Oväntat besök!!

Igår fick vi besök av två från Karlskoga och grannarna! De från Karlskoga ringde först, men grannarna "bara " ringde på dörren! Jag ÄLSKAR verkligen när folk bara kommer förbi och tittar in en stund! Det känns så hemtrevligt med mycket folk i huset!
Man tar fram det som finns i frysen, har man tur ligger det någon gammal bulle eller en torr sockerkaka som bara väntar på att bli tinad för att sedan stoppas i munnen!
Det var trevliga timmar som avnjöts vid köksbordet igår!

Idag ringde det på dörren vid klockan 15:00, å det va min fästman med päron som kom! Vi har inte träffas på så länge. De har varit bortresta över julhelgen och sen när de väl kom hem lyckades de bli sjuka, så det är nästan precis hur längs sedan som helst som vi sågs! Fästmannen min hade växt jättemycket, och sitter nästan helt själv nu!
Senare blev det lite käk, en jättegod tacogratäng, som ibland kommer tillbaka som en favorit i repris, och jag äter alltid för mycket. Nu har de åkt hemöver så nu blir det nog till att bli en soffpotatis ett tag..
Puss och kram Lilla jag

Ledig på en arbetardag!

Igår på kvällen ringde telefonen, det var frå 12:an. De undrade om jag ville vara hemma idag, eftersom det var så lite barn på avdelningen. Och, ja, jotack, det kan ju gå för sig!!
Dagen fylldes med shoppingtur på stan och skottning! Jesus va snö vi har fått några dagar nu! Men det är så otroligt vackert! Igår va jag ute och skottade fram bilen, och idag va det lika mycket snö på den igen!
 
Men imorgon ska jag iväg till 12:an. Startar klockan 05:45, eftersom jag gör dagen imorgon. Tänk jag har varit ledig i 6 dagar nu, och hur skönt har inte det varit då? Synd bara att det går så hiskeligt snabbt, men men!

Idag får vi säga grattis till Mr F, han har äntligen kommit upp i den ädla åldern som jag uppnådde för några månader sedan!

Sen skickar vi en lite extra tanke till Familjen M och systerysters famlij, eftersom de nu ligger i vinterkräkan..

Enda rådet jag kan ge: Drick lite men ofta, och lugn bara lugn, det GÅR ÖVER, utan att man behöver dö....
Puss och kram Lilla jag

Hemma igen.

Vilka underbara dagar vi har haft i Lapphelvetet! Fullservice har det varit på hotell Klapparvik (mamma bor i området Klapparvik). Man bara örslar sig från matbordet, in till soffan, och någon timme senare in till matbordet för käk igen... Hur gött som helst! Åsså får man bara sån där mat som man tycker om, det sparas inte alls på det goda när man visar sitt tryna hos dem!
  Här tänder vi marshaller, så att tomten ska hitta fram. (Han hittade dock inte, eller så har jag inte varit tillräckligt snäll...)

Lata dagarna är nu över, och imorgon ska jag till 12:an igen, och vara elak och sticka små barn.... (Kan det vara därför inte tomten kom måntro?)
Puss och kram Lilla jag

Jul jul, strålande jul...


Tänk va härligt det är att vi har fått SNÖ!!! Då kan man ju göra snögubbar!

Nu ska jag passa på att önska en så där härlig helg som man bara måste ha när det är jul!
Mycke skinka, sill, rödbetssallad och enormt mycket GODIS ska avnjutas i denna tid!

 och hälsa från mig!
Puss och kram Lilla jag

Dan döre dan före dan före doppare dan!

Nu börjar det närma sig.... Inte många dagar kvar tills jultomten kommer...

Är väl inte riktigt säker på om tomten kommer till mig, för jag har nog inte varit riktigt snäll under året som gått.. Har försökt på sista tiden samla pluspoäng,  men det har nog inte lyckats så bra...

Men jag får iallafall njuta av de närmaste och av en massa god mat!



Puss och kram Lilla jag

Härliga lata dagar!

Nu helt plötsligt har tre härligt lediga dagar gått mot sitt slut...
Fredagen avnjöts i goda vänners lag och lite glögg med tilltugg.

Lördagen innehöll shopping! När andra handlar juklappar handlar vi till oss själva! Jag en vinterjacka, stora han likaså, men han hittade oxå ett par vinterpjucks!
Våran promenad fortsatte till några vänner som vi ska fira nyår med. Vi va tvugna att bestämma vad som ska intas till middag just denna kväll.

Idag har vi varit ute på Värmlandsvägarna för att åka till Stora hans lillasyster på lite julmat - GOTT!!
Nu sitter man här och "väntar" på att det ska bli läggdags så att jag kan åka å jobba... Det är nämligen bara två dagars jobb nästkommande vecka, sen blir det en åktur upp till Lapphelvetet, för att fira julen med moderjord!
Det blir bra det! Ska bli gött att träffa henne och hennes lilla familj, det va ca ett halvår sedan nu... Och att man sen får fullservice är ju inte heller helt fel!!
Puss och kram Lilla jag

"Hej mitt vinterland"

Va underbart vackert det är ute nu! Äntligen har det kommit snö!



Jag har ingen lust att åka till 12:an idag.. Jobbar kväll, men efter en underbart skön sovmorron vill jag vara kvar hemma i "hemmets lugna vrå". MEN det går ju inte, för de klarar sig inte på 12:an utan mig!
Men först nu ska jag ta en dusch, sen ska jag ut i vårat härliga vinterlandskap och skotta lite snö!
Puss och kram Lilla jag

oj.......

Har jag en blogg?
Det va typ 100 dagar sedan som jag var här och plitade ner något...

Helgen började med en dags jobb på 12:an, men sen blev det festligt värre! Julbord på Degernäs golfklubb!
Vilket julbord! Det va jättebra! Mycket av allt, och ett helt underbart dessertbord! Vi var sex styckna som var iväg, så vi hade hyrt en minivan på Statoil, så att bara en skulle behöva köra - JAG....
Men det gjorde inte så mycket, jag mådde prima på söndag jag!

I söndags va vi till systeryster och fikade, och sen va det till att chilla i soffan under kvällen!

Både igår och idag har det snöat här, så det var nog ca 1 dm att skotta bort från gården när jag ankom hemmets trygga vrå!

Nu är jag hos lilla familjen M och gör lite julgodis, igen! Men det va tydligen några favvosorter som tagit slut här, så man få bistå med en lite hjälpande hand..

Nu jobbar jag onsdag och torsdag, men sen har jag ledigt i tre dagar!

På fredag kväll blir det glöggfest hos några helmysiga vänner! Jag tror att det kommer att bli ganska många glöggsugna, så det är självklart något man ser fram emot!

Ja så här skulle man kunna sammanfatta de senaste 100 dagarna!

Puss och kram Lilla jag.

"Godis ä gott, godis ä gott"

Oj va vi har bakat julgodis idag. Nu är klcokan 18:30, jag har precis kommit hem från fam M, dit jag begav mig klockan 11 för att koka, blanda och vispa!
Sex sorter blev det:
- Skummgodis
- Kola
-Wienernougat
- toffefi
- Lakritskola
- Snickersgodis...

Sen hann jag och bebisen (snart 5 månader) med att baka pepparkakshus. Men vi fuskade lite, och "limmade" ihop ett färdigbakat. Men vi dekorera så fint så fint!

Det har varit en mycket trevlig dag, å jag önskade att det va jul några fler gånger om året så man får "hålla på" så här lite oftare!!

Det har tydligen ringt på min mobil idag, jag har haft den avstängd, och det visade sig att de ringt från jobbet, och meddelat att jag skall vara på dagvården imorgon. HERRE JESUS! Jag har ALDRIG varit på dagvården förut, förutom en dag när jag praktiserade, för att kolla läget..
Stackars de som ska jobba där med mig imorgon, jag kommer att vara än mer förvirrad än va jag är i vanliga fall.. Men jag tycker det ska bli kul! Alltid kul att prova något nytt!
Puss och kram Lilla jag

Inget...

...Händer här på Park 45.
Den ena dagen är den andra lik..
Upp åker till jobbet, hem, kollar tv:n åsså i säng..
Man fyller inte dagarna med så värst mycket inte.. Lite småtråkigt att det är mörkt när man åker till jobbet, och lika mörkt är det när man åker hem...

Idag har vi haft en liten 2:a adventsfika här. Två från Örebro och systeryster kom för en kopp med lussebulle! Alltid lika kul att få träffa nära och kära, synd att det inte blir så ofta bara....

Inget mer att rapportera, dags att packa lite inför avfärd till 12:an!
Ha det så gott "folks"!
Puss och kram Lilla jag

Long time...

no see.....
Nu har det gått så där många dagar igen, sedan man uppdaterade sig själv och sina vänner här på bloggen, om vad som har hänt i mitt lilla liv.
 Kanske kan det vara så att nu på vintern (det är ju iallafall VINTERmånad!) händer det inte så mycket, inte ännu, så det inte finns så mycket att förtälja? 
Men igår va jag till Karlstad, och det va INTE för att jag skulle till 12:an, för en gångsskull! Nej, igår va jag på en Libanesisk afton .
Det va kombinerad julfest, avtackningsfest och födelsedagsfest med 12:an!
Vi åt en HIMLA massa mat, först några kalla rätter med olika grönskasblandningar, och sen kom det in jättefat med ris, potatis, pommes, pizza (smakade armsvett) lammkottlet, kyckingfilé, kebabkött, oxfile, färsspett och en massa grönsaker! Vi fick någon kall vitlökssås till och jag kan lova att jag inte behövde gå dår ifrån hungrig!
Sen va vi några som tog oss vidare till Peachers, för ett glas eller två! Mycket trevligt!
Hemma va jag inte förrän vid 24:00, så det blev sovmorron idag till ca klockan 7:30!

Nu snart, när klockan blir 10, ska jag ner till Ejes för en fika med en kurskamrat! Trevligt, trevligt!
Måste nog dra lite dammsugare, och hänga upp den nyinhandlade ljusslingan på trappräcket eftersom den andra slutade funka en bit, innan kvällen kommer! En tvättmaskin kankse det oxå blir, vi får se! Man får ju inte ta ut sig helt när man är ledig i två dagar!
Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0