Julstök!

Fika är alltid trevligt, och speciellt till KALLE ANKA klockan 15:00 på julafton, å då måste man ha lite kakor att mumsa på! Så nu har jag gjort fyra sorter som snart är förpackade i burkar som ska ner i frysen, å sen åka den långa vägen till Lapphelvetet (Söderhamn)!
Det är verkligen trevligt när doften av nybakat sprider sig i huset, och det är alltid trevligt att kunna bjuda på något hembakt, även om dessa småkakor kommer att ligga i  förseglade burkar till den 24:e!

Medans den sista sorten gräddades i ugnen, va jag ute och satte upp "granris" på trappräcket, och lindade en ljusslinga i. Det va lika spännande idag som förra året att se om lamporna funkade, å det gjorde de! Jag har tänkt det, att om det något år inte skulle lysa, då kommer jag förmodligen inte att skruva ur lampan och byta den, nej då går hela slingan till tippen, och jag inhandlar en ny!

Snart ska jag ta mig upp till Maxi. Har nämligen tappat bort ljusmanchetterna till adventsljusstaken, så jag måste inhandla nya, å så kan det ju vara trevligt med samma färg på ljusen som ska sitta i... Så det får inhandlas det oxå!

Sen lite senare i eftermiddag ska Stora han och lilla jag ta en adventsfika med varsin lussekatt och kanske kan det finnas någon liten "kant-kaka" vi kan provsmaka!! Det är ju rätt viktigt att man vet om kakorna man ska bjuda på smakar bra! Åsså ska vi tända det första ljuset såklart!

Vi säger grattis till Mr O, som fyller år idag!

Puss och kram Lilla jag

Matlagning

Idag har jag haft den stora äran att få bjuda nära och kära på mat! Till lunch kom systeryster på besök, och det bjöds på fisk, och nu sitter jag i familjen M:s soffa, efter att ha tillagat pasta med fläskfile-svamp-lök sås! Måste nog säga att båda rätterna blev goda, och jag tror att de som fick maten tyckte likadant!

Stora han är i Karlstad så han är inte med. Men han skulle inte bli borta hela kvällen, så han får hämta upp mig här när han återvänder till "Krillehöla".

Annar rullar dagarna på. Det känns som tiden står stilla, men uppenbarligen gör den inte det...
Undrar när snön kommer? Nu är det ju första advent på söndag, å det vore väl fint med lite vitt ute då!? Dags att börja igen:
MER SNÖ ÅT FOLKET!!
Puss och kram Lilla jag

Herre Jesus...

Va det gregnar.. Var kommer allt ifrån? Snart får man väl ta båten till Karlstad istället för bilen..
Idag gör jag kvällen på 12:an, igen. Hade tänkt mig att jag kanske skulle ta och dammsuga lite, och sen skura golven innan jag åker, men det är konstigt, men det blir inget gjort för mig innan jag ska iväg.. Jag hamnar framför denna skärm, och sen blir det inte mer... Konstigt...

Igår va jag ner till fru M och vi hade räkfrossa! Ett kilo räkor avverka vi på någon timme! Rostat bröd, majonnäs och guakemole! Mmmm.
Vid nio var jag så trött så jag höll på att soma i deras soffa, så då tog jag mig hem till min egen och somnade skönt där istället.. Och imorses vaknade jag till ett porlande utanför fönstret - det regnade...
Puss och kram

städning..

i brist på annat kom skurhinken och trasan fram, och vips så hade jag dammat överrallt! Det va liksom inget väder att vara ute i, när nu han där uppe bestämt sig för att försöka dränka oss.. (Vad kan man ha gjort för att förtjäna detta väder?)
En lite tur till MAXI, för att inhandla gott bröd till en underbart god soppa som Stora han och jag gjorde tillsammans blev det efter städningen. Och nu istter jag här, medans Stora han är på Bubbla-möte.
Med andra ord har det inte hänt så mycket här, som vanligt...
Puss och kram Lilla jag

Byggnadsarbetare

Jag har två byggnadsarbetare nere i källaren.. De borrar, hamrar, samtalar och svär. Tydligen är det inte bara att sätta upp några gipsplattor i taket. Det måste måttas, sågas, funderas och måttas lite igen innan man kan sätta dem på plats.
Men det kommer nog bli riktigt bra det där!
Ikväll ska vi ner till familjen M, men jag får inte pussa på min fästman, för jag hostar fortfarande.... Har pratat med frun i huset, och hon tyckte att det va ok att komma ner! Har inte träffat dem på jätte länge faktiskt...
Idag när jag var och handlade, köpte jag pepparkakor! Jag blev så inspirerad från igår när vi bakade pepparkakor, och det är inte så många kvar, så det kändes som om det va lika bra att fylla på lagret..

Idag tillbringade jag lite lite tid ute! Grejade i rabatten, och drog upp gamla slemmiga blad och blommor. De har liksom blommat över skulle man kunna säga! Med andra ord är sommaren slut nu..
Puss och kram Lilla jag

Trevlig dag!

Idag har jag hat en jätte trevlig dag! Rosinskan och hennes lilla fisalisa har tilbringat sin dag här i Värmland! Det är alltid lika roligt att träffa denna underbara människa. Det blir inte så ofta men det kunde oxå ha varit mer sällan..
Vi tjuvstartat julkänslan idag! Nämligen har det blivit gubbar, gummor, bockar, grisar, hjärtan och stjärnor... Pepparkaksbak med andra ord! Åh va fina de blev sen då...
Nu blir det IDOL, måste ju kolla in vilka som sjunger, så man hänger med lite!!!!
Puss och kram Lilla jag

Miss Piggy...

"host host host" Jag har nog fått Miss Piggy-sjukan, ÄVEN om jag är vaccinerad mot hennes baskilusker .....
Nu sitter jag och väntar på besök från "did they push" (Sköv-de!!!). Talade om att jag hostar och hackar, men det va inga hinder till varför vi INTE skulle träffas... Men jag har förvarnat i alla fall.. "Host host host"

I helgen blir det en lugn helg. Det va ju fest förra helgen, å man får väl ta och vila upp sig.... "Inte för mycket av det goda"..

Det är grått och regnit utanför fönstret, och igår trodde jag att vi aldrig mer skulle få se solen, för jädrans va det regnade... Men som den lärde har sagt: "Efter regn kommer solsken", och så måste det ju vara, eller?

Jag längtar till jul nu... Tänk va mysigt att få tända ljus och äta goda lussebullar, och kanske få äta en och annan pepparkaka. Det där med glögg, det är väl överskattat, så det blir det inget med....
Eller?
Nja kanske lite då!!!
"En jul utan glögg är som en regnig dag utan droppar"...  "Host host host"
Denna julen ska Stora han och jag ta oss upp till Lapphelvetet (Söderhamn) där moderjord bor.. Det va dags att fira jul med mina släktingar, tyckte jag i alla fall, och Stora han höll med (lite).
Ska bli skönt att göra något "nytt"....
"Host host host"
Puss och kram Lilla jag
"Host host host"

Inte piggelin....

Gjorde dagen idag på 12:an, men jag passade på att gå hem så fort jag hade överrapporterat "min" patienter till sköterskan som tog över.
Jag har nämligen fått en förklning "på halsen"... Snuvar, hostar och lite rasp i halsen... Dock ingen feber, å då är man inte sjuk...... 
Ikväll skulle jag ha varit på teadate, men det får bli säng/soffan hemma istället....."Juttet"...
puss och kram Lilla jag

Fest fest fest!!

Alla va på sitt bästa partyhumör när vi några stycken träffades hos Fylke för att förfesta lite! Vi blev ganska många, och som avnligt blev några kvar i köket, och andra försvann in i salongen, och sittplatseran behölls under hela tiden tills vi gick till folketshus för att fortsätta partajet!
    

Det va mycket folk, och det va inte så att jag kände alla, men ganska många, och några lärde jag känna!
När vi sen gick hem regnade det på oss, men det va välbehövligt med en lite promenad ändå, om man säger så...

En fantastiskt rolig kväll, men det va en som jag saknade under hela kvällen....
Puss och kram Lilla jag 

Handling, lunchning, blåsning och fest!

Idag var jag med Braun på stan och shoppade lite. Hade tänkt mig en topp, så jag tog med min kjol hemmifrån, men det jag kom hem med va en ny kjol.... Så det kommer att bli två kjolar och en bar överkropp idag när jag gå på fest ikväll!!
 Vi hann med en lite salladslunch, och Braun bjöd mig! Tänka sig vilka snälla vänner man kan ha! Det fanns ingen anledning i världen till varför hon skulle bjuda mig, men det gjorde hon!

När jag lite senare skulle köra hem Braun stoppade en oss i bilen för körkortskontroll och för att blåsa! Jag blev själaglad, eftersom jag aldrig blivit stoppad föut!
Polisen frågade om mitt,  å då kom jag på att jag inte hade det med mig, eftersom jag inte ville ha väska med på våran shoppingtur, så hade jag bara tagit med mig et ... Ups!!!
Men jag fick blåsa och han kollade runt bilen, å sen sa han: "Jag behöver inte se körkortet, det såg så lungt och bra ut när Du kom körande"....
De ni!!!

Ikväll är det äntligen storfest här i byn! 380 personer har betalat till festen, så det kommer att bli en himla blandning och ett himla hallaballo!!
Förfest blir det hos Fylke, redan runt 18:00! Sen slår vi klackarna i taket till klockan 02:00.

Åååååååsåååå brasträff imorgon....... (not, förmodligen)
Jag måste ju försvara min 12-rättsvinst som jag hade förra söndagen! Vi va tre som hade 12 rätt och vi förärades med 75:- på ICA för denna bravur!
Så är det någon som undrar något, är det bara och fråga: "mässa eller ring, Du kan fråga ännything"
Puss och kram Lilla jag

Löneförhöjning!

Ett under har skett på avd 12! Lilla jag har fått löneförhöjning! Jag kan inte förstå vad det är som förantlett det hela, och jag hoppas INTE det beror på min kompetens, med tanke på att jag har fått 200:- (OJ OJ OJ!!!!!) i månden extra! Fattar Ni? TVÅHUNDRA kronor... Nu har jag en inkomst på 20 200:- att hämta ut varje 27:e i månaden, fast då minus skatt förstås..... 
                                                                  
Va i hela brännheta helvetet ska jag göra med denna löneökning? Hmmm, en resa utom 50 skyltarna? En extra god middag hemma? Spara i ca 8 månader och köpa nya arbetsskor? Ja, vem vet, vem vet?

Får sova på saken!
Puss coh kram Lilla jag

Tjejdate med badtunnebad

Igår va det tjejdate med badtunnebad. "Sammankomsten" började klockan 18:30 och det bjöds på viltskavsgryta, pressat potiatis, lingonsylt och rödvin. Det var mycket gott, men tyvärr blev det inget vin för mig, eftersom jag hade opelen plutt plutt dit. Det blev faktiskt inte heller något badtunnebad, för någon av oss, för det va så få som ville bada, men senare rammlade det i några killar!

Annars händer här inte så mycket, men det kan man kanske inte räkna med, med tanke på att jag fick vara ledig torsdag till söndag  för att åka till London förra helgen... Men det är inte så synd om mig, för lördag- söndag är jag ledig igen.. Då blir det fest!
Några tjejer har här i stan har tröttnat på att ingenting händer för oss i den "mogna" åldern, så de har fixat ihop en fest!
 Nu va det tydligen 354 som betalat... Det kallar jag fest!

Ska iväg till 12:an snart.. Tydligen gör jag alla onsdagkvällar där om man kollar på schemat några veckor framöver..
Hur ska det gå, när favvoprogrammet visas just på onsdagar?
Får försöka ställa in videon om jag kommer ihåg, så att jag kan se programmet imorron!
 Ha det bra så här mitten på veckan!
Puss och kram Lilla jag

Liten problem med svensket...

Nu måste jag säga att det är lite svårt med svenskan när man varit i den stora staden London i SÅÅÅÅ många dagar som tre....
Men vilka dagar vi har haft!
Vi har aggerat turister på heltid, både i fredags och  i lördags! Vi har gått, gått och återigen gått i den STORA staden.
Men det är en mycket trevlig stad att spatsera i, även om vi igår åkte på en "sitesaiing" tur med en dubbeldäckare!
Vi hann bland annat med:
 &  &  &  &  & en hel del .

I fredags va vi och kollade på ett uppträdande av STOMP! De är helt otroliga, de spelar på allt som inte är instrument, som t.ex: Papperspåsar, plastpåsar, sopskyfflar, tändsticksaskar, zippotändare, innerslang från traktorer, hinkar tunnor, diskhoar, isoleringsrör, pinnar, klappstolar, händer och fötter.
Det var ett helt otroligt uppträdande och jag njöt varje sekund!!!
Vi har upplevt en helt otrolig helg, å jag skule GÄRNA göra om den!
Puss och kram Lilla jag

Storstäder....

Just nu sitter jag i en stor stad: Göteborg!
Har idag kört med Opelen pluttplutt ner till Stora han å hans vänner, för han och jag ska ta oss över ett av de sju haven med flygmaskin å landa i LONDON!!!
När jag hade turen (!) att fylla år så gav Stora han mig en resa till Englands huvudstad med hotell å ett mycket efterlängtat uppträdande!
På fredag ska vi nämligen och kolla in STOMP!!! De spelar på allt som inte är instrument.... Tändsticksaskar, sopborstar, soptunnslock, basketbollar, bildelar, köksartiklar och tunnor är några saker som de spelar på!!
Såg dessa uppträda för ca 10 år sedan i Stockholm, å jag har pratat väligt mycket om det så Stora han tyckte det va dags att även han skulle få se det hela!!
Det kommer att bli spännande det här!
Puss och kram Lilla jag

Ledig dag, på jobbet..

10 minuter innan jag skulle ge mig iväg till avdelning 12 igår, ringde de just där ifrån och undrade om jag ville vara hemma... Det va jättelungt, och med mig skulle det bli 4 sköterskor, så de tyckte jag skulle stanna hemma!
"Varför inte" tänkte jag, å det blev så!

Min eftermiddag tillbringade jag med fru M och min fästman (!). Vi skulle ut och gå va tänkt, å vi hamnade ända nere på stan, för att där ta en fika...
Kvällen tillbringades på Linné 20, och vi myste med varma kantarellmackor medan vi tittade på "Ullareds". En ny såpa, men den kommer inte följas slaviskt, för det va inget vidare program..

Idag gör jag kvällen på 12:an (kan inte va hemma idag oxå - flexen står på minus nu) så det blir övernattning i Karlstad.
Ska ha med en massa packning, eftersom jag åker direkt ner till Göteborg imorgon efter dagspasset, för att på torsdag flyga iväg till LONDON!!!

När jag fyllde år, fick jag en resa till London för att se ett uppträdande med STOMP  av min älskling, å nu är det dags att dra iväg!
STOMP är en "bunch of people" som spelar på allt som inte är instrument! Jag har sett de i Stockholm en gång, och pratat mycket om dom, så nu tyckte Stora han det va dags att se dom igen!
Det ska bli suveränt!
Puss och kram Lilla jag

Eftertanke...

                                                                 
Fick här i dagarna höra om en tjej här i stan som hastigt gick bort i veckan, 38 år gammal.. Hon var gravid och bebisen väntades i januari, men bebisen gick inte heller att rädda.
Den 10-åriga pojken i hennes familj  sa till pappa: "Men pappa vi skulle ju bli fyra, nu är vi bara två" Hur bemöter man något sådant?

Att något sådant skulle kunna hända är för mig en verklighet som inte finns med på min världskarta. Fy va hemskt.. Att livet kan ta en så total vändning, så fort och så oerhört grymt.. Det är verkligen inte förståligt..

Det ger mig en eftertanke, vad är det som är viktigt med livet egentligen? Fina saker, ett snyggt yttre, snyggt hus med senaste inredningen? Nej inte direkt..
Jag inser att jag borde vara mer glad för en solig dag, att jag får mat för dagen, har någon stans att bo och för vänner runt omkring mig. Det är så lätt att bara tänka på det som andra har...
Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0