Underbart är kort...

 ½ vecka kan gå så in i bomben fort... Nu har man till och med gjort nästan en vecka på jobbet redan!
Det märks att man nu lagt om sina sovvanor, för när klockan börjar närma sig 21:00 då är jag JÄTTETRÖTT....
Även de små är trötta på kvällen nu.... När klockan är 19 och de ska i säng är det oftast inga protester.... Vällingen intas, så hör man ett dunk när flaskan åker i golvet och sen är det tyst... Oftast fram till kl 06:30 när pappa gå in och väcker för att komma iväg till dagis... Det är liksom en annan fas vi trädit in i på PArk 45...
Puss och kram Lilla jag

Spelträsket..

JA, jag har nog hamnat däri... Får jag den minsta tid över sätter jag mig framför datorn och spelar spel... Just nu är det intligensbefriade chefville som jag håller på med. Störande är att energin tar slut med jämna mellanruim, så man kan inte spela det så länge man sjlv vill. Men det kanske är tur det....
Sommaren kom tillslut, och vi hade tur att vara lediga då! Det va ju egentligen meningen att jag skulle ha börjat min ledighet en vecka innan jag gjorde, men det gick inte ihop med schemat på jobbet, så jag fick skjuta på ledigheten till en vecka senare. Och tur va väl det! Det va ju just nu som det har varit ganska varmt och skönt ute, och inte har det kommit så himla mycket regn heller!!
Ibland är meningen med vissa saker!
Puss och kram Lilla jag

Sommarens sista....

... Dagar är nog här nu... Det har ju itne varit så mycket sommar i sommar, men de sista veckorna har det slagit till och temperaturen har stigit till över 20, även när det varit molningt... Det gillas av twinsen och mig, eftersom vi fortfarande är ldeiga! Det är sista lediga veckan nu, så på måndag blir det jobb och dagis!!
Jag börjar min vecka med att jobba mån, tis, ons, tor, fre, och avslutar med söndag natt, så man kan väl säga: "Välkommen tillbaka till jobbet".....
MEn det är vl lika bra att köra hårt, så man kommer in i jobbet, och det räcker väl med att jobba två dagar, så känns det som om man aldrig varit ledig...
Idag har de små och jag varit och hälsat på  "bäää". det går 9 får precis nedanför skogen här intill... Det gick väl på fem minuter att hitta dom, men ca 1 tim och 30 min att komma hem... Men vi tittade på fyra katter, två hundar, en moped, tre som cyklade, en fyrhjuling, två hundbajsar, fyra sniglar, plocka ca 25 hallon och så träffade vi flickan som bor lite högre upp, och va tvugna att stanna och prata!
Allt kan ju bli ett äventyr!
Puss coh kram Lilla jag

De röda små...

Ja, nu har vi hunnit med TVÅ kräftkalas, REDAN!!!
Igår va det ju en trevlig tillställning UTAN barn och idag, en minst lika trevlig, MED barn! Barnen blev underhållna, och barna underhöll oss!!
Idag va det kräftor, räkor, västerbottenpaj och hummer som intogs, och jag och BC:n vi satt och skalade och åt i en och en halv timma tror jag det var... Systeryster tog tre kräftor, men åt nog bara en... Inte så förtjust tror jag....
Stora han är nog snart inte välkommer till lilla familjen, för när han sätter sin fot där blir det (nästan) alltid merjobb för BC:n...
Nu river de i köket, och stora han gav som förslag att de skulle sätta spottar i taket, och den tanken gillade systeryster.... Nu är det väl så att det inte är hon som sätter upp dom, utan just BC:n.... Sorry.....
Vi får väl se hur det blir med påhälsningar efter detta!
Puss och kram Lilla jag

Kalas

Ja, idag är det lite kalas som de stora i hushållet skall fara på! Det ska ätats kräftor och drickas lite gott!
Just för tillfället har jag tröttnat på rödvin, så jag har idag varit på bolaget och köpt en flaska sprit... Det ska blandas på olika sätt till (förhoppningsvis) goda drinkar!
Som tur är har vi mosters diamant som ställer upp som babysitter..... Kanske man behöver fråga henne om hon kan sitta imorgon oxå?!!!!
Puss och kram Lill jag

Dopad med Guds välsignelse...

Ja, i dessa OS-tider har jag  nu varit och fått guds välsignelse, medan lillkille blev döpt.
Det var en trevlig tillställnings som begav sig igår i Österviks kapell! God smörgåstårta och en god fin "spöket Laban" tårtat avnjöts i en värmande strålande sol! Twinsen var exemplariska i kapellet, och resten av dagen också skall tilllägga!!
Lillkillen tjöt till en gång, men annars vara oxå han exemplarisk! Tror att mor och far tyckte att det gick bra, men att det är gött att det är "over and out"...
Idag på förmiddagen var jag och de små i lekeparken, och det komma fler och fler barn dit! Det lånades hinkar, spadar, cyklar, bilar och bollar om vartannat, och det kom faktiskt en amerikanskfotboll flygande genom luften efter en stund, då två pappor kastade till varandra!
Det var aktivitet på båda stora och små kan man säga!
Stora höjdpunkten på eftermiddagen vara att se Svenska handbollskillarna ta os-silver! De gjorde en heroisk insats och förlorade med ynka ETT mål.... Men men.... Det var en underhållande match, och jag hoppas få se mer av dessa killar så småningom! Åsså gratulerar jag dessa grabbar som kämpat så, och de är väl värda ett silver!
Puss och kram Lilla jag

En tanke....

Faktiskt! Jag har tänkt till....
Jag skulle vilja göra ett riktigt kafferep! Det skulle vara så himla kul att fixa till ett sånt där gammeldags kafferep! Med finporslin, sju sorters kakor, mjuk kaka och tårta.
Jag tror att det beror på mitt sug efter att få baka som har väckt tanken... Sen va vi ute till KFUMs härliga fik, och jag var bara tvungen att gå förbi deras fikabord, och det såg himelskt gott ut! Allt hembakat!
Frågan är bara om någon vill komma på kafferepet? Men kul skulle det vara!
Puss och kram Lilla jag

Medaljer........

Herre jesus, nu börjar medaljerna trilla in... Ytterliggare en kom idag vid OS i London. En kille som sglade någon sorts båt, och tog ett brons! Grattis till Dig, vem Du nu är!!!
Idag börjar jag sista delen av min ledighet för denna sommar... Började dagen med bra väder, varmt och skönt, som sen intill källen förbyttes mot regn, precis när jag skulle och plocka hallon hos fru M... TYPISKT....
Igår va vi ju till IKEA, systeryster, kussen, twinsen och jag, å då hittade Stina ett jättefin present till sin morbror. Den ska han få nästa gång vi träffar honom!
Var oxå in till apoteket för att köpa någon allergimedicin åt lilltjejen som fått utslag över hela kroppen... Men det va inte bara att köpa det inte... Nej de flesta preparaten var från 6-års ålder, och när det väl kröp fram att det bara fanns en sort för småttingar, 3 år och uppåt, visade det sig att "jag var tvungen att ta kontakt med sjukvården först". Ja ja tänkte jag, ge mig preparatet nu för fan... "men Du måste ta kontakt med en doktor först, det vet Du va?" "Ja, kan jag få köpa medicinen nu, så tar jag kontakt med läkare sen"? Damen tittade skeptiskt på mig, och med en sur blick gick hon och hämtade flaskan som stod "bakom".
När vi kom hem fick den lilla en skvätt, och idag finns det ingen tillstymmelse till utslag på hela kroppen!!!....
Puss och kram Lilla jag

Rekord...

Lilla jag har satt nytt rekord.... Systeryster, kussen, twinsen och jag har varit på IKEA nu på eftermiddagen... Och där satte jag alltså ett nytt rekord... Jag var duktig och handlade för BARA 119:-... Så billigt har det ALDRIG blivit för mig när jag har varit där förut. BRA JOBBAT LILLA JAG!!!!
Igår va vi med lilla familjen till Sjötorp för att njuta av en härlig sommardag! Det provsmakades getost, handlades getost, hoppade i hoppborg, gick ombord på en stor skuta, käkade skagernbaugett och rökt lax och hade det underbart rent allmänt!
Från början är detta morbrors ide, och vi va ju inte sena att hänga på! Vi va där förra året med, så man skulle kunna säga att det har blivit en tradition, en mycket trevlig sådan. Morbror va så uppspelt för att få åka iväg, så han hade till och med inte kunnat sova natten innan.....!
Nu har min halva ledighet gått, så nu är det bara tre veckor kvar....
Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0