Grattis

Knugen fyller år : jag niger det djupaste, hissar flaggan  och säger grattis!
Dagen ser ut att bli varm och skön, kan hända att man åker och tittar på en valborgsmässobrasa och sjunger in våren! Man måste ju börja öva sig i sånna här traditioner, så vi vet hur vi ska bete oss när de små kommer...
Puss och kram Lilla jag

Lillpluttan!

Inatt kommer vi ha celebert besök! Lillpluttan ska sova över hos moster och Stora han! Hon rymmer fältet för en natt, så jag ska väcka henne vid 07:10, servera frukost och sen skjutsa henne till skolan!
Vilken ära att få rå om denna lilla goding en hel kväll, natt och en liten stund på morgonen!
Jag har det bra jag!
 Puss och kram Lilla jag

Bäst i världen!

Är SÅÅÅÅ Stolt över mig själv! Jag har överlevt TVÅ dagar med tandhygenister! Blev kallad till KAU:s tandhygenistutbildning för lite genomgång av mina tänder, och allt såg himla bra ut! Lite tandsten på baksidan av de nedre framtänderna (oj, hur blev det där?) och på en kindtand! Men jag hade mycket fina friska tänder tyckte tandhygeniseten  GOTT!!!
Detta firades med lite godis när jag kom till Krillehöla igen (bra eller inte bra???)

Nu kom Stora han hem, så nu ska jag nog gå å hångla lite med honom!
Puss och kram Lilla jag

Knyttisarna!

Igår va den blivande pappan och mamman i Karlstad för att "hälsa på" de små!
De verkade ha jättebra i min växande mage, och det va VÄLDIGT skönt att få höra att de växer till som de ska, med tanke på att MÅNGA påpekar att "du är inte så stor för att vara i vecka 29 och ha två där inne".

De väger ca 1,5 kg, och de är lika stora som om det skulle ha varit en singelgraviditet som pågår!
Tvilling ett ligger visst med huvudet neråt, och barnmorskan trodde att den inte kommer att vända sig något mer, och tvåna ligger med huvudet på vänstersidan av magen och benen rätt upp. Den kan bita sig i tårna!
Barnmorskan som utförde ultraljudet fick in en jättehärlig bild på tvilling två (våran tjej?!) som plutade med munnen, förmodligen drickandes lite fostervatten!

Det rör sig och lever om i magen, och det är en fantastisk känsla! Lilla jag blir alldeles upprymd och börjar atomatiskt att le när jag känner buset där inne!
Kan man vara lyckligare än vad vi är?
Puss och kram Lilla jag

Lugnet har infunnit sig på Park 45

Nu har det hunnit bli söndag, och lugnet har infunnit sig på Park 45. Mor åkte igår, och gårdagskvällen avnjuts i goda vänners lag.
Stora han fixade till sin enormt goda pasta, och sen blev det blåbärspaj efteråt!
För mig och "hon-gästen" va det lugna puckar, men herrarna provade på både öl, Whiskey och rom.... Men faktiskt var Stora han fräsch på morgonen och nu är han ute och packar bilen för Karlstadsjobb i två veckor! Detta innebär att Stora han kommer att komma hem på eftermiddagarna, och det är ju inte helt fel att få lite sällskap på kvällarna!

Idag pratade vi om att ta en liten promenix, och sen till kvällen ska jag på YOUGA .... Är ganska skeptisk mot denna form av "träning", men med tanke på kommande övningar kan det vara bra att kunna slappna av.... Ja ja, jag får väl ge det en chans...

Veckan som kommer lunkar väl på i sin vanliga ordning. Det "stora" som händer, är att vi ska å titta på bebisarna imorron!!!! Hälsa på liksom....
Puss och kram Lilla jag

morsan!

Oj, ett hektiskt schema när man har besök....
Har inte hunnit något alls, förutom att omgås med mor. Men det är klart, hur ofta träffar jag henne annars, så det får ta den tiden?!
Båda är morronpigga, så det har blivit så att jag tagit med mig mitt täcke och kudde och gått in till henne i "ottan", och sen har vi suttit och pratat!

Igår hade vi en shoppingdag! IKEA avverkades på några timmar, och på köpcentrat Bergvik gick vi och kollade på babykläder! Det finns ju hur mycket smått och gulligt som helst. Nu måste jag ta och rensa ut lite från graderoben, redan....

Idag har jag haft den stora äran att få bjuda mor på mat. Kålpudding! Det är något vi aldrig fick när vi bodde hemma, så jag har alltid trott att hon inte gillar kålpudding, men hon sa att det va jättegott, och att hon skulle göra det någon gång för bjuda hennes gubbe på!

Ikväll ska vi till "träslottet" och äta mat. Lilla familjen och jag, och kanske Stora han om han hinner hem, ska och fira mor att hon fyllde år för några veckor sedan. Det blir grejer det!
Ska kolla om jag hittar menyn här på nätet så mor kan välja redan nu vad hon vill ha!

Puss och kram Lilla jag

God mat och besök!

Det var mycket god mat som serverades hos fru M i lördags! Avocadopaj, lassagne med tomat och sån där blåsvart grönsak som ser ut som en avlång ballong... Efterrätten var en schweizernötpaj/kaka med (självklart) hemlagad citron-blåbär-hallon- (tror jag) glass!
Hon som satt bredvid mig åt inte upp hela sin bit, och jag sneglade MÅNGA gånger på den, den liksom skrek: "ta mig, ät upp mig". Men är man på fint kalas kan man ju inte bara sänga sig över andras mat.. (ja det är sant, Lilla jag har faktiskt också spärrar (ibland))...

Idag, lite senare frampå eftermiddagen kommer moder ner från Lapphelvetet (hon bor i Söderhamn!). Hon ska hussera här hos mig i ca en vecka. Vi får väl se om det blir som det brukar, att hon ska hit och dit, och träffa den och den. Man brukar inte se henne så mycket när hon är här. Men det kanske blir annorlunda nu när Lilla jag går hemma hela dagarna..
Vi ska väl ut på någon lite shoppingtur, förmodligen till Karstad! Och på onsdag får vi komma till Lilla familjen och äta BC:s lassange, som han gör så bra!

Nu måste jag ner till   för att få hjälp med min deklaration.. Har visst sålt några papper eller något, som ska redovisas på en speciell blankett... Lever vi på 2000-talet eller? Allt borde väl gå med en knapptryckning över nätet, eller?
Puss och kram Lilla jag

Tjejmidda!

Om några minuter ska jag åka till Fru M för att inta en delikat måltid, för det får man alltid hos henne när det bjussas på mat! 
Sen blir det förhoppningsvis en Massa SKVALLER...
Puss och kram Lilla jag

Gårdagen!

Vilket underbart väder det var igår!
Frissan glömdes INTE bort denna morron, och gissa om jag blev snygg(are)!
Efter frissiteringen gav jag mig av till familje M, och frun i huset med mini och jag gick ner till standen, för att göra fynd på årets vårmarknad! Åh vilka fynd vi gjorde, har aldrig handlat så mycket på en marknad! Konstigt nog va det mestadels baybkläder som inhandlades  
... Kan inte förstå...

Sen blev det fika i solen på familjen M:s utedäck! En ½ liters krossadchokladglass  avnjöts i fulla drag. Det var lite nostalgi när fru M kom med ett halvt paket, som man fick sitta och skopa ur! Härligt!
Vi satt länge ute och njöt av glass och sol, och när jag sen gick in och kolla mig i spegeln visade det sig att solen skinit MYCKET på min HÖGRA kindhalva, så där va jag röd, men inget på vänstra syntes... Ha ha ha, kul!
En härlig dag!
Puss och kram Lilla jag

Så pinsamt..

Glad i hågen travade jag ner till frisersalongen till klockan 14:00 och kliver in!
Min frissa ser förvånad ut, och jag förklarar att jag har faktist bokat tid. "ja, klockan 09:00 ja" fick jag till svars... PINSAMT... "Bara" FEM timmar försent kom jag... SKÄMS gör jag...
Jag fick en ny tid imorron till 09:15, å då ska jag vara där...
Puss coh kram Lilla jag

Sammanfattning

I fredags åkte vi då ner till Götet för att "chilla" lite. Och som vi "chillade". Shopping, mat och lugn och ro i massor! Det var en skön helg i Sveriges framsidas stad!
Hem kom vi i söndags!

Igår va jag till sjukan i Karlstad med en nära anhörig för lite behandling, och det gick hur bra som helst. Det brukar ta flera timmar, men denna gång va vi färdiga efter två!

Så ringde fru M och undrade om jag kunde bli med till Karlstad för att åka till djursjukan med deras katt som fått ett sår på svansen, så jag var bara hem och käkade och gav mig iväg en andra gång för dagen väster ut.

Bara för att jag åkt så lite bil under dagen, styrde jag kosan nordöst och hamnade i Karskoga. Mat och fika blev det, och en MASSA gos med 6 styckna 5 ½ veckors labradorvalpar! Hugaligen så söta de är!  
Det är en riktig djurvänsfamilj som jag hälsade på...
- tre stora hundar
- sex valpar
- två ragdolls katter
- en STOR lång orm
- och fyra barn.. (Ja, jag är inte riktigt säker på om denna art räknas som djur eller inte...)

Det var en trevlig kväll, och vid hemkost runt 21:00 kollade jag på Svenska hollywoodfruar.
Tänk att denna blondin (ja alla svenskar är ju blondiner i USA) Maria är så mycket blondin,  men så himla rolig.. Man kan inte bli störd på henne, hon är så, så, så härlig! Visst, lever uppe i det blå, det gör hon definitivt, men men!

Idag får det bli en tur ute i det fina vädret, och ikväll blir det uppträdande av "lillpluttan" på Christinateaterna! Första gången hon ska spela teater för "stor" publik, spännande!
Det  kommer nog bli en bra dag det här!
Puss och kram Lilla jag


Äventyr!

Idag är det dags för äventyr. Braun och jag ska nämligen till GÖTEBORG! Tåget klockan 13:03 tar oss ner till Sveriges framsida, och hotell G  väntar med ett rum för två i två nätter!
Det som kommer att hända i denna ädla stad, är shopping, shopping, lite mat och återigen shopping! Förmodligen blir det inte så mycket shopping för min del, eftersom det inte känns riktigt relevant att köpa en massa kläder nu när jag bara växer och växer...  (Men visst är den fin!)
Men jag får väl se till att Braun gör av med hela sin lön istället!
Det blir en soft historia och det är något jag ser fram emot!
Puss och kram Lilla jag

Annandagpåsklunk

Vid 11-tiden idag vandrade systeryster och hennes gubbe och vi runt området vid MArieberg. Det var Annandagspåsktipspromenad! Alla rätt (förmodligen inte) tills man är motbevisad!
En trevlig stunds fika därefter.
Idag va det inte riktigt så varmt och skönt som det varit, men vi är ju tappra själar, så vi gick i snålblåsten.

Lilla familjen, eller delar av den, kommer till oss ikväll för att avsmaka Stora hans gulaylåda. Sen är påsken slut och allvaret för Stora han börjar imorron igen, alltså Göteborg.. Tråkigt....
Puss och kram Lilla jag

Samanfattning!

I onsdags hade jag den stora äran att få vara med om när "Lillpluttan" (systerysters flicka) spelade upp en teaterpjäs om askungen i skolan, fast en nyare version, som de själva i klassen "satt upp".
Den var lite traditionell, men med mycket "nu-tids- anknytning". Det var en trevlig pjäs, och den gav många glada skratt!
 Lillpluttan var berättare  och även dansade hon vals i pjäsen!

En påskbuffélunch fick vi på skolan precis innan det var dags för idrott! En bana av olika stationer avverkades i lag, och Lillpluttans lag var självklart bäst!

I fredags var vi ner till stan för att titta på 396 motorcyklar som åkte den traditionella långfredagsturen! Lite blåsigt och lite kallt, men efter titten var vi och fikade på svinvallen, och blev varma igen efter en kopp tea!

Igår (påskafton) var vi till Mr F och käkade mat. Vi var 6 familjer som hade ett litet knytkalas, och mycket god mat hamnade i "var mans kista". En trevlig tillställning som slutade runt klockan 23:45...

Idag när Stora han målade i våran trapp dammsög jag först, och sen putsade jag rutorna i vårat uterum!
Det har idag, liksom igår, varit en underbar dag ute! Solen har skinit, och den har varit varm och härlig! Våren är nog här nu... 
Sen har vi oxå hunnit med att snikäta hos systeryster och Lilla familjen! De hade haft lite folk hos sig igår, och det hade blivit mat över , så vi va där och "hjälpte till" lite! Tänk va snälla vi är!?.....
Underbar har påsken varit, och den är inte riktigt slut än!!
Puss och kram Lilla jag

Helvete

det snöar....

RSS 2.0