungt lass över mig... Jag har så svårt att veta vad jag ska plugga på, då det känns som om man ska kunna allt...
Jag måste ta alla tillfällen som finns nu för att knacka in lite kunskap i min så tröga hjärna..
Puss och kram Lilla jag

perfekt....

..... dag var det igår! Twinsens favvosar va här, moster, morbror och kussarna! Go mat åt vi, och de små åt två ton med godis.... Nu, när klockan är 06:43 kommer lillprutt med en tablettask i handen och lilla jag fick rycka ut och förespråka lite godisfritt, iallafall till efter frukost...
Världens härligast väder har vi och det känns som om folk börjar hitta ut från deras små iden! De krattar, klipper och rensar, och sen sitter de och myser i sina trädgårdar!
Igår tog vi en sväng över stan och twinsen va mäkta imponerad av frälsningsarmén som stod och spelade trumpet och andra blåsinstrument på gågatan. Jag får nog erkänna att det var ganska så trevligt att stå där och digga till någon svängig psalm!

Vi va ute och påskade igår. Tre familjer besökte vi, för det var så många påskbrev som de små hade målat! Lillprutt vägrade att klä ut sig, men snuttan hade gått "all-in". Rosiga kinder med prickar, byxor, kjol, förkläde, huckle osv! Lilla sötnos!

Idag blir det besök igen, av fam Braun! Det blir tydligen grillat idag! Det är nämligen så att fru Braun har bestämt att de ska stå för maten, fast att vi är här på Parklain! Våran familj ska stå för efterrätten, så snart ska här bakas, men klockan kan ju få passera 07:00, innan vi sätter fart!
Puss och kram Lilla jag

Sovmorgon?!

Tyst i hela huset.... Legat å lyssnat på tystnaden en lång stund, å beslöt att gå upp. Går förbi köket, för att ta mig till toan och fick se...... 06:35.... Här har man sovande småskrot, för en gångsskull, en sovande Stora han, åsså är man själv vaken.... När klockan ringer vid andra morgnar vill man bara vända sig om å sova en stund till, å nu har jag vänt mig om tusen gånger men INTE somnat om...

Igår va vi ju på lite party, å det va verkligen trevligt! Fru M gör en ju aldrig besviken, mycket mat å mycket god mat! Måste säga att hon har verkligen känsla för detta med smaker! Får väl oxå erkänna att Herr M gjorde en god Janssons frestelse, bra jobbat!
Idag måste vi nog ut å påska lite! Småskruttarna har väl inte varit överflitiga med att måla påskrev, så det blir en liten kortrunda, med omsorgsfullt utvalda besök!

Idag blir det ännumera mat, ett litet knytis med moster, morbror, morfar, och förhoppningsvis kusen! Trevligt!
Puss å kram Lilla jag

Tjoho!!!!

Nu va det påsk!!!!
Började dagen med att titta på alla motorcyklar på stan, ett sedvanligt göra på långfredagen! I år måste det har varit med bortåt tusen stycken, för det tog hela kortegen 30 minuter att åka förbi! Kuligt och häftigt, tycker jag iallafall!
Om ca en timma ska vi till familjen M för att käka mat! Vi blev bjudna för någon vecka sedan, och detta är något som både liten och stor i familjen ser fram emot! När man får komma hem till en kock, vet man att det blir något smaskilismask att inta!
Just nu är min familj på födelsedagskalas, men lilla jag fick stanna hemma... Är man inte snäll får man inte gå på kalas.. Men jag har mitt lilla egna kalas här hemma, kan man säga..... Så jag lider inte så värst mycket!
Nus ka jag putsa lite mer på kitteln och vässa kvasten, för imorgon blir det åka av!
Gladens påsk på Er!
Puss och kram Lilla jag

Missade precis...

Idag när jag kom till förlossningen va det en barnmorska som sa: "gå Du in på 4:an, jag tror det blir en förlossning där snart"! Japp sa jag och småsprang iväg till rummet. När jag öppnar rummet hör jag precis hur något litet drar efter luft och ger ifrån sig sitt allra första skrik... Man kan säga att jag missade förlossningen på målsnöret...
Men ca 5 timmar senare fick jag vara med på några andras underverk ändå!
 
Direkt efter passet, som slutade kl 15:00 åkte jag till K för att plugga en stund!
Vid 18:00 fick jag lite abstinens och va tvungen att ta mig hem till mina små skrot som jag hann att träffa i sissådär 45 minuter, innan det var dags för dem att hoppa i lopplådan... Det är tufft att vara student...
Nu blir det till att läsa lite om komplicerade graviditeter och förlossningar igen.
Tjingeling!
Puss och kram lilla jag

Förlösa 3,5 kvinnor i veckan?

Det har jag räknat ut att det är det krävs för att få ihop mina 50 förlossningar som krävs för att ta examen.. Förra vecka förlöste jag 4 kvinnor, så nu ligger jag 0,5 kvinnor plus... Hur man gör när man förlöser en halv kvinna har jag dock inte kommit fram till än...
Idag har varit en hemma-dag-för-att-plugga... Det är inte så roligt, men jag har nog ganska god disciplin trots allt... Det är klart, att lite facebooking och lite bloggning bort ibland blir det ju...Imorgon gör jag dagpass på förlossningen och efter passet åker jag till studiekamrat K, för att plugga lite mer.. Det känns som om jag behöver någon att bolla lite med, för det känns ganska mycket det vi ska tenta på och det är bra med lite extra input!
Nu ska jag åka och hämta två små skitskruttar och vi ska ta oss vidare till gympan, för det är ju måndag idag!
Puss och kram Lilla jag

Varningsskyltar

När man sätter på (!) DATORN alltså, så poppar det upp små varningsskyltar i hörnen på skärmen... De varnar för att vi har dålig prestanda, varnar för virus, för att vi har en långsam dator, osv.... När jag sen försöker klicka bort dom, då kommer man helt plötsligt in på en sida, där man, förstås, ska köpa något antivirus.... Om jag inte försöker klicka bort dom, blinkar de så irriterande....

Idag gör jag kvällspass på förlossningen! Hoppas verkligen att jag få förlösa MINST en kvinna idag... Har räknat ut att jag behöver förlösa 3,5 kvinnor i veckan.... (Denna vecka har det blivit två förlossningar). Den där halva kvinnan tycker jag synd om..... Jag är nu uppe i 26 förlossningar, så jag har precis passerat hälften av de 50 jag MÅSTE göra...!
Sen går jag omkring och oroar mig för den kommande tentan... Den handlar om komplicerad graviditet och komplicerad förlossning, och det känns så övermäktigt mycket att läsa in, och jag vet inte heller helt säkert vad jag ska plugga på... Den 2 maj är den, så det börjar att närma sig...

Nu ska jag inta lite frukost, sen blir det plugg fram till 13:00 då jag åker mot Karlstad igen!
Ha nu en trevlig helg!
Puss och kram Lilla jag

Jaha....

... Då har man fått sig ett jobb då... Som barnmorska.... INNAN man är färdig! 50% på mödravården i Filipstad, och 50% i Storfors!
Spännande! Det hela blev klart igår!
Jag hade ju ingen vidare mödravårdsplacering, när jag var på Gripen, men jag tror att detta kommer att bli riktigt bra!
Chefen för Filipstad var väldigt trevlig, och det verkar som om hon vill göra det allra bästa för min skull med inskolning och att jag ska vara trygg innan jag börjar i Storfors, eftersom jag då kommer att jobba själv där....
SÅ det är examen 5 juni och sen börjar jag den 9:e juni!
KULIGT!
Puss och kram Lilla jag

Förlossning

Igår hade jag en jättebra dag på förlossningen! Min handledare och jag fick ta hand om ett jättegulligt par, som vi fick dela en stor glädje med! Det var lite trögt i början, men vid 19:33 kom en liten kille till världen efter att hans mamma och pappa kämpat på som bara den!
Det var jag som under hela arbetet fick tänka till och ge förslag på vad som skulle hända/göras och det kändes väldigt bra! Handledaren fick självklart flika in och hjälpa till om jag "hade otur när jag tänkte", men det kändes ändå som om "jag lotsade" ! Fick till och med avsluta med att själv sy en liten bristning, som kronan på verket lixom!

Igår va Stora han och hans arbetspolare i Stockholm för att se på nån byggmässa, och jag var, som sagt på förlossnineng. Vem rycker in och hämtar skruttarna då, om inte moster.... Tänk va skulle vi göra utan våran älskade moster? Hon finns ALLTID där... Ställer ALLTID upp.... Älskar Dig systeryster!

Idag är det hemmets lugna vrå som gäller! Vid kl 12:00 ska vi till folketshus och se på Mora Träsk! Hopps och tror att twinsen kommer att gilla det, när de nu tycker så mycket om att sjunga!
Men först ska vi äta frukost, och det ska vi göra nu!
Puss och kram Lilla jag
Puss och kram Lilla jag

Back in business!

Nu har jag vart på förlossningen två pass, och två småttingar har det resulterat i! Det är en lång väg till de 50 förlossningarna man ska ha, men jag är på en god början. Idag gör jag kvällspass och ska plugga en stund innan.
Idag åker moderjord hem... Det har varit en tillgång att ha henne här. Det har blivit mycket renare medan hon har varit här om man säger så.....
Puss och kram Lilla jag

Busigt!

Idag har vi seminarium på högskolan Dalarna. Jag har på datorn, är inloggad men jag lyssnar inte....... Har varit med lite då och då bara. Istället sitter jag och lyssnar på förinspelade föreläsningar, inför nästa tenta som är den 2 maj..
Apropå tenta ja, nu va det ju så att jag fick en omtenta i preventivmedelsrådgivning som jag gjorde i fredags, och idag kom svaret:
Hej Linda!

GRATTIS! du klarade dig fint på tentan, du fick 70p av 72 möjliga

Bra jobbat-toppen!

Hälsningar M.

Det kan man väl vara nöjd över.. Eller skit att jag inte fick 72..... NEJ jag skoja bara!

Idag fyller Stora han år! Det var något jag kom på igår, så det blev att i ilfart åka ner på stan och hitta honom en present!
Så ikväll ska vi fira med hembakad pizza, paket och sång!
Nu ska jag gå och hämta mina småskrot, för nu längtar jag VANSINNIGT mycket efter dom!
Puss och kram Lilla jag


SÅÅÅÅÅÅ skönt!

Fick precis reda på att jag klarade mig på omtentan jag skrev i fredags! Det känns så himla enormt skönt, ännu en sten har lämnat lilla magen!!!
Nu ska jag sätta mig framför datorn och avverka några föreläsningar inför kommande tenta.....
Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0