Fusk....

Idag fuskar jag... en 33 Trocadero står på kylning.....
Men va fan, jag har inte druckit Troca på två fredagar, så det får vara ok!
Puss och kram Lilla jag

Trevligt!

Igår va vi ner till fru M, husbyggarn och bebben på Lenné 20 på eftermiddan för en lite fika! Åh va trevligt det var! Twinnsen var på ett strålande humör, likaså deras föräldrar!
Det var lungt och gemytligt, och jag vill snart göra om det igen!
Vi fick nybakade scones med ost och marmelad, tusan så gott!
Puss och kram Lilla jag

Måste...

...Skotta idag. Det har "småsnöat" flöear dagar, och jag har inte varit utanför porten, så nu har det hunnit bli ett litet täcka...
Sen måste vi ut en sväng... Har inte varit ute på flera dagar... Förkylningens tid är här och har hindrat oss, men idag, då SKA vi ta en tur...
 Kanske Lilla familjen vill ha ett besök?
Puss och kram Lilla jag

Överstökat...

Oj oj oj.... Vilken trevlig jul vi har fått vara med om... Åldern på "folket" som var här var mellan 0 och (snart) 90 år! Å tänka sig vilken bra blandning!

Huset var nästintill fullt när tomten kom vid fem på eftermiddan... Han hade med sig en maasa paket å även om de små inte är gamla har de tydligen varit snälla, för de fick massor med paket!

På kvällen när korvarna somat och de stora ätit kom "ordleken" fram. Ett kortspel där man ska bilda ord av korten på handoch med den bokstav som ligger i högen på bordet.. Den som inga kort har kvar, den vinner.
Nu va det så att vi spelade i lag, och morbror och mormor S var till en början ett lag. Men de blev osams (på skoj!!) och mormor S fick heta Judas efter detta...
Det blev några nytillkomna i spelet och det uppstod nya kombinationen av par och det va lyckat, även om inte jag och gammelmormor vann...
MEn oj va vi hade skoj.
 
Morbror: DU ÄR INTE FRISK NÅGON STANS!!!!
Ja, om alla jular är så här, då skulle jag kunna fira det, ja minst tre gånger om året, och det skulle vara helt ok att vara här!

Tack snälla Ollilollan, Stora han, Morbror och moster för all hjälp i köket och tack Judas (!) för din värmande närvaro! Tack gammelmormor för att Du tog beslutet att följa med och göra det bästa av det hela!


Idag har vi hjälp tomten lite, och se så fint tomtepar det var!


Puss och kram Lilla jag


GODER JUL!!!

GOD JUL allesamman!
Hoppas att tomten kommer, tv:n håller å att maten smakar bra!
Puss och kram Lilla jag
 

Promenix?

Har jag tur så får man ta sig en liten promenix i det burrkalla vädret.. Känner att jag behöver det... Sambon ska köpa slödricka till morbror "uti-fall-att" det ska tas en liten rackare imorron... Så behövde vi lite proppar å några till öl åsså ett margarinpaket!
Ollilollan lovade att passa...
Puss och kram Lilla jag

Julstök

Julstöket är i full gång!
Eller ja, Stora han julstökar... Han dammsuger, och jag sitter och julbloggar (!)...

Idag kommer Ollilollan, plastmorfar och gammelmormor från Lapphelvetet, och för att hon ska SLIPPA att städa här, dammsuger Stora han och jag ska snart skura golven... Hon håller alltid på med något va det gäller i städväg när hon kommer hit!
Jag uppskattar det så otroligt mycket, men någon gång kan hon väl slippa?

Det är så himla fint ute, solen skiner men rackarns så kallt... -20 grader... är inte det ca 15 grader för mycket?

Nu ska här tillverkas lite twinnsmat... Ska nog testa lite pasta och köttfärs på de små idag... Får se va de tycker om det!
Så här såg det ut här om dagen vid mattime....
 En kladdig tröttis....
 En glad kladdis!
Puss och kram Lilla jag

Morbror

Räddaren i nöden, prinsen på den vita springaren, han har vi i våran familj!!!
Morbror kommer och vaktar så att vi kan julhandla i morronbitti!
Va skulle vi göra utan honom?

Puss och kram (till Dig) Lilla jag

rackarns

va snorig jag är...
Just nu äter jag glass i hopp om att förkylningen ska gå över. Inte vet jag om det hjälper, men om man inte provar får man ju inte reda på det heller...
Puss och kram Lilla jag

De två S:en...

Snö och Snor....
Snön bara dalar och dalar, och snoret det dalar oxå neråt, skulle man kunna säga... Ska snart ut och skotta lite, det har ju liksom kommit under flera dagar, snö alltså....
Så väntar jag på att förkylningen ska ge med sig något, och så väntar jag självklart på tomten oxå!

Jag tror det kommer att bli en alldeles perfekt jul iår! Vi har samlat våra nära och kära, och ska fira detta här hemma hos oss! Om allt blir som vi tänkt oss, så blir vi 16 personer här hemma! Härligt!

Nu ska vi bara försöka få ihop det där med julhandlingen... Helst vill vi inte ta med Twinnsen, men det finns nog ingen annan utväg, men det går det oxå... Det blir ju liksom lite omständigt när man har två korvar med sig. Har man de i en varsin bilbarnstol så tar den upp den mesta platsen av handlarvagnen, så det får bli att ta med barnvagnen och en "köpevagn"!

Nu ska har grötas!
Puss och kram Lilla jag

Julbord

Igår va det dags för att provsmaka alla julens läckerheter...
Stora hans företag bjöd ut sina anstälda med bihang, så där va jag medräknad...
Vi var till Karlskoga å Lunedets "Stallet" och gottade oss rejält!
Det fanns allt man önskade sig och lite till, så mätta det blev vi alla! Det va jättegott! Bra företag som Stora han har!!! Korvaran fick vara hemma med Lillpluttan och systeryster! Härligt att bara få vara, och inte alltid tänka på twinnsen!

Annars händer här inte så mycket. Lilla jag har lyckats blivit brötförkyld, med snuva och ont i bihålorna.. Fast ingen feber å det är ju gott!

 I måndags hade vi en mycket vacker Lucia och söt tomtegubbe här! Vi Lussade på Öppna förskolan för 25 kineser, några barnmorskor och annat löst folk (!).

NU snöar det ut igen!
Puss och kram Lilla jag


Julfirande!

Idag har vi firat på Park 45... Man skulle kunna säga att det är jul som vi har firat...
Padre, lilla familjen och vi åt god stek som padre stod för, med potatis och sås! Efterrätten bestod i kladdmuffins som junior gjort och lite kladdkaka med pepparkakssmak!
Det var en lite tjuvstart, eftersom padre ska iväg till Nya Zeeland på tisdag...
Det var en trevlig tillställning, och är det så här kul, skulle man kunna fira jul jämt!
Puss och kram Lilla jag

Återhämtning...

Ohboy! Vilken härlig dag det var på Ullared!
Inte mycket folk, man kunde göra ett plötsligt tvärkast med sin vagn utan att köra över någons fötter, och itne blev man överkörd själv heller!
 
Vi hittade det mesta vi tänkt oss köpa, och vi hittade en massa som vi inte hade tänkt oss köpa...
Dyrt blev det, speciellt för bilskolefröken som blev tagen på bild, och det kommer förodligen en lite bild på henne själv och bilen, och ett inbetalningskort på ca 2000:-

Dagen började 04:30 då jag satt och pumpade ur mat till korvarna å bilskolefröken hämtade mig ca 5:30. Hemma va vi vid 23:00....
Igår skulle det vara en återhämtingsdag, men hur lätt är det när man har två småkorvar?
Men på kvällen fick vi grillat hos lilla familjen, och det va gudagott! Ett tag sedan man åt grillat nu, om man säger så... Å där får man sin återhämtning, jämt! Systeryster och man servar, tar hand om barnen och dolar jämt!

Idag blir det midda med lilla familjen och padre, eftersom padre ska åka till Nya Zeeland på tisdag och ska vara borta över jul... Lite mys blidr det idag alltså!
Puss och kram Lilla jag

dan före dopparedan!

Imorron smäller det!
Då åker jag och bilskolrfröken ner till Gekås i Ullared för att göra av med snuskigt mycket pengar!! Jag har varit där förut men det är nog ca 7-8 år sedan.... Det ska bli kul, å framförallt skönt att bara få vara en dag! Stora han tar hand om småkorvarna, å självklart är farmor nerringd....
puss å kram Lilla jag


Alla måsten...

...Har numera lagts åt sidan, det hinns helt enkelt inte med..Är glad om jag får i mig lunch...
Fast att jag går hemma blir det inget gjort...
Men det går det med, å den som kommer hit (mot förmodan) å hälsar på får räkna med att få lite damm under fötterna, och svarta strumpor... Det bjuder vi på, tar inget extra för det!
Puss å kram Lilla jag

Vackert

Ingen kan väl säga att inte vintern kan föra med sig utroligt vackra dagar?
Solen flödar över skog och mark, och träden är alldeles rimfrostiga... Visst visar termometern några minus, men ska man gå ut är det bara att ta ett par långkalsonger och en extra tröja under!
Det är bara att njuta!

Puss och kram Lilla jag

I begynnelsen skapade....

Gud mannen och kvinnan, men han kan inte ta äran åt sig för detta oerhört snygga mästerverk som Lillpluttan och Lilla jag skapade idag! Ett av årets hus som byggts!  Numera måste vi ju göra två, eftersom lilla familjen ska ha ett och Twinnsen ska ha ett...
(Bara så Ni vet, så blåste det väldigt när huset monterades ihop, därav sned skorsten)

Nu avnjuts en mugg med , dock ej spettsad med rom som Stora hans...

Små små köttbullar är stekta, en jansson står i ugnen, sillburkarna framtagna, ett kokt ägg från frukosten ska snart få räkor på sig och rödbetssalladen ska fram på bordet! TJUVSTART!!!
Puss och kram Lilla jag

Upprörd!!!!!!!!!!!!

Har, flera gånger, hört reklam på radion för en datingsight för de som REDAN ÄR I ETT FÖRHÅLLANDE. Där utlovas spänning och uppskattning för människor som söker sig dit... Var är världen påväg?
Puss och kram Lilla jag

Mumsfillibabba!

Fredag = mys!
Just nu står  i ugnen och efteråt är det
 som gäller...
Kan det bli bättre?
Puss och kram Lilla jag

Tidsfördriv

Korvarna är nöjda de dagar vi är på öppna förskolan, men annars är det SSSSÅÅÅ tråkigt att vara bebis i denna familj.. Hemma är de glada på morronen när de är precis utvilade och farm till eftermiddan, men sen....
När vi kommer hem på eftermiddan måste vi försöka att få tiden till att gå... Vi provar nästan allt... Idag blev det till och med bad för att få de på andra tankar än att bara tänka på att SKRIKA... Den kritiska timmen innfaller mellan 17:00-18:00... För kl 18:00 börjar kvällsbestyren å sen är det sängen som gäller!

Men de är helt underbara och bedårande, och jag vill inte byta bort dom mot allt smör i småland... Jag vill ha de precis som de är! Jag är lycklig!
Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0