Möhippa, morsdagsfirande och trasig bil....

Igår hade vi möhippa för våran kära vän W! En hippa som började redan klockan 10:30 och startades med ett Zumbapass! Svettigt värre!
Sen bar det av till våran brandstation, där hon, som är fruktansvärt höjdrädd, fick klättra på en klättervägg, och sen åka korgbil! Vi andra som va med fick också prova korgbilen, och jag gjorde det. Jädrans anåda va det va högt. När man va högst upp (28 meter) va det rätt så lungt att kolla ut över "vidderna, men om man tittade ner på de andra brudarna på marken höll jag på att skita på mig... Hugaligen va högt det kändes.....
Så drog vi vidare ner till badhuset där den blivande bruden fick massage. Vidare ut till skärgården, där vi hyrt en båt som har en vedeldad badtunna i aktern, och en lite bastu några meter bredvid! Vi satt och drack vin och jäste så gött i snålblåsten. Det sista man ville var att gå ur tunnan, eftersom det va så jädrans kallt över vattenytan...
Kateringmat kom vid 18 - Italienskbuffé, å sen hoppa vi i tunnan igen!

Vid 21:00 (tror jag klockan va) drog vi oss ner till stan för lite besök i öltält och träffa andra glada partyprissar!
En rolig dag, kväll och natt, och jag hoppas att W tyckte likadant!

Idag har då jag blivit firad på morsdag för första gången!!!!!!
Jag var nog mer eller mindre säker på att "ungarna" glömt bort att det var mors dag, men nej då! Jag fick ett paket med tre par trosor i! Sen fick jag oxå en jättefin solros i kruka av min kära sambo! Vilken tur jag har som fått bli firad idag!!

På eftermiddan skulle vi ta bilen upp till barnens farmor och farfar, men se det gick inte det. Tydligen har båda fjädrarna i fram gått utav.. Det går tydligen inte köra en meter... Så det fick bli promenad, och lika bra det kanske, för jag har nog inte under hela dagen fått stava till BIL ens en gång med tanke på allt badande (!) igår.....

Så avslutnngsvis säger jag JÄTTEGRATTIS till morbror ni familjen!
Puss och kram Lilla jag

Besök i stora stan!

Idag efter lunch åkte jag iväg till stora staden Karlstad för att hämta upp min BÄSTA systeryster på KAU... Vi åkte sedan vidare till J och Lilla N för att se dels, J:s fina hus och hennes lilla fina 3 månaders N!
Gudarns va fint det va, båda sakerna!!
Våra små vilddjur körde värsta racet, och jag tror att J var lättad när vi åkte hem. Hoppas bara inte hon blev skrämd, för lilla N kommer ju oxå att komma till denna härliga ålder!
 Puss och kram Lilla jag

Problemlösning...

Min kära systeryster går och förkovrar sig, och när hon är färdig är hon utbildad förskolelärare!
Just nu håller de på med matte, för barn, bör tilläggas. De har i uppgift att lösa detta:

 Trollens skattkammare 

Djupt inne i trollberget finns en skattkammare. Om du hittar dit får du ta så många guldmynt som du rymmer i ena handen. För att komma till skattkammaren måste du passera tre dörrar. Vid varje dörr står ett troll och vaktar. Att gå in kostar ingenting, men när du går ut måste du vid varje dörr ge dörrvakten hälften av dina mynt plus ett helt mynt. Vilket är det minsta antalet mynt som måste rymmas i din hand för att du säkert ska få med dig ett mynt ut i friheten?


(Enkel matte??!!)


Hmmm, finns tydligen flera tillgångasätt för att komma på svaret...
puss och kram Lilla jag


Ledig tid!

Idag på eftermiddan ringde moster till korvarna och frågad om hon kunde få ta med dom ut på en promenad, och det gick HUR bra som helst!
Min tanke var att jag skulle hinna baka, och sen dammsuga och skura golven... Det visade sig att det var väl lite väl mycket att hoppas på! Men det blev två dubbla satser med teakakor iallafall!
Vilken underbar lyx det är att få lite tid så där! Och va mätta och glada vi ska vara nu!
Puss till moster från korvarna och mig! 
Puss och kram Lilla jag


Utomsocknes!

I helgen har jag och fyra brudar varit till storstan: GÖTEBORG!!
Hugaligen vilken trevlig stad, vicken god mat de har där, och trevliga affärer!
 
På lördagen tog vi oss till Freeport, ett outletområde av märkeskläder! De andra shoppade som galningar och efter att vi gått genom halva outletområdet hade jag shoppat ett tandborstställ för 13 spänn... MEN, det va inte slut på affärer än... Jag kom ikapp någolunda, fast jag får se mig besegrad av alla de andra fyra... Men jag är mycket nöjd ändå! Hade inte tänkt handla något speciellt, och det gick väl en och annan tusenlapp ändå, så det får vara ett bra betyg på mig själv!
På kvällen åt vi gott och på söndagen fortsatte shoppingen, fast då i Nordstan! Vi va lite loja allesamman, fast några kassar blev det...

En mycket trevlig helg kan jag summera att det varit, men hur härligt va det att komma hem när iallafall två sken upp som solar när man visade sitt tryne i dörren?!!!
Puss och kram Lilla jag

Gratis är gott!

Förra veckan fick jag en "check" på två Fazer chokladkakor, bara att hämta på Ica eller coop....
I tisdags kom det provböljor från LIbero. Igår hämtade jag ut flera förpackningar av yoghurt för kids. Det ska oxå komma ducubalkräm coh någon annan sorts kräm denna vecka. Nu är det så att jag inte får ALLA förpackninga själv. Nej jag ska ge bort till vänner och bekanta, så också de kan prova! Sen ska jag rapportera vad andra, och vad jag själv, tycker om produkterna.
Men som sagt: gratis är gott!!!
Puss coh kram Lilla jag


Undrar...

... Om moderjord läser på denna blogg! Jag har visat henne hur man går till denna sida, och jag har länkat den till hennes mailadress... Hoho, ä Du där?
Puss och kram Lilla jag

Härliga söndag!

Sol, so,l sol, värme, värme, värme! Gudarns va skönt det är ute nu!Idag har hela familjen varit i Järnvägsparken och lekt! Vi gungde, grävde i sandlåda, och åt lite sand!
Vi provde den stora gungan å det va väldigt spännande!

Så när vi hade grävt ända ner till Kina och hem igen fortsatte vi cykelturen till Moster och Kussarna, där vi käkade glass och kollade kaninen som kussen har!

Sen cyklade vi hem och då såg det ut så här i cykelkärran:

Två sovande korvar!
En underbar dag har det varit helt enkelt!
Puss och kram lilla jag


Solen har anlänt igen!

"Prisa gud" solen är tillbaka, och med det lite varmare väder... Snålblåst, hagel, snö och regna har det varit i en salig blandning i några dagar nu, men det verkar som om den härliga gula har kommit tillbaka. Me like!!!!

Idag blir det en tur till stadsbondgården för att titta på lite djur, hoppa i hö (!) och bara må gott! Moster tar vi med, dels för att de är heltokiga i moster och morbror, och dels för att Stora han är med och anordnar "Motordagen på stan". Men kanske hinner vi ner dit en sväng oxå!
Till kvällen blir det lite "mammafest". Jag har bjudit hit några mammor som jag träffat på öppna förskolan. Eftersom jag har slutat att amma är det nu alltså dags att ta tag i vinpavan igen!!!
Puss och kram Lilla jag


pjutt pjutt...

Tror att luften gick ur mig totalt... Men snart ska jag fylla på med pizza. Den står i ugnen och gottar till sig lite...
Den kommer nog att avnjutas framför tv:n till något bra program... (ingen aning av vad där sänds)...
Förmodligen somnar jag oxå, förhoppningsvis då INTE i pizzan utan efter när man är så där mätt och jäst...
Puss och kram Lilla jag

Home alone

Stora han har dragit... Inte för gott hoppas jag, men han kommer inte hem förrän på onsdag.. Han har åkt till grannlandet för att jobba några dagar. Mer inkomst av pappa, mer att göra av med för mamma! Låter väl som en bright ide, eller?
Om några helger ska jag och några ur teadatesgänget ta oss en lite tripp ner till Göteborg och bara ha det så där mysigt och trevligt som man kan ha... OCH då går det nog lite monitos kan tänkas!

Ush va kallt det har varit idag. Jag fick snabba på stegen för att inte frysa fast när jag var ute och gick med twinsen på förmiddan.. HIT MED MERA SOL!!
Puss och kram Lilla jag

RSS 2.0