Helglyx och lördagsmys

Det va lika lungt idag på 12:an (bra att barnen inte är sjuka!!) så idag fick det bli lite helglyx - jag gick hem ca klockan 14!!! (slutar vanligen 15:30, i bästa fall!!)

Lördagsmyset står Stora han för.. Han provar nytt pastarecept å jag tittar på!!! Jag vet inte allt va det är i, men det luktar GUDOMLIGT gott! Vit vin är en av ingredienseran, så har man tur kan man bli lite susi när man äter!!!
Efterrätten tog han precis ut ur ugnen - halloncannelloni, och det lukta ju inte så illa det heller!

Imorgon är det en ledig dag, och jag tippar starkt på att det blir brasträff, sen vet man inte vad som "dagen bjuder".. Hoppas att det blir en glad överraskning!
puss och kram Lilla jag

vardagslyx och fredagsmys.

Idag har jag "råkat ut" för en form av vardagslyx! Eftersom det var så lungt på 12:an, kunde jag stämpla ut redan klockan 12:20!!!!!!!!!!!!
Slutar egentligen 15:30, så gissa om det va lyx på hög nivå?!
Det är ingen omöjlighet att komma hem runt 14:00 i annat fall, även om det inte är så vanligt att det passar bra, för 13:30 börjar kvällspersonalen, men nu rapporterade jag över "mina" barn till en annan sköterska, och hon i sin tur rapporterade över dessa till den friska fläkt som kom till avdelningen för att jobba kvällen!

Hade tänkt att jag skulle bjuda ut min älskade sambo på lunch vid hemkomst, men se det gick inte det... Han hade precis ätit en hamburgare,  så det fick bli lite spagetti och köttfärssås för lilla jag när hon kom hem...

Ikväll har vi blivit nerbjudna på fredagsmys till familjen M. Jag och bebisen i familjen måste ta ett snack om hans päron, kolla av så att de är snälla mot honom och så... Lilla jag måste ju ta mitt ansvar som fadder...

Nu är klockan 15:50, å jag har hunnit med en heldel faktiskt. Va gött det är med vardagslyx ibland!
Ha nu en trevlig helg!

 Puss och kram Lilla jag

torsdag

29 oktober = månade är snart slut, och vi går in i vintermånaden (ja den kallas tydligen så, från förr).
Det är en strålande sol ute, och jag sitter inne och bloggar... "Skam på torra land"...
Men jag har hunnit med en hel del redan faktiskt! Kollat en film, lagat matlådor, dammsugit och skurat alla golv..

 Om cirkus en halvtimme åker jag över till Karlstad, och kommer inte tillbaka förrän imorgon eftermiddag, eftersom jag ska jobba.. Igår hade vi en lugn kväll på 12:an. Jag hade att göra hela tiden, men jag behövde inte stressa ihjäl mig.. Får väl hoppas att denna dag, och nästa blir lika behaglig..

Det tråkiga med idag är att Stora han kommer hem, men jag kommer inte vara hemma och krama på honom, aj aj aj... För den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge!
Puss och kram Lilla jag 

Renovering..

Just nu sitter jag och väntar på en kompis som håller på och hjälper oss med att renovera nere i källaren! Jag har en ledig dag idag, och tänkte vara behjälplig med pensel, eller vad det kan tänkas bli!???   Men jag antar att jag kommer att få ta plats vid sprisen, för mat vill han väl ha...
Vi ska få till ett nytt tvrum (tycker jag) där nere, men jag tror inte Stora han är riktigt på samma linje.. Han kan tänka sig vårat sovrum där... Vi får väl se vem som vinner denna batalj!


Det verkar vara en underbar dag ute, solen börjar skina, så en lite tur ut MÅSTE jag ta mig...
Puss och kram Lilla jag

Var tar den vägen?

Var tar tiden vägen? Man går inte mer än upp, äter frukost och sen är det dags att hoppa i bingen igen..
Helt plötsligt är det söndag igen, och man ska gå brasträff.. Det är just brasträffarna som göra att jag kan hålla ordning på tiden numera..
Inatt har vi till och med ställ tillbaka tiden en timma, och dagen borde bli längre, men nu har snart hela förmiddan gått, å jag ska iväg till 12:an för att avverka ett litet pass igen...
Ja, jag säger då det.. Det dröjer väl inte förrän det är jul....

Just nu händer det inte så mycket i mitt liv, mer än att jag åker till 12:an och går brasträff på söndagar, precis som jag skrev tidigare.
Men livet kanske inte behöver innehålla 1000 saker hela tiden, dygnet runt.
Det kanske är just därför man tillvaratar och uppskattar det där lilla extra när det uppstår!
Vid denna ålder, som man hunnit upp till, är det roligit att få se fram emot en speciell happening, elller något annat kul som ska hända. Och jag tror inte att det skulle vara lika roligt om det alltid va något på gång.

Till exempel något som jag ser fram emot nu är en jättestor fest som är den 14 november nere på folketshus! Det är tre tjejer som tycker att " det inte händer något längre (!)" så de har skapat en fest! Jag hörde att det var 550 pers bjudna, men att det var helt ok att ta med någon mer, så jag kan tänka mig att det kommer att bli ett himla hallaballou!! Det blir kul det!

Nej, detta duger inte, nu ska jag surfa vidare lite, å sen åka till Karlstad!
Puss och kram Lilla jag

Mörka tider

För var dag som går hänger mörkret kvar längre på morron, och tidigare för var dag infaller det svarta på kvällen.... Jag har inte bestämt vad jag ska tycka om det, och egentligen spelar det väl ingen roll om jag tycker om det eller inte, det är ju inget som det går att ändra på ändå... Men man kan väl alltid klaga lite ändå.
Jag upplever att vi människor (vissa iallfall) alltid klagar på något. Har man inte värk någonstans, så är det "iallafall dåligt väder"! Varför inte försöka se det som är bra istället, å vara glad för t ex att det inte regnade igår, eller dagen innan det...
Vi borde alla försökte få någon att le minst en gång om dagen. Om inte annat så blir man själv på bra humör, å att det sen finns muppar som vägrar ddra på smilbanden, det är något vi inte kan göra något åt. Fast jag tror att det straffar dem själva mest...
Puss och kram Lilla jag

Födelsedagskalas!

Idag har vi firat Lilla jag! Svärmor/far, faderfora, systeryster, mosters guldklip, mosters diamant, Gubbjävlen, Stora han och Lilla jag var bjudan till denna enkla sammankomst!
Det bjöds på fisksoppa, chokladtårta och kaffe. Alla blev mätta och nöjda (tror jag)! Mr O kunde inte komma, han jobbade, men vi ska ta en sväng över till honom nu med en lite matlåda!
Det va trevligt, och jag skulle kunna ha fest lite oftare känner jag!
Nu ska vi leverera lite mat åt en stackars arbetande Mr O...
Puss och kram Lilla jag

Vuxen ansvarstagare...

Ja, då har man blivit vuxen dá. Tror att det kom över en natt, eller närmare bestämt klockan 13:00-13:00 igår lördag. Jag och Stora han blev då faddrar åt lille L vid hans namngivelse på Strandgården!!!
                      
Uppgiften är att se till hans bästa, och att ta över från föräldrarna om det, gud förbjude , skulle hända hans päron något.. Han skötte sig helt exemplariskt genom hela proceduren, och jag tror att Stora han och Lilla jag gjord vad som krävs av faddrar..
Nu kan jag stolt stoltsera med att jag är både  gudmor (till systersonen) och fadder till lilla L!!!

Skolk...

Kallas det skolk när man bloggar på jobbet, eller kallas det smiteri?
Jag har verkligen inget att göra idag, en av personalen fick till och med ledigt idag... Gissa om det är lungt här?

Löv har kommit hem, kom igår, å moderjord åker hem idag... Skönt. Vad det är som är skönt av dessa får man nog tänka till om själv! Jag lägger ingen vikt i det hela..

Helgen kommer att bli lugn (tror jag). Brasträff som sig bör, och ett litet kalas på söndaglunch...
Det blir finfina grejjer!

Förresten!!
Även om jag skolkar eller smiter, så har jag fått förlängt till januari ut! HURRA va bra!
Puss och kram Lilla jag

Sorg...

Precis i detta nu säljer Stora han Lilla liket... Hans högt älskade bubbla... Än har inga tårar trillat, men det dröjer nog inte...

Puss och kram Lillla jag

Helgen över...

Söndag eftermiddag, ja NÄSTAN kväll har det hunnit bli...
Vad har man fyllt sina tre lediga dagar med då? Nja kanske inte å himla mycket.
                                             
Tjejträff (fest!) i fredagskväll, och sen blev det tyvärr inte så himla mycket gjord igår...
                                                     
Men en lite kräftskiva hann vi med, fast det blev en tidig kväll. Låg nog i sängen redan klockan 11:20..
Vi var till F, och han överraskade oss med en egengjord Västerbottenpaj, mycket imponerande!!!

Imorses va det 1 X 2 som gällde... Som traditionen sig bör gick vi brasträff, och som vanligt "har jag alla rätt tills jag är modbevisad".

Nu om en lite stund ska vi till systeryster för att få lassange, och den skall även avnjutas med moderjord, som kommer ner från Lapphelvetet....

Ja så har helgen varit. Egentligen borde jag ha fyllt den med så mycket mer, men det är ju inte alltid som det blir som man tänkt sig...

Puss och kram Lilla jag

Hurra hurra hurra hurra...

 Igår fyllde min kära vän Fru M år. Stora han och jag sjöng för henne när vi klev innanför dörren till deras boning, och jag tror att hon fälde en tår på grund av våran vackra sång... NOT!!!
Vi va det första som kom, men sen trillade det in en massa andra peoples, men vi hade ju redan intagit plats, så vi slapp och stå! Det blev kvällsfika, med nybakat bröd och trevliga människor! Hoppas att hon va nöjd med sin dag!
Efter några timmar började folk droppa av, och vilka va kvar till sist, måntro? "INGEN ANING"....  Vi kanske? "Nja, mmm, jo men kanske, ja, det va så!" (som vanligt!....)

Idag är det en strålande dag, och jag ska hussera nere i källaren... Ska måla... Det är visst mitt andra yrke det, men det blir ju jävligt bra oxå!
Puss och kram Lilla jag

En dag till ingenting alls..

Idag har varit en slappdag.. Uppe med tuppen, gjorde mest inget alls, tog mig ner till Linné 20 för dillköttslunch, promenad, handling, två rätters middag och filmtime. Med andra ord har jag inte gjort något av vikt, men gissa vad skönt det har varit! Konstigt bara att dagen har gått så otroligt fort. Det hade varit ganska gött med en till ledig dag hemma, men på det tjänar man inga pengar....
Puss och kram Lilla jag

Lördags myyyyyyyssssssss.

OLW, släng Dig i väggen. Vad är en chipspåse jämfört med räkcoctail  till förrätt och fläskfilé, klyftpotatis, honungsglaserade frönsaker, sås å grönsallad till varmrätt?
 (tyvärr hann jag iNTE ta någon bild på varmrätten, den tog liksom slut, JÄVLIGT SNABBT!!!)
Ett å annat glas blött har jag oxå sugit i mig, å nu blir det mer myyyyyyssss med film... (vem kommer att sova om ca 15 minuter?....)
Puss och kram

Usch...

... Va kallt det är på nätterna och på mornarna nu för tiden... Är det så att vi håller på att gå mot höst och vinter? Tyvärr..
Men faktistkt kan hösten vara ganska mysig. När det regnar och blåser och yr utanför dörren är det rätt mysigt att krypa upp i soffan med en filt och en extra kopp tea, och tända ett och annat ljus! Det finns flera bra tillfällen att åka hem till andra och fika när det är lite ruggit ute...
Nu är det helg igen, och det är ju gött! Min helg komemr jag spendera på 12:an, men det blir säker bra det!
Nu ska jag nog försöka göra något av denna förmidda. Kanske städa lite?
och Lilla jag

RSS 2.0