Barnvakt

Idag ska jag vara barnvakt för första gången. Ja då menar jag inte själva barnvakteriet som är första gången, utan barnvakt åt Lilla L... Just nu får han mat av mor, och vi "stora" ska äta, sen ska mor och far på bio.
Jag har lovat Lilla L att vi ska måla hans naglar röda, och sen ska vi dela på den Ginnen som finns i barskåpet. Så ska vi vråla till IDOL, och avsluta med Grays, som äntligen börjar efter uppehållet...
Puss och kram Lilla jag

Livskvalitet.

Solen skiner, jag har plcokat MASSOR med svamp och nu är de rensade, och snart får jag äta rotmos med fläsklägg. Det är livskvalitet för mig det!!

Va olika livskvalitet kan vara för olika människor... Någon man ser som gör något mindre viktigt (för mig) kanske är helt nöjd med just vad han/hon förgyller sina dagar med.. Man ska akta sig att dömma andra, men det gäller väl allt som händer runt omkring en?

Pratade med min moderjord förut, och hon talade om att hon är påväg ner till oss här i Värmland på sin årliga höstbesök så småningom, så nu gäller det väl att göra en storstädning.. Nej då, men lite plockande och dammsugande innan får det bli. Ja det kan ju till och med bli så att jag tyvärr hinner dammsuga NÅGRA gånger, eftersom hon inte står och bankar på dörren än på någon vecka...

Här ska mosas rötter, både kålrot, morot och potatis, så nu finns det ingen mer tid till att sitta här och svamla..
Puss och kram Lilla jag

"Skadeglädjen är den sanna"...

... glädjan....
Jag brukar parkera på en tvärgata liten bit ifrån sjukhuset när jag jobbar, och gjorde oxå så imorses.
Det fanns inte plats för min lilla opelen pluttplutt på gatan, så jag parkerade vid en lekplats en "bit in" i ett villaområde. När jag sen kom tillbaka till bilen efter arbetspassets slut så såg jag en av bilarna som stod "längst fram" hade en lite lapp på vindrutan..... HA HA HA HA HA!!!
Så går det när man inte orkar ta ca 50 steg extra.... Tyvärr satt lappen med texten neråt, så jag såg inte hur mycket boten va på... Men jag tyckte att det va roligt ändå!
Puss och kram Lilla jag

En hel bunt med gubbar..

Igår följde jag och systeryster med pappsen ner till Mariestad, och till Mariestads motorstadio för att träffa en hel bunt med gubbar... Det är nämligen så att min pappa anordnar en "oldboys" träff, då det kommer tokar från hela Sverige olika dela (å en från Danmark å två från Norge) och har med sig sina speedwayhojar. Sen kör de så det ryker.  Det gasas, sladdas och körs hejvilt så att gruset sprutar!

Åldern är allt mellan 40+ upp till 75 år, och när hjälmen kommer på och startgrinden går upp så växer hornen ut, och det blir värsta tävlingen.

På förmiddagen får alla köra som vill, tre åt gången. På eftermiddagen ska två och två köra tre varv, med start och mål och de blir klockade. Sen nästa gång de kör, är det fortfarande samma antal varv som gäller, men det trixiga med det hela, är att de ska köra på samma tid som heatet innan...

Systeryster och jag var med ner för att aggera sjukvårdare om något skulle hända, men alla skötte sig bra, och inte en enda utryckning behövde göras, phu!!

Det var en mycket angenäm dag, och jag hoppas att vi får vara med nästa år oxå!
Puss och kram Lilla jag

Hej å hå, va trevligt

Vi hade tänkt oss att åka upp till Maxi å handla, MEN vi tog svängen förbi familjen B, å va hände? Först så skrämde vi iväg farmor och farfar i huset, sen jagade vi upp ungarna så de var speedade till 100%.... Så lyckades vi vara kvar när maten skulle serveras så det blev även käk här, och när den första tetran va slut, så döppnades den nästa.... Hur ska det bli i morron, när jag ska ner med min far till Mariestad för att vara sjukvårdare på hans speedwayträff?
Tänk va trevligt det kan vara att åka och handla på maxi....

Galna dagar, och bra dagar!

Här om dagen hade jag en verkligt galen dag, jag var på hysteriska 12:an. Det fanns barn högt och lågt, och de ringde från både kirurgen och ortopeden för att lägga in barn, men vi hade redan överbeläggningar, så tyvärr fick de stackars små ligga på vuxenavdelningar.... Jag "snodde" år mig 10 minuter, så jag kunde stoppa lite i magen..
                                                             
Men så idag har jag haft en bra dag på samma ställe, samma avdelning....
Jag har hunnit med "mina" barn, och jag kunde med gott samvete gå hem (några minuter över) 15:30...

Ikväll är det dags för lite teadate igen! Sist var vi på bastukväll, men idag blir det lite mer stillsamt tror jag!

Stora han har kommit hem oxå.. Synd att jag drar iväg, men, men, man kan ju inte missa en skvallerstund med brudarna...

Puss och kram Lilla jag


Gråa fotspår och hockeypremiär

Planen efter jobbet var idag att våran utetrapp skulle målas, eftersom det var så himla perfekt väder att måla i.
I Karlstad ja. Där sken solen, men ju närmre jag kom Krillehåla dessto gråare blev himlen, och lagomt till hemkomst och parkering av bil, så kom det blött uppifrån...
Som tur var, va det bara några droppar, så lite senare kunde jag börja mitt projekt.
Nu har vi världens finaste trapp, och Stig ("lånekatten") har gråa tassar..... Hon lyckades nämligen hoppa upp på trappen en bit från mig.... Aj aj aj.. Det får bli fotbad.

Just nu har sportens sport nummer ett börjat! Idag är det ÄNTLIGEN hockeypremiär, och än så länge ser det mycket bra ut för hockeylaget nummer 1: FÄRJESTAD!!!!  De går ut hårt och sen kommer att öka (jag vet) och just nu leder de med 3-0 över Skellefteå. BRA GRABBAR, fortsätt så!
Puss coh kram Lilla jag

Födelsedagsmidda!

Idag har vi avnjutit en god middag hos systeryster eftersom hon fyllde år här om dagen!  Vi fick goda varmamackor med fläskfile och hemgjorda pommes, smaskens smaskens.

Imorses hann vi med en liten runda Brasträff, och det var en salig blandning på frågorna, en och annan kuggis faktiskt.. Som vanligt har jag alla rätt, tills jag är motbevisad, precis som på den gamla goda tiden!!

                                          Tänka att vi har fått en GUD. 
                                                 
                                           Han heter Zlatan Ibrahimovic.

Om inte annat så är han avgudad. Visst är han duktig på det som han håller på med, men det finns "vanliga" människor som gör sina saker minst lika bra, men de får inga miljoner för det..
Jag ska nog börja latja lite bolla, så kan jag oxå gå på fina tillställningar, och tjäna storkosing. Ja, det får bli så, fast jag kan bara träna efter att jag slutat på 12:an, så det får bli efter den 8 november då da...
Puss och kram Lilla jag


oväntat besök!

Tänk va trevligt det är när någon bekant står utanför våran dörr och ringer på dörren "bara så där". Idag inträffade det!
Min pappa hade varit och jobbat, så vid klockan 10:30 tyckte han att det va dags att komma och våldgästa oss på Park 45!
Det blev en balja kaffe, och mer fick jag koka, när systeryster och BC:n kom! Man skulle kunna säga att vi hade släktträff! Mycket trevligt, mycket trevligt!
                                       
Det går bara fint med lilla kissen Stig, hon kommer förmodligen inte vilja flytta hem, för går hon omkring och spinner hela tiden, och vill bli klappad, och det är annars inte vanligt!
Vi har öppnat dörren, och först ville hon inte gå längre än ut på trappan och kolla läget, men nu har hon smitit ut, och när jag kallade på henne visade hon sig inte...
Ops, va fel jag hade, här kommer hon ju!
Vi ska nog gosa lite nu!    
puss och kram Lilla jag
                               

Vilka underbart fina...

... dagar vi har nu på hösten. Konstigt att inte denna härliga sol kunde lysa på oss i sommras... Men vi får vara tacksamma att den vill göra oss sällskap nu.

Jag var till tandläkaren igår, och som Ni ser ÖVERLEVDE jag! Min tandis och hans sköterska fick till och med en kram av mig. Och det var helt frivilligt som jag gav dem en varsin! Jag hade nämligen INGA hål!!! Hurra Hurra Hurra Hurra för mig!


Sen ska jag oxå hurra för systeryster: Hurra hurra hurra hurra! Hon fyller år idag! På söndag blir det fin midda, förmodligen med fin långklänning, för då ska hon firas!        

Ett pass på 12:an skall avverkas ikväll innan jag får ha helgen!
So long babys!
Puss coh kram Lilla jag

Hade tänkt mig.....

....Åka ut i skogen efter hemkomst från jobbet, men nu blev det inte så...
Det blev mat hos familjen M istället. Sparar svamparna tills imorron istället...

Imorron är det en JÄTTE jobbig dag, iallfall på förmiddan.. Jag ska till käftis... Huuuuu hemska hemska farliga tandläkaren. "BILL INT, BILL INT".....

Idag ska jag få en katt. Eller ja, låna en katt iallafall. Stig ska med mig hem för att kolla läget på Park 45.... Hon vill ha lite semester från matte  och husse, det vet jag, för det sa hon en dag här förut... Tror vi ska ha "girlpower" kväll ikväll!

Nu ska vi snart kolla på IDOL, det är nu som jag tycker att detta "förnedringsprogram" är som roligast! Sen när det bara är de bästa kvar, och man ska rösta och så, då spelar det ingen roll för mig att se på det...

Säger som min pappa brukar: TJINGTJONG!
puss och kram Lilla jag

sofftning..

Idag är det sofftning som gäller. Hade tänkt mig lite svampplockning, men det blev liksom inget med det.

Just nu sitter jag framför tv:n och förmodligen har tv 4 lyckats göra världens sämsta TV program. "Kändisjungeln".
Förstår inte vitsen med det hela. TV producenterna försöker hitta på så mycket äckligt som det bara går, och det måste ju självklart vara en massa maskat, larver och annan gegga som ska genomsökas.
Sen har de mage till att utmana oss tittare till att ringa in och rösta på vem som ska göra nästa "matkamp",så att vi kan finansiera hela schabraket... Helt otroligt...
Puss och kram Lila jag

På jobbet igen..

Söndagkväll.... Ja, nu sitter jag på 12:an och bloggar lite. Får man det? Nej förmodligen inte, men jag har inte frågat någon heller....

Igår gjorde Stora han och jag en tur ut till skogen, och kom hem med gula kantareller, som jag rensade, medan Stora han lagade till våran mat... Det blev svamp-stuvnings-fyllda-creps. Gissa om de va goda?! Måste säga att han är VÄRLDENS bästa han där hemma...

Idag är det ingen bra dag, men det kommer nya dagar, och de blir bättre, hoppas jag...
Puss och kram Lilla jag

Årets sista?

Igår gjorde vi förmodligen våran sista båttur för året.
Det va en fin härlig dag igår, och när Stora han kom hem, hann han knappt koka kaffe innan vi gav oss ut till skärgården för att puttra utåt havs en stund. H hämta vi upp i bara farten, så han fick aggera andrastyrman.
Efter lite småputtrande ut ur skärgården storfräste vi ut över Vänerhavet i full fart.
"Älskling det luktar bränt"
 "Ingen fara".
 Efter 30 sekunder:
"Det ryker väldigt"
ytterliggare 10 sekunder senare:
 "VÄLDIGT MYCKET"...

Ops, oj då, en gummiring eller packninge, eller iallfall något av gummi hade bränts sönder...


Vi stängde av, och låg och drev en stund så nerverna fick kylas ner (!) med hjälp av en kopp kaffe och en hembakad sockerkaka! Tänk va lite hemmagjort fika kan åstadkomma...
Sen fick vi puttra hemöver, VÄLDIGT sakta, eftersom "Grynet" tog in vatten, så länspumpen fick dras igång med jämna mellanrum...
Spännande det kan vara att vara ut på de sju haven...
Puss och kram Lilla jag

Paj...

Dagen idag innehåller ledighet från 12:an, och skall innehålla en "pajkväll" i "goda vänners lag"!
Det är sex tjejer som kommer vid sjusnåret och allt är klappat och klart, FÖRUTOM att pajen som skulle vara färdig för 20 minuter sedan INTE är det... Om det nu skulle vara så att det bara va en paj som skulle bli färdig hade det inte varit något större problem, men nu är det så att det är en till paj som väntar på att få äntra ugnen...
                                      
                                                         
Det är himla bra att  det kommer lite folk hit ibland, för det är först då som det händer något här i hemmet. Idag har jag äntligen fått tummen ur och städat lite... Visst, det händer att snabeldragaren kommer fram bortibland, men idag har jag även torkat lite här och där, och toan är mer eller mindre klinisk...
                                      
Har försökt att fixa lite med papper för att kunna söka Norsk sjuksköterskelegitimation, men det är inte det lättaste...
Kom ner med papperna utskrivna/kopierade till Försäkringskassan, och vad säger tanten då? " Men vi måste ju skriva ut dem för att se att det är kopior på orginalet". " Ja det finns på nätet att hämta (Mina fina (!) betyg)" " ja men vi kommer inte ut på alla sidor" "JA MEN HUR GÖR VI DÅ DA?""
Men det löste sig, jag fick gå ut på arbetsförmultningens (!) dator och så fick tanten jämföra papperen med det som stod på skärmen...
Tänk att det ska vara så JÄVLA svårt...            

                                         
Nej nu så måste jag klä om, det är långklänning som gä'ller vid sånna här fina "nobelmiddagar" som stundar! (undrar om jag ska ta min rosa, eller den gröna, eller den svarta, eller den vita eller.....)
Tjingeling!


Puss och kram Lilla jag

Otillräcklig....

Idag har det inte varit någon bra dag på 12:an.... Jag har varit alldels för mycket "en" idag... Alltså, just idag har jag varit VÄLDIGT för få... Jag skulle verkligen ha behövt att dela på mig, flera gånger....
Kan lungt säga att jag var mycket glad när eftermiddas/kvällpersonalen kom. Helt plötsligt löste sig en massa problem. Sen att det kan bero på att de andra som jobbar på 12:an har mycket större erfarenhet, kan ju oxå spela en avgörande roll...
När jag slutade, om än senare än vad jag skulle, åkte jag till familjen N/B för att vakta några skitungar!
Vi har hunnit med "finns i sjön", äta, spelat spel på datorn, och kolla på tv:n.
Just nu är det ett natturprogram, och för att förkovra oss ordenligt har vi fått reda på att älgar bajsar 18 gånger
 
om dagen, och endel fågra bajsar var 10 minut.... Det Ni!!!!

Blir kvar här i Karlstad i natt, det känns helt onödigt att åka hem till Krillehåla när man ändå ska till 12:an igen om några timmar.....
Puss och kram Lilla jag,

Lungt och skönt!

Idag har det varit en väldigt behaglig dag i lilla jags liv!
Började med en lite tipspromenad med familjen M, för att avsluta den men en fick på kaferian!
Det bara öste ner när vi satt innne och mysfikade, men det slutade lagom till det att vi skulle ta oss till bilen för att ta oss hem.
Jag har fått tips från moderjord om vart det skulle finnas massor med svamp, så jag var bara tvungen att åka iväg och prova min svamplycka, och jo, javisst jag hittade. Men det var inte direkt några mängder... Men såpass mycket blev det så två påsar hamnade i frysen, och en jätte god svampsås till det grillade köttet kunde göras!
Nu ska jag lägga mig i soffan i tvrummet, och det kommer förmodligen inte dröja förrän jag somnar...
Puss coh kram Lilla jag

Bastudate!

Igår hade vi äntligen säsongsstart för våra teadater, och vi var över till andra sidan skärgården till Fru L. Där bjöds det på tacos och dricka, och sen va det bastubad som gällde!
Sex "damer" trängde sig in i den lilla bastun som de har precis vid havet (ja, havet.. Vänern är ju ett innanhav!)
Vi satt och gotta oss i värmen en bra stund. Det var så där lagomt varmt, men ändå så varmt så att det efter en stund började pärla lite svett lite här och där.. Eftersom duschen ligger i huset, fanns det inte så himla mycket att välja på än att kasta sig i havet! Jag som förmodligen är en av det största badkrukorna i denna kommun kan skryta med att jag gjorde två svanhopp med dubbla skruvar, vid två olika tillfällen!
Faktiskt så va det inte så himla kallt, och jag får nog till och med erkänna att det va skönt!
Vi träffades vid klockan 19:00 och hemma och i säng var jag inte förrän klockan 02:30!
Det var mycket trevligt, och jag hoppas VERKLIGEN jag kan vara med på nästa bastukväll som är planerad till början av december! Burrrr....
Puss och kram Lilla jag

Fack

När jag bytte fackförbund upphörde även en försäkring som jag hade genom det andra fackförbundet, och vad mig anbelangar skulle det ha varit så mycket enklare om det bara "sådär" fortsatt ändå, fast att vi får betala för det nu så klart. Nu kanske det är så det funkar, jag vet inte, men det känns som om jag måste ringa än hit och än dit för att kolla upp, och JAG HATAR SÅDANT!!!!!
Sen ska man vara "prismedveten", och ringa runt till andra försäkringsbolag, för att jämsföra priser, MEN VEM ORKAR DET?

Snart dags att åka till Karsltad igen. Blir till att sova över, eftersom jag ska vara där tidigt i morgon igen....

Nu ska jag ner och måla planker, det tar ALDRIG slut..
Puss och kram Lilla jag 

RSS 2.0