Lillpluttan!

Igår fick jag den stora äran att få rå om systerysters dotter: Lillpluttan (som numer inte är så liten längre...)!
Först hämtade jag upp henne i Karlstad hos en kompis, och sen gick hon och jag på
En bra och underhållande musikal, som lillpluttan fick förklara för moster innan den började. Det är ju rätt bra att veta vad den handlar om innan!

Sen åkte vi hem, handlade, handlade köpemat och sen hade vi godis-chips-dipp-mania! Som vanligt somnade jag i ena soffan medans hon tittade på "Robinson-finalen" . Men jag vaknade till när Stora han kom hem från hockeymatchen mellan Färjestad- Brynäs, som självklart FBK vann!
Vi alla kollade på tv en stund, sen hoppade vi i sängen!

Frukosten är avklarad, och om två timmar får vi ett fikabesök, så pluttan och jag har bakat banankaka och kladdkaka med after eight på! Det blir smaskens det!
Puss och kram Lilla jag

Älsklingen...

... Har äntligen kommit åter till park 45!
Han hade till och med sig en sak på fyra hjul hem! KUL! Den kommer nog till pass senare när snön är borta..
Det blir en lugn och skön hemmakväll, förmodligen hamnar vi i en varsin soffa, Stora han tittandes på tv å jag snarkandes i den andra...

Har haft en bra dag idag på jobbet, men jag måste bara säga: FÖRÄLDRAR....... Men det är bara att bita ihop och se glad ut! "Lalalalalala!"

Nu när det har slutat snöa, måste jag erkänna att det är väldigt fint ute. Det är något visst med snö ändå. Fast det är klart det är inte så roligt att skotta den alla gånger.. Inte är det så roligt att köra fast i den heller...
puss och kram Lilla jag

Snö, vad är det? Kommer det uppifrån?

Hejsan hoppsan va det dalar sånna där kalla saker uppifrån.

Idag när jag skulle åka hem från 12:an, höll jag på att inte komma ut från min parkering... Jag hade kört fast, och däckena bara slirade... FAN... vad gör man? Köra fram, köra bak, köra fram, köra bak. Höll väl på ca 10 minuter och rusade "motoren" i "bött", MEN så funkade det! Hurra, högsta vinst!

Hem över till "Krillehöla" gick det i ca 40-80 km/tim = lång restid hem...
Åh när man väl kommit hem, va det bara att rycka ut med skoveln, ca 1½ dm "kallt och vitt" låg och väntade på mig...
Nu har jag inte så mycket emot att skotta, men idag va det inget kul, det var så FÖRBANNAT tungt....

MEN som plåser på såret blev jag bjuden på en kvällsfika hos en kär vän jag inte träffat på VÄLDIGT länge, och jag fick till och med läsa tre "små" sagor för tre åriga, snart fyra åriga, sonen! Vilken ära!

Hemma igen, va det en andra omgång av snöbatalj som väntade mig... NU RÄCKER DET.....
Men det är klart, det är ju väldigt mysigt oxå....
Puss och kram Lilla jag

Ledig dag!

Har idag en ledig dag, men får ÄNTLIGE vara tillbaka på 12 imorgon, efter 14 dagars sjukskrivning.

När jag tittade in i min frys igår för att ta upp lite mat, såg jag att hela frysen va fyld med is.      Is på hyllor, is runt frysrören, så vad jag skulle göra idag, var ganska uppenbart! Och sen att det var ca -6 grader ute, passade mig och mitt frysta perfa!
Och när jag ändå var igång tog jag och frostade av den lilla frysen i köket, som va ÄNNU VÄRRE....
Sen drog jag en sväng med snabeldragaren, så nu är jag så enormt NÖJD över mig själv!
Detta belönas med:

Nu ska jag äta lite lunch, och sen blir det nog lite "chill".
Fint väder är det, så man KANSKE tar sig ut på en lite promenix, eller?!
Puss och kram Lilla jag


Trevlig kväll, följdes av en tevlig morgon!

Oj, vilken god mat vi fick hos lilla familjen igår. Det märks att herr'n i huset är kock!! Stora han och Lilla jag tackar så hjärtligt för god mat och en trevlig kväll!

Imorses bakade lilla jag baguetter (ja, baka och baka, körde färdiga i ugnen) så att Stora han och jag fick göra riktigt goda frullemackor!
Sen va det dags för söndagens projekt: tipspromenaden! Som tur är hade inte Stora han och Lilla jag samma rad, och det är ju bra, för då kan jag slå honom i mer antal rätt... Vi får väl se till kvällen, när facit kommit ut på nätet!

Stora han och Lilla jag har på eftermiddagen lagt golv nere i gillestugan. Ja, han hade lagt golvet nästan färdigt, men så kom han på att det skulle till några spånskivor under, så igår rev han upp det hela, och idag hjälper ett proffs till (!) med läggningen! Men det blir bra! "Man har ju många strängar på sin lyra"!

Imorgon har jag ledig dag från 12:an, sen på tisdag ska jag dit och jobba igen!
Nu kom Stora han hem igen, efter att ha varit hos BC:n och hjälpt till att bära, så nu får jag inte sitta här längre...
Puss och kram Lilla jag

Facebook, sol, trevligt sällskap och bortbjudning!

Facebook, visst är det ett roligt media, men varför tror endel som använder detta att ju fler "vänner" man har dessto coolare är man? Har inte alls fattat detta med att jag ska acceptera folk som skickar vänförfrågningar när jag ALDRIG pratar med dem annars? Helt befängt...

Idag har det varit en JÄTTEHÄRLIG sol uppe på himlen! Inte farligt kallt heller, ca -5. Detta ger livskvalitet, mer av sådan tack!

Trevligt sällskap upplevde jag idag när det hastigt och lustigt koms på att vi skulle ha en tjejlunch på Maxim! Vi va fem från tjejdatesklanen som träffades och åt och åt och åt i två timmar. Mycket trevligt, mer av sådant tack!

Om några timmar ska vi till Lilla familjen och få käk! Ett sms pinglade i telefonen tidigare idag, och det var från systeryster, som tyckte vi skulle komma "över" å käka lite! Inte kan man säga något annat än "ja tack". Mycket trevligt, mer av sådant tack!
Puss och kram Lilla jag

Sur...

... Jag blir så jädrans sur när Sverige leder en handbollsmatch med sex mål, och sen när slutsignalen pipper, förlorar med två mål.....
Sånt här är inte bra för hjärtat helt enkelt...

Idag har dagen ägnats åt att baka bullar! Så bakade jag mina specialmuffins oxå, men alla dom hamnade i sophinken... Hade valt pappersformar som var för mjuka, så nästan all smet rann ut på plåten... Attans skit..
Men vanilj och kanelbullarna blev riktigt goda!

Jag är rätt så nöjd över att det inte är så himla kallt ute längre... Nu är det alldeles lagomt med någon eller några minus bara! Man kan ju vara ute!
Puss och kram Lilla jag

Sport, sportfånar, sportstjärnor och soffpotatis....

Svenska idrottsgalan 2010.
Många är dom, dessa sportstjärnor som jagar boll, puck och inte minst varandra.
De verkar inte göra något annat än att träna, äta rätt och träna lite till. Så åker de till annat land å tävlar när de är i "sitt livs form" och kommer tvåa, bakifrån...
Fast det är klart, endel hamnar på pallen, och tänker jag efter ordentligt, så har vi faktiskt rätt så många RIKTIGT duktiga sportkvinnor och män här i Sverige...
Det är väldigt roligt att följa dessa sportfånar, och jag kunde ju hoppas att jag själv tyckte att det va lika roligt eller i alla fall lite roligt att utöva kroppsövningar själv..
Men å andra sidan, någon måste ju vara en soffpotatis och följa från tv:n hur det går.. För hur skulle det vara om vi ALLA va lika bra på att sporta, tänk så många guldmedaljer det skulle göras inför varje tävlig...
Puss och kram Lilla jag

Äntligen fredag!

Älsklingen är hemma! Det är helt ljuvligt att vakan bredvid honom, även om man som jag vaknar ca 05:15.. Men jag gick upp, läste Krillahölaposte,  å sen kröp jag ner bredvid honom och somnade om!

Hela förmiddagen har han varit ute i garaget, han ska "göra iordning" en bilmotor som min pappa ska greja med lite.

Till kvällen blir det Karlstad! Först lite påhälsning av Å och J med ungar, sen drar vi till Bion! Sista Stig Larsson filmen "Flickan som lekte med elden" ska avnjutas! Det är helt och fullt stora hans idé!

Imorgon blir det melodikryss hos familjen Örebro! Får väl se om vi får ihop det, men herr´n i Örebrohuset brukar ha bra koll!
Ha en trevlig helg alla människor!
 Puss och kram Lilla jag

Fika fika fika...

Dagen har gått i fikats tecken.
Vid lunch åkte jag en sväng ut, utanför stan, och hälsade på min kurskamrat! Hon och hennes man köpte ett jätte fint hus i höstas, och jag har inte varit där och kollat förrän idag...
Där fick jag kladdkaka och gott tea!

Först va vi ute och hälsade på de fyra hästarna som bor där. De hade alla en härlig tjock vinterpäls, som luktade helt underbart, och de va alla jättesnälla mot mig. En av dem gosade till och med tillbaka, "körde" med mulen mot min hand och sen på min mössa!

Om en liten stund ska jag åka iväg på lite teadate, och det hörs ju på namnet att det blir mer fika! Det är trevligt att flyta omkring och bara äta, äta och äta! Att man sen blir rund, det tar vi itu med senare.....

Puss och kram Lilla jag

Tallen.

Idag när jag var ute och luftade Opelen plutt plutt, tog jag en sväng förbi vära kära vänner uppe i Tallen!
Som vanligt möttes jag av en stor famn, och lite senare blev det oxå mat! Spagetti och köttfärssås, som pappan i huset gjorde iordning. Den va precis hur god som helst!  
Inte alls dumt att åka runt och äta mat hos folk!

Idag har jag varit ute och gått. Det va ju inga 26 minus ute, "bara" ca -8, men jag upplevde det nog ganska kallt ändå... Men jämför man med -26 så är det STOR skillnad!

Nu får det bli lite soffa och tv-tittande, en alldeles lagom aktivitet för mig!
Puss och kram Lilla jag

ÄNTLIGEN...

.... Har termometern orkat sig upp över -10-gradersstrecket.. Det känns ju som våren är på G!....
Vilken härlig dag det har varit idag. Solen har ju varit hur stor som helst, fast den va lite snål på VARMA strålar. Men man kanske inte kan förvänta sig det riktigt än?

Mitt på dagen idag pratade jag med en vän, som jag inte pratar med så jätteofta, men som sagt, idag va ett sådant tillfälle! Vi pratade länge länge och jag blev så glad över detta samtal.   Det visade sig att hon och hennes sambo ska ha barn i sommar! Måste nog erkänna att jag tycker att det är roligt med sånna där små skrikpaket..

Hade hoppast och haft för mig att det var handbollslandskamp idag, men det verkar som om jag hade fel, för jag kan inte se det i TV tablån någon stans. Synd... Det är roligt att se Sverige faitas i just denna snabba sport.

Annars har jag nog ganska tråkigt faktiskt.. Varför ringer det inte på dörren och någon rolig själ står där ute och vill ha fika?  Det kanske är så att alla vet att det inte finns något fikabröd på Park 45, och därför inte vill komma? Kan det vara så?

Jag får väl se till att baka då, fast kanske inte just precis nu när klockan är 18:00, för när jag väl börjar baka, brukar det bli både det ena och det andra, så det brukar ta några timmar... Imorgon kanske?
Puss och kram Lilla jag

Måndag

Nu har Stora han tagit sig iväg till Göteborg igen för att jobba. Hans mage levde rövare några dagar, men den har nog börjat funger som den ska igen...

Kan inte riktigt släppa att det är så skitans kallt ute, onödigt kallt liksom... Våren och sommare verkar vara väldigt LÅÅÅNGT borta, undrar om den kommer att komma överhuvuttaget?

Nu ska jag ner till min festman och se när han far runt i sin nya lära-gå-stol, åsså ska jag lära honom att sladda i kurvorna!
Puss och kram Lilla jag

Så nedrans kallt måste det väl ändå inte vara?

Att termometern sjunkit lågt, och absolut inte tar sig upp, är det verkligen nödvändigt?
Det skulle räcka med 5 minus, inte 25 som det allt som oftast är utanför dörren. Konstigt känns det att vi ska kunna bada i Vänern till sommaren, utan att frysa tårna av oss..

Idag har jag varit med familj M till Karlstad för att titta på en ny vagn åt min festman. Han kommer att åka kungligt i en jättefin när han blir lite större!
Vi åt en lunch på Bergvik och hann med att kolla i lite klädaffärer oxå, men det blev inga störra inköp, bara några toppar.. Inget exalterande faktiskt.
Det har varit en trevlig dag!

Stora han har fått utegångsförbud...
Han har fått en släng av magsjukan, förmodligen den som jag hade förra helgen, fast bara diarré. Men han är karl, så diarré är mer än tillräckligt... Nära döden Ni vet...

Nu blir det chill i soffan, och som vanligt kommer jag förmodligen att somna...
Puss och kram Lilla jag


Nära-döden-upplevelse.

I söndags hände det oförhappandes, jag fick uppleva en nära-döden-upplevelse. Det som föranledde detta hemska va en lite bacillusk som framkallade först diarré  och sen till det kräkning. Fy för satan hur man kan må, och va lack man blir av sprut ur båda ändar.. Jag trodde aldrig det skulle gå över, men igår va en ny dag, och jag kunde till och med på kvällningen släppa en fis, och enbart en fis! När det va som värst sa jag till Stora han att jag förmodligen inte skulle bli mer än 35 år...

Jag är förbjuden att visa mig på 12:an tidigare än 48 timmar efter sista toabesöket, så idag blir jag hemma, men imogon ska jag infinna mig där klockan 06:45!
Som tur är har jag en systeryster som lämnade en kasse med blåbärssoppa, vitt bröd och bananer på trappan, så jag har fått i mig lite!
Man skulle kunna säga att detta var en genomkörare, och ett bra bantnigstips... Men får jag välja är jag hellre fet  och välmående än spysjuk...
Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0