Panik i kubik....

Idag klockan 9:20 står jag i telefonen och bestämmer en date med mormor S, och när jag kollar våran almanacka visar det sig att vi ska vara på banken klockan 10:00!!!!
Snoppar av Mormor S i luren och panik i kubik utbryter med ett jädrans tempo som följd..
Två ungar ska tvättas och få kläder på sig, en mamma ska gärna komma ur nattsärken och en pappa måste oxå bli klar...
Det fick bli bilen ner till staden, och med facit i handen gjorde vi ett jädrans race, eftersom vi kunde gå fram och tillbaka på gågatan så de små somnade!
Eftersom vi är så breda fick twinsen stå uti i banklokalen medan vi gick igenom våra "affärer" på banken!!
Det kallar jag effektivisering....
Puss och kram Lilla jag

Premiärtur x 2

Alltid på långfredagen har motorcykelklubben här i stan en premiärträff, och så oxå idag! Klockan 11 går starten från stan och de åker i korters genom stan och sen vidare över till Storfors, Filipstad och efter en pause där till Karlstad i samlad tropp. Men när sen alla motorer ska hem får man åka i egen fri fart... En lite tur som brukar ta HELA dagen... I år såg det ut så här när motorcykel efter motorcykel radades upp för att få ge sig iväg:

Jag fick i uppgift att räkna hojarna och det blev så många som 1498 st! Helt otroligt!

Sen är det så att det har varit hojpremiär på Park 45 oxå!
Stora han har idag provat sin nya cykel! Å det såg ut så här:
 Ser bra ut!

Det har varit en helt underbar dag, med strålande solsken med hög temperatur, och kvällning bjöd ett glas rött ute på våran ljugarbänk! Inte illa!
Puss och kram Lilla jag

Påskparad!

Idag har jag gjort något nytt, och något mycket trevligt!
Moster, twinsen och jag har gått i påskparaden som ordnats här i Krillehöla!

Det var jättemånga, både stora och små påskkärringar och påskgubbar! Vi gick över stan i samlad trupp, och sen va det musik och dans till "Sopan". Småkorvarna fick en varsin godispåse! Dessa påsar är tyvärr tomma, konstigt, de äter ju inte godis...
En mycket trevlig förmidda med härligt väder och i ett gott sällskap!
Nu önskar jag glad påsk!
 Puss och kram Lilla jag

Mycket trevlig fredagskväll!

Igår blev det grillat, igen! Äntligen är grillsäsongen igång! Det finns väl inget bättre än en god grillad köttbit och en massa olika tillbehör?
Sen hade vi ett gott sällskap oxå! Twinsens moster, morbror, kussena och morfar va här! Först kom morbror, moster och lillkusse (13år!!) för att leka och busa med de små. Sen kom morfar och storkusse lite senare!
Alla åt så vi storknade, så maten blev godkänd!
Så spelade lillkussen och jag Rummikub, och det kändes ju mycket härligt när man fick brilljera och vinna över henne eftersom hon piskade upp både mig och storkussen lite tidigare på kvällen i samma spel! 
Det är så härligt att ha de närmaste runt sig!
Puss och kram Lilla jag

Lite roligt...

Äktenskapsförord:
Det var ett par som fattat tycke för varann och skulle slå till och gifta sig.
Mannen sa då till kvinnan:
- Du ska veta innan att på tisdagar är det poker med kompisarna, fredagar afterwork med jobbet och lördagar är det tipsextra!
- Ja, ja, sa kvinnan, det är okey, men du ska veta att här hemma pippas det varje dag kl 20 vare sig du är hemma eller inte!
Puss och kram Lilla jag

Fest, fest fest - trött, trött, trött!

Oj va trevligt kalas vi va på igår! Mycke människor, god soppa och gott vin! Man kan inte önska sig mer!
Kvällen slutade inte förrän klockan 02:00, och det var lite tungt att gå upp 05:20 för att utfodra lite... Men sen la vi twinsen igen, och också oss själva. Vid 07:00 gick Stora han upp och Lilla jag fick ligga kvar ett tag till. Så va det skiftbyte.. Jag tog med korvarna ut på en en och en halv timmes promenad, så Stora han fick sova!!
Barnvakteriet igårkväll gick jätte bra, och vi är SSSSÅÅÅÅÅÅ glada för hjälpen!

På dagen, kl 14:00 fick vi paj hos systeryster - gött, slipper laga mat idag... Puss på Dig vännen!

Hurra för våran moderjord! Hon fyller år idag, och jag talar inte om hur mycket, men hon har ett år kvar till 70....
                                   
Nu ska snart korvarna i säng, så får det bli ryggläge i soffan.. Förhoppnigsvis, fast det är förmodligen inte möjligt, så ser jag på Mästarnas mästare  klockan 20:00!
                               
Puss och kram lilla jag

35-års fest!

Idag har fru Braun 35-års fest! Snälla Moster och kusse F kommer och tar hand om korvarna! Jag säger då det, vad skulle vi göra utan Lilla familjen?

Idag är det första gången som jag ska dricka vin på nästan två år! Hur ska det gå, och hur kommer lilla jag må imorron?? Det där med att ta "ETT glas till maten" det är ju liksom inget för mig...Men jag säger som min kloka systeryster brukar säga: " Imorron är en annan dag"! Åh Stora han har lovat att ta jouren imorron!

Just nu är Stora han och korvarna i Karlstad, så jag är home alone! Känns väldigt konstigt, men oxå väldigt välbehövligt! Bra för mig, bra för twinsen och bra för Stora han..

Klockan tre ska jag träffa mormor S och en väninna till henne, för vi ska gå på "vår-möte" nånting. Olika nationaliteter bjuder på sång, musik och mat i församlingshemmet mellan tre och sex idag! Jag blev väldigt nyfiken på detta, och ska ta mig en sväng dit alltså!

Men först blir det inhandling åt barnvakterna och så en lite tur till fru M, tror jag!
Puss och kram Lilla jag

Lugna gatan

Man skulle kunna säga att det just nu är lungt på park 45, eller som "ungdomen av idag" säger: det är chill!
Jag sitter och knappar här på burken och Stora han sitter och målar på cylindrar som ska bli till trummor! Det är hemläxa ifrån lekverkstan, från förra veckan..
Man skulle lungt kunna säga att stora han är HÄSTLÄNGDER gånger bättre än jag att måla, så jag har satt piska på hans rygg, och sagt till honom på skarpen att de ska vara färdigmålade tills imorron...
Eftersom det är jag som bestämmer sitter han nu alltså och "konstnäriserar"!
Tar nog själv och går ner i källaren för att se när ett tvillingpar blir förlöst med kejsarsnitt. Tjingtojng!
Puss och kram Lilla jag

Dagen efter.

Åsså kom man till dagen efter.. Fast att jag inte intog någon procentig dryck, va jag lagomt pigg när twinsen skulle upp å ha välling.... Men de härliga små sov så duktigt i natt, när de vuxna satt och väsnades en meter från deras dörr!
Är helt förundrad att de kunde sova i det stojet som va! Ljudvolymen va inte så låg om man säger så!

Men så idag, när vi alla ätit frukost skulle de små sova, och då passade även de två stora på att sova oxå! För en gångsskull sov de i nästa 1½ timme, så en välbehövd vila fick även (gamla!) Stora han och Lilla jag.

Så dök moste upp, hon åt lite med oss, och så tog hon med sig de små ut på en promenad, och vad gjorde mor och far då? Jo LA sig igen!! Tack snälla Du, för att Du bryr Dig och för att Du gör de små så glada! Och att Du även tänker på oss stora så vi får lite ledigt bort ibland!!! LÖV YOU!!!
Kan summera helgen med att den varit väldig bra!
Puss och kram Lilla jag

Klackarna i taket 2!

Oj, oj oj! Va trevligt det var igår kväll! Vilka härliga människor vi har runt omkrig oss! Det blev en mycket bra kväll, och Stoara han är jättenöjd!
Bland annat hade många av vännerna och släktingarna samlat ihop till en cykel, som nu står här bredvid mig i datarummet... Den är blå och var mycket uppskattad, han till och med låste den (inomhus) så ingen skulle ta den... 
Åsså fick han en tårta oxå: 

Tack alla härliga som va här!
Puss och kram Lilla jag

Klackarna i taket 1

Idag fyller Stora han 40!!! Hurra för honom!
Vi har precis avklarat en MYCKET trevlig släktmidda! Årets första grillat serverades med potatisgratäng, sallad och fruktknyte med glass till efterrätt!
Stora hans svägerska och svåger med tjej va här, likaså svärfar, svärmor och mormor S. Vilka härliga människor alltså! Twinsen är helt galna i moster och morbror och Kusse F!
Just nu rustas inför kvällen begivenheter, då 23-25 personer kommer för mat och dryck!
Härligt!
Puss och kram lilla jag

RSS 2.0