ensam dag

Idag har jag varit ensam på mottagningen... Måste nog erkänna att jag tycker att det har gått bra, men det har faktiskt varit lite ensamt... Imorgon kommer en "pensionär" och gör några timmar, för att jag ska kunna fråga och för att kunna skriva ut recept till mina besökare. Jag har ju inte fått min förskrivningsrätt än så är det någon som vill ha en preventivmedel får de så snällt vänta tills, just, imorgon..

Vicket konstig vänder vi har... När jag kom hem, tog jag en promenix upp till barnens dagis för solen sken så härligt.. Vi hann inte mer än hem så kom det droppar uppifrån. Nu skiner solen igen åh man ser faktiskt blå himmel här och var... Så här har det varit de sista veckorna och sommarvärmen vill inte riktigt infinna sig. Men det vackra vädret kommer v 30 och håller i sig minst i tre veckor....
Nu ska jag masa mig ner till mina små godingar som tittar på film i källaren. Måste sniffa lite!!!
Puss och kram Lilla jag

Glömde...

... visst bort att jag hade en blogg... Eller så är det så mycket med det nya jobbet att jag därför glömt bort att skriva några rader här...
Det tuffar på mitt nya jobb. Det är ju en hel del nytt och ibland misströstar jag när jag inte kommer ihåg allt som jag måste göra, men jag får väl se detta som en inskolningsperiod.... Till veckan skulle jag vara själv, men nu finns det två vänliga själar som går in extra, för att hjälpa mig.... Jag blir själv imorgon måndag, men sen kommer de och gör halva dagar iallafall... Det är ju så att jag inte har fått min förskrivningsrätt på preventivmedel än, så det hade blivit lite marigt att skriva ut till de besökare som vill ha p-medel. jag hade fått tagit namn och personnummer, skrivit det på en lapp och sen försöka hitta en doktor som vill skriva ut det som jag avgjort att personen i fråga skulle ha... Nu kan jag samla alla recept och vänta på tills någon av mina arbetskamrater kommer och be de skriva ut... ja det blir nog bra det här!

Nu väntar vi spänt på att en dagiskompis sak komma och leka! Tiden står ju liksom stilla tycker twinsen.... Det bara regnar och regnar så det får bli bus inne med kompisen idag! Men det får gå det oxå!

Nu ska jag hälla ut skurvattnet, för nu har det nog golvet torkat i hallen, såa tt det inte blir stora fotspår på vårat nyskurade golv!
Puss och kram lilla jag

Härligt!

Idag känner jag mig lite bättre till mods än va jag gjorde igår! Det blir liksom lite mycket att hålla ordning på med mina nya arbetsuppgifter och speciellt i Storfors där jag ska vara själv... Men idag har jag för första gången varit i Filipstad, där hälften av min "jobbtid" ska tillbringas.... Men i Filipstad kommer jag ha arbetskamrater och det blir ju liksom lättare när man har någon att fråga om det kör ihop sig....Det va ganska soft idag, skrev på mitt anställningsavtal, så nu får de sparka ut mig om jag ska därifrån och det hoppas jag inte att de gör en på ett tag!
Puss och kram Lilla jag

Då va första veckan gjord

Jag har varit i Storfors måndag och onsdag, resten av jobbarveckan har jag varit här i stan! Jag har inte haft så mycket patientkontakt, det har varit en hel del att fixa med ändå. Det är en massa konton, koder och användariden som ska fixas...
På måndag blir det Storfors igen, sen är det Filipstad för hela slanten!
När jag pratade med chefen i Filipstad lät allt så bra, men nu kommer det fler och fler mail där det står "jag tror att jag lovade Dig för mycket" när det handlar om någon viss sak.... Känner lite: har man lovat så har man... Tror nog jag ska tuffa till mig lite, å inte stryka medhårs hela tiden... Det var faktiskt ingen annan som sökte tjänsten, och jag har fått erbjudande om att börja på förlossningen till hösten....
Puss och kram Lilla jag

nya jobbet påbörjat

Ja, då har man avklarat två dagar på nya jobbet! Det är kul (än så länge!!) men det är mycket att hålla reda på... Det är ju inte bara patienterna som ska handhas rätt, det är ju allt som ska skrivas i datorn oxå... Med tanke på att jag kommer att vara själv i Storfors, gäller det att lägga (helst) allt på minnet...
Nu är de ju så gulliga här i stan, så de har sagt att det bara är att ringa om jag behöver ha hjälp och det KOMMER jag behöva....
Ja det är en RIKTIG utmaning att ta sig an ett ensamt arbete på ett ställe, men va f-n.....
Det som jag ändå tycker är allra jobbigaste, det är att twinsen får vara så länge på dagis. De är ju så små...
Puss och kram Lilla jag

Händelserikedom.

Oj, vicken vecka det har varit den som varit! Man skulle lätt kunna säga att jag har firat i flera dagar! Det har varit en perfekt helg oxå, och att den sen blev en dag längre (nationaldagen) gör inte heller något!
Igår va jag lite slö, men hela familjen pallrade sig iväg till stan där vi gick och tittade på båtar, för det var "båten i centrum". Det va tyvärr inte så många båtar att titta på, men det va ändå roligt att det anordnas något i våran lilla stad, Köket va stängt på Parklain, så det blev en lunch på stan. Så gick vi förbi fam M för att fika... MEN det blev inte bara fika, det blev hemgjorda hamburgare oxå på kvällningen. Smaskilismask kan man säga, faktiskt en av de godaste burgarna jag någonsin ätit!
Idag är det lugna gatan här, det gäller väl att ladda batterierna så att man är pigg och fräsch första dagen på mitt nya jobb!!!
Puss och kram Lilla jag

FEST!!!

Idag ska vi fira att Lilla jag har tagit examen! Jag har sagt till nära och kära att de får komma från kl 14:00 och framåt, och jag hoppas att det är några som vill vara med och fira!

Igår kom systeryster, mamma, pappa, Stora han och småskruttarna för att se Lilla jag ta emot barnmorskebrosch och barnmorsketratt. Åsså hann jag med att sjunga en trudelutt! Förra gången när vi va i Falun gick jag och nynnade på en sång som jag inte visste vilken det va, och då fick jag frågan om jag inte kunde ta och sjunga lite på examen, och jag tog det som en utmaning och utmaningar ska ju avklaras, så är det bara. Jag skrev en lite text till en känd melodi och framförde denna! Den va kort, men intensiv och det verkade inte som om jag va helt värdelös, för jag fick högljudda ovationer, även och de dock inte var stående, men men! Kul va det iallafall!
Ja tänka sig, nu är detta med pluggande över (för denna gång?!)...
Mitt livs dröm och mitt största mål här i livet har nu uppfyllts... Ganska konstigt faktiskt, men helt fantastiskt! Måste nog ändå säga, med tanke på jantelag och annat: FAN VA BRA JAG ÄR!
Puss och kram Lilla jag

Om några minuter....

....Kommer min pappa för att hämta mig och han ska ta mig och Norskan till min vapendragare i Karlskoga. Sen ska vapendragaren, Norskan och jag ta oss upp till Falun för " sista natten med gänget". Ikväll ska vi gå ut och äta gått och partaja lite grann!
Imorgon kommer nära och kära till oss i Falun och vi ska ha en avslutningsceremoni och sen är det klart liksom!
Hurra va bra!
Puss och kram Lilla jag

BARNMORSKA!!!!!!!!!!!!

Ja, det är min nya titel det! Idag fick jag mina sista vårdfall, så jag nådde upp till 100 stycken och jag fick ett godkänt på min praktik, så nu ÄR jag barnmorska!!!
Att bli barnmorska har varit mitt mål sedan jag var liten och nu är jag det "helt plötsligt". Ursäkta min dåliga svenska men FY FAN VA GÖTT!!!! Undrar om jag nu är klar med allt och lugnt luta mig tillbaka? Eller ska jag hitta på något nytt att grejsa med?
Puss och kram BARNMORSKAN Linda

Helg som passat helt min smak!

Det har varit sol, värme och Fastingen här i Krillehöla! I går tog vi med småskruttarna och gick på restaurang och sen åkte de karuseller! Moster och morbror va oxå med, och då trivs både twinsen och vi som bäst! Det är två härliga personligheter som sprider tok och glädje runt sig!
På kvällen var de och Kussen här och vi bjöd på grillat!
Lilltjejen skulle visa morbror och kusse att hon är så duktig att cykla, så vi tog oss alla ut på vägen så vi fick titta på hennes framfart. Efter en stund tyckte Lillprutt att vi skulle spela fotboll, så helt plötsligt va vi alla igång och sparkade, kastade, nickade och jagade bollar! Vi höll på en längre stund och jag tror att vi alla tyckte det va riktigt roligt!
När vi sedan skulle äta, anslöt sig målarmästaren och massören som tog ett glas med oss! Uuuu va härligt det är med vänner!

Nu är det någon idiot som startat grillen, det luktar ju något helt fantastiskt gott. Om man skulle ut och sniffa var det kommer ifrån, å sen göra sig ett ärende dit kanske?
Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0