Examensfest!

Igår klockan 18:00 vad det dags för HK 06 att ha examensfest! En stor härlig lokal var bokad på Stadshotellet Elit i Karlstad, där vi fick avnjuta en härlig grillbuffé och parta loss efter 3 års slit!

Det va ganska många som va med, och vi hade det jätte kul!
Det var så roligt att se alla så fint uppklädda, det är man inte riktigt van vid...
Det blev lite lekar, och alla bord hade fått en lapp med en känd melodi på, som de skulle skriva ny text till och den skulle ju självklart vara anknyten till vårat kommande yrke, SJUKSKÖTERSKA!!!!
Alla lagen tog det på fullaset allvar, och de gjorde bra framträdanden!


VId 01:00 stängde placet, så då va det bara att gå vidare till P och P, för efterfest!
 Några kompisar till dem hade blåst upp massor av ballonger, så när man öppnade yttredörren bara välde det ut ballonger! Kul grej!
Partyt lämnade L och jag innan det va slut, men det va rätt så skönt att vara hemma vid 04:00 och få krypa ner i sängen!
Det va en jätte trevlig kväll, och jag tror inte jag är själv med att tycka det!
Puss och kram Lilla jag

Examenspresent!

Igår fick jag en förtidig examenspresent!
Jag fick av svärmor och svärfar ett plommonträd! Tänk va glad jag blev! Jag tyckte att det va en riktigt rolig idé. De hade pratat om att köpa ett träd till mig i någon regnskog, men de hade senare bestämt att jag skulle få ett plommonträd!
 Jag var ute både igår eftermidda och idag för att se om det kommit några plommon än, men det verkar vara sådant träd som bär frukt först på hösten (!)....
Tänk va jag ska kunna sikita lätt sen!
 Puss coh kram Lilla jag

Överraskad!

Igår gjorde jag sista dagen på avdelning 12 som student! Nu har jag inget kvar att göra! Jag är klar!
Slutbedömningen gick jätte bra, och fina "betyg" fick jag oxå, man kan säga att jag är rätt nöjd!

Vid hemkomst stod Stora han och målade, och jag gjorde honom sällskap!
Efter ett tag ringde det på dörren, och Stora han gick runt huset för att se vem det var, och då va det M och L som stod där, och ville gratta mig till min examen... De kom med en jättefin blombukett!
Det var ju en vecka för tidigt, men L sa att hon ville vara först (!) Gud så gulligt av dem, jag blev verkligen jätte glad! Tyvärr hade jag inget att bjuda på, och vi skulle bort, så jag hoppas att de kommer nästa fredag när festen ska vara!
Men väldigt glad blev jag, gulligt av dem!
 Puss coh kram

Natt på avd 12

Just nu är klockan 05:03, å jag tror jag går åt va lungt det är.
Vi har tittat till "våra" små patienter, och alla så sussar de så skönt så skönt... Det har varit en urlugn natt, och det är väl bra med tanke på de små, men jag blir bara trött och uttråkad när det är så här.

Jag längtar hem till min säng...
 (hur blir det om man vill ligga på höger sida?)

Just nu regnar det ute, tyvärr. Undrar hur det går med mina plankor jag målat under dagen... Men det blåste rätt så bra när jag målade, så förhoppningsvis har färgen hunnit torka, så att inte hela ballen är full med rinnande färg...
Undrar om det ska fortsätta regna idag... Jag har mer att måla....
Men det är klart, aldrig sover man väl så gott som när regnet smattrar på rutan?!

Puss och kram Lilla jag

Nattuggla

Inatt ska jag aggera nattuggla! Jag ska prova på hur det är att jobba natt på avdelning 12! Har försökt att sova lite "förebyggande" och det blev en och en halv timme, men sen va det målning som hägrade.
Alla bräder är grundade nu, men det ska målas två gånger till på varje bräde, fast då med färg... Det tar verkligen sin lilla tid...
Har idag varit och shoppat inför examen, och det blev ju en hel del. Gissa om jag fick avstämning? Jorrå självklart..
Lite pinsamt bara att jag hade glömt att scannat en soltorkade tomater, en av fyra... Men jag fick inget större skäll för det, kassörskan tyckte att jag hade varit duktig som "bara" missat en sak, med tanke på att jag handlade för 2000:-

Nu har jag en natt kvar och så på fredag ska jag göra dagen, då även M från KAU kommer, för att ha det avslutande bedömningssamtalet.
Har pratat med en av mina handldare, och hon sa att det har gått bra för mig, och det finns inga problem, inga som skulle göra så att jag inte skulle få "inte godkänd", så man kan säga att jag är ganska klar nu!
Fattar inte riktigt att tre och ett halvt år har gått nu... Ett mål som varit så himla långt bort står jag nu precis framför. Konstigt...
Puss och kram Lilla jag

Sista seminarit och målarmästare!

Idag har vi i våran  grupp haft vårat ALLRA SISTA seminarium! Tänka sig att det börjar bli mindre och mindre saker som ssk göras. Nu är det bara att få godkänt på praktiken, och mina två handledare har inte påtalat att det skulle luta mot ett inte godkänt, så nu är det bara att jobba på som tidigare!

När jag kom hem va det bara till att fatta målarpenseln, för "ballen" måste målas... Jag har fått i uppgift att måla "stommen" och sen bräder som sak "bygga in ballen", och det första är avklarat, men jag spar brädorna tills imorron. Några borde jag hinna med att måla innan jag åker ivag till Karlstad för praktik...
Nu är det bara tisdag, onsdag och fredag kvar, sen är även det avklarat!
GGGGGGGGGGGGGGÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!
Puss coh kram Lilla jag

Jobb jobb jobb.....

Har gjort kvällar på avdelning 12, och när jag kommit hem har det liksom inte blivit av att sätta sig framför datorn precis, nej då är det sängen som gäller, för att orka upp till nästa dags slit på samma avdelning. Men nu är det bara måndag, tisdag, onsdag och fredag kvar, sen är det EXAMEN!!!

Igår blev vi inbjudna till V och R, och de hade världens värsat festmåltid klar för oss! SILL OCH POTATIS!!! Hela kittet med gräddfil och gräslök ingick såklart! Nu är det helt plötsligt sommar! Vi åt och åt och åt, och till efterrätt blev det V:s JÄTTE goda revben! Oj oj oj, va gott det va!

Idag tog vi oss en lång sovmorron, vaknade inte förrän klockan 9, och frukosten intogs först runt 11 och nu snart ska jag göra mig klar för att åka till Karlstad, för ytterliggare en dag på avdelning 12.

På vägen måste jag släppa ut vilddjuren hos familjen M, men ikväll är matte och husse hemma, så mitt uppdrag slutar iochmed utsläppet idag.
Jag tror jag har skött mig, det va bara en dag som de inte fick gå ut, men jag hade ju bestämt att de inte ville, eftersom det regnade...

Puss och kram Lilla jag

Tråkig dag

Idag regnar det här i Krillehåla och det känns av både inne och ute.
Ska göra kvällen på avd 12, en fredagkväll, men sådant är livet inom det yrket som jag har utbildat mig till i snart tre år... "Bara att bita i det sura äpplet"....

Puss och kram Lilla jag

Frukostvärdinna, handlare, kattvakt, kock, målare och hållare!

Vi tog oss en riktigt härlig sovmorron, även jag, eftersom jag inte tittade på klockan när jag vaknade, utan vände mig om och somnade igen. Tittar jag på klockan då är det lögn i helvete att somna om..
Upp gjorde frukost, åt och så vidare till  för att köpa en såg, en sån där elektrisk, men det var ingen som passade herrn i huset, så vi lånade av familjen M istället...
När vi ändå va där, matade jag Stig coh Sonja (två HONkatter) och släppte ut dem.
Hem till lilla ballen för att bygga på den... Det blev lite över- och underliggare,  (men tyvärr fick inte jag ligga) jag fick som vanligt mest hållla i, hålla med och måla. Men man ska ju göra sådant man är bra på!

H och hans nya Donna kom förbi, och de va visst lika hungriga som jag, kom vi på när vi skulle bjuda dem på kaffe, så det va bara att tina lite mer lax och skala några fler potater!
Alltid trevligt med sällskap!
Åh sen fortsatte vi med ballen! Fast jag hann med att släppa in kissingarna där emellan! De hade övat in lite trick som de visade, kolla:
 
Nu blir det lite slöa, åsså får vi väl se om det blir något ligga för mig!!!!....
Puss och kram Lilla jag

BEDSIDE = G eller U...

Nämen det är väl klart att det blev ett G!!
Jag fick ta hand om en liten tjej i ca tre timmar, och det gick hur bra som helst! (Det luktar skryt tror jag....)
Jag fick ta rapport, läsa om flickan, kolla provsvar/undersökningssvar, ha ronden med (ganska farliga) läkare och slutligen gav jag rapport till den sköterskan som skulle ta över efter mig!
M från KUA kom, och vi skulle prata igenom morgonen och rent allmänt, och jag fick ge rapport till henne. Hon va nöjd med det jag presterat! Så nu va bedsiden klart, bara ett seminarium och slutbedömningen på praktiken kvar, sen är det KLAPPAT och KLART!

Just för tillfället är jag på KAU, vi har nämligen examensmöte med en kvinna här på KAU, hon vill väl kolla av hur långt vi har kommit i planerningarna antar jag!

Idag kommer Stora han hem, det är skönt! Jag saknar honom så när han är borta. Och det är ju bra kan man ju säga!! Jag ska pussa på honom när han kommer, massor! Tur att det är röd dag imorron, för då kommer han hem en dag tidigare!

Nu blir det en fika, å sen möte!
Puss och kram Lilla jag

Barndagvården

Idag gjorde jag ett "inhopp" på barndagvården i Karlstad. Jag visste om en ungdom som skulle komma till barndagvården, och jag hade lovat att komma och säga hej, men eftersom min handledare va sjuk fick jag förslag om att tillbringa min dag en trappa ner och det funkade även för de som jobbar där!

Väl hemma va jag med F och handlade 2 tum 4, och sen va det måleri och "uppsågning" som gällde.
 De gamla delarna från den förra ballen låg lite utspritt på gården, så jag lånade F:s kärra, åsså kunde jag såga upp plank och annat trä till lagoma bitar, så det är bara att åka iväg och tömma på fredag! Gud va bra!

Imorron har jag något som kallas "bedside". Då har jag hand om en patient och sköter den patienten och allt runt omkring i tre timmar. En sjuksköterska är med mig hela tiden och kollar vad jag gör och hur jag gör det
Efter det får jag lämna rapport till min kliniska adjunkt (= lärare på universitetet) och förhoppnigsvis har jag efter det fått godkänt! Så på måndag har jag mitt sista eminarium, å sen är det klart! Förutom min praktik alltså...

Nu måste jag nanna en stund så att jag är pigg och allert för imorron!
Puss och kram Lilla jag

Planering..

Nu sitter vi fem tjejer och planerar för våran examensfest, så jag har inte tid med detta... MEn jag tror det kommer bli en kul fest..
puss och kram Lilla jag

En härlig söndag.

Vid frukost knackade det på våran balledörr, och Mr O kom för att kolla vårat projekt! Han satte sig ner och tog en kopp, mycket trevigt, mycket trevligt!
Måste bara berömma honom, han har gått ner en HIMLA massa kilon, börjat springa och äter bara sånt man ska äta, han är SÅ duktig.

            

Bygget fortsatte, mest va det jag som greja (!), eftersom Stora han va tvungen att åka iväg för att köpa "2 tum 4", och hamnade på Koop forum, grannarna och hos hans mor för att hämta dessa, men kom hem utan plank.. Men det tog en himla massa tid, att inte hämta något !...Jag hann måla några stolpar under tiden.

När vi står som bäst och jobbar kom familjen G förbi. Två barn sprang hit och dit på gården, och fick förmaningar av mor och far, så att de inte skulle skada sig på Parks byggarbetsplats. Tyvärr inföll en liten mindre katastrof ändå.. Killen i familjen tog trappan upp till våran balle, men han gick på fel sida, så trappsteget välte.. Han fick ett skruppsår på benet, och höll på att dö, eftersom det kom lite blod, och "han hatar att se blod". Men vi satte på ett plåster,
 så det blev väl något bättre, men de beslöt att ta sig ifrån "krigszonen" på Park 45 och stuvade in hela familjen i bilen och åkte vidare till lite mer barnvänliga miljöer..

Fru M kom lagomt till våran midda, men hon va svårflörtad så vi fick äta själva, medan hon tittade på.
Det dröjde inte förrän ett tutande bröt ut på gatan och där var Mr O med mosters diamant, på mosters guldklimps Eu moppe! De va ut och börnade lite!
Efter maten åkte fru M och jag ut till vår underbara skärgård och avnjöt en glass i skärgården, och den måste ha varit ganska stor, för vi va nog borta va 1½ timme eller något sådant!

                                                       
Kvällen avnjuts med en ny Wallander film, och efter den lite pastasallad från gårdagen som fru M hade med sig hit. Vid nio hade hon fått nog av mig, och åkte hem och nu är det lite slötittande på tv, samtidigt som summeringen av denna dag sker!
Solen har varit framme mestadelen av dagen, det har varit ganska varmt, och jag har ätit glass! FINT!
Puss och kram Lilla jag

Det blev inte...

... riktigt som jag tänkt mig igår...
Helt plötsligt va det A och Lilla jag som hamnade i soffan framför sångtävlingen, inte Stora han som verkligen ville se programmet!
 Måste nog säga att en av de bästa låtarna vann, även om jag även hade Finland som en favorit (kom sist)! Heja Norgen!

Kalaset slutade runt halv ett och det var skönt att komma hem till egen säng!
Puss och kram Lilla jag

Grattis....

...Säger vi till chefen idag, han fyller år. 
        
Är inte riktigt säker på att vi får tårta och saft, för han fyller tjugonitton, så förmodligen blir det lite mer åt öl/vin/sprit hållet.. Men vi skulle få en pastasallad hörde jag, åsså fanns det nog en liten godiskaka som man kan mumsa på efteråt...

Idag är det  den "stora" melodifestivalen, och den kommer jag nog att ägna några timmar på. Det är faktiskt så att Stora han har bestämt att vi ska se det idag.. Kan väl säga att jag är lagomt road, men med gott sällskap funkar det säkert bra!
   Man får väl ändå önska Sveriges lilla sångfågel lycka till!

Fråga är bara, att om Ernman skulle vinna, tar de ett anabolatest då? Det kanske finns riska att hon då blir av med medaljen, för med tanke på hur hon ser ut  kan det hända att hon har tagit otillåtna medel... 
Puss och kram Lilla jag

Lilla jag snickrar

Jag har bytt inriktning på mitt kommande yrke, jag ska nu plugga till snickare.
    
Frågan är bara om jag måste plugga något mer, för jag är ju redan så himla duktig (!).. Har (inte själv då kanske) gjort tak till våran nya balle! Jag slog inte i så många sneda spikar, bara tio kanske, så det går ju som en dans!

Men det är ju Helv... vilken tid allt tar... Kanske hinner vi lägga på papp innan vi skal åka på kalas, vi får se!
Som tur är har det varit en stor sol hela dagen, för om det regnar tänker iallfall inte jag vara någon snickare mer...
Puss och kram Lilla jag


Barnakuten.

                                  
Idag har jag gjort en dag på barnakuten på CSK.
Det var inte mycket jag kunde göra, egentligen bara kolla vad de andra gjorde, men nu vet jag åtmindstonne att det finns en akut för barn! Den är öppen mellan 8:30 och 16:30, och det är bara medicinska barn som "får" komma in där. Kirurgiska och ortopediska barn får ta sig till "stora" akuten.

Just nu har jag inte så mycket att förtälja, så det blir korta inlägg, men jag önskar Er en bra dag.
Puss och kram Lilla jag

Kallt - vår?

Imorses va det fruset i gräset....
  
Vill inte, vill ha sommar.
Haft en ok dag på praktiken, idag var det inte lika rörigt på avelningen som igår, och det var SKÖNT!

Nu vid hemkomst på egen gata hade jag tänkt att sätta ner lite potatis i backen, men självklart regnar det.
 Men det kanske bara är en skur...
Puss coh kram Lilla jag

Ingen bra dag.

 Den här dagen suddar jag ut.... EN JÄVLA SKIT DAG....
Puss och kram Lilla jag


Hemma igen!

Vilken trevlig helg vi har haft i Götet!
Shopping shopping och åter shopping!
På fredagen hann vi med att handla i cirka två timmar innan
 stängde! Och det gick faktiskt att göra av med en massa pengar på bara två timmar! HÄRLIGT!

Lördag morron började vi självklart med en gigantisk hotellfrukost! Oj vad det fanns att välja på! Det var ett mycket bra hotell E hade valt!
 Hejja Dig!

När vi va mätta i magen drog vi ut på stan och gjorde den osäker igen!
Vid 13:30 kom det två tjejer till från Krillehåla, och vi välkomnade dem med att ta dem på lunch!
Sen fortsatte vi det roliga!

Bord va bestält på en restaurang till klockan 20:30, så vid 5 gav vi upp shoppingen (vi va rätt så nöjda då faktiskt) och bytte ut kassar och påsar till Bikinis, så att vi kunde ta oss en lite stund i bastun på hotellet... (Jag va ju tvungen att köpa en ny, eftersom jag inte ens tänkte en tanke på att ta med en)

Jag var ju först färdig i duschen, så jag stövlar in i bastun, och vad skådar mitt norra öga? Jo TVÅ spritt språngande NAKNA män på en varsin bänk i bastun!
För att inte skämma ut mig och tappa ögonen vände jag mig bort från dem och frågade lite fint om jag gått in i fel bastu, men vi hade fått informationen om att det bara fanns en, så jag visste ju egentligen svaret...
Men de makade på sig, den ena tog en handuk runt sig, men den andra flyttade bara sitt arsle åt sidan, så att sex bruttor från Värmland kunde göra entré!

Lite skumpa i relaxen (i en varsin solstol) och med ansiktsmask andades vi ut och "bara va" en stund, efter värmen i bastun.
Åsså full rulle igen!
Som sagt var ett bord beställt till klockan 20:30 och några minuter sena gick vi in på restaurangen.
 Det var en Italiensk restaurang, så många pasta och pizza rätter fanns det. Jag åt en skaldjurspasta som var så himla god, så det var bland det godaste jag någonsin har ätit! HÄRLIGT!

Idag har vi suttit på både tåg och buss! Tåget tog oss till Skövde, där det blev en väntan i ca 40 minuter! Jag sms:a min kära vän J, som bor där, så hon, tösen och hennes mamma kom förbi och sa hej! Det va kul att se henne!
Så fortsatte bussen, å hemma va vi 14:15.
Stora han hade lovat att hämta mig, och när det var 5 minuter tills vi va framme ringde han och undrade om vi va i tid, å det va vi ju. "Det va inte bra, jag håller på att stuva makaroner", svarade han! 
"Hur tänkte Du nu?"!!!!

Kan summera helgen med att den va hur bra som helst!
Hoppas att vi kommer att göra om det nästa vår! Det är härligt att åka iväg med goa tjejer, och bara ha en weekend för att göra det som är kul!
 Puss och kram Lilla jag

Hoppla polle!

Grattis till kvalet!


Puss och kram

Påväg...

...Man skulle väl kunna säga att jag NÄSTAN är påväg till Götet nu. Jag har ju packat min handväska (ja, jag ska ha handväska..) med plånbok, tågbiljetter, en påse godis, telefon och kamera.. Så nu är jag nästan klar!
Känske ska jag ta med lite kläder oxå och tandborsten är klart..
                       
Jag måste nog säga att jag är en "mikro packare", tar inte gärna med något i onödan. Bara mna planerar innan vad som kan tänkas "gå åt" så behöver man inte packa massor.
Packningen ska rymmas i en vanlig ryggsäck, för det är väldigt bra att ha en sådan med sig när man ska på shoppingtur! När man handlat har man någon stans att lägga sina nyköpta saker, så att man inte går med alla påsar  i handen, och glömmer dem någon stans, när man ställt ner dem för att kolla något nytt "projekt".

Idag är det en solig härlig dag, och ganska varmt tror jag. Tyckte iallfall det när jag var ute och hämtade tidningen förut.
Härligt det skulle vara med fint väder, shopping, god mat i en av Sveriges trevligaste stad! Och en hel weekend oxå!

            

Nu måste jag fylla den där ryggan, får inte glömma passet bara!!!
Puss och krma Lilla jag

Näst sista seminariet.

Idag åkte H och jag till Karlstad för att ha näst sista seminariet, och denna gång handlade det om Palliativ vård, livskvalitet, dödsbegrepp och organdonation.
Vårat ämne anser jag vara mycket intressant, men sen va det väl si och så med hur intresant de andra ämnena va som togs upp.
Men detta är något som ska "genomlidas" å nu är vi ett steg närmre målet!
                  

Till helgen är vi fyra tjejer från teadatesgänget som tar tåget ner till Göteborg, och två kommer på lördag, och vi ska bara ha det gott och bra på alla sätt och vis!

Vi bor på hotell två nätter, centralt (mycket viktigt), ska shoppa, äta gott och dricka gott och bara mysa med varandra!
Jag tror att det kommer bli en sjuhelvetes bra helg, med allt vad det nu innebär!
Jag är "rajsierlajter" för tågresan, och innehar alla tågbiljetter, både fram och tillbaka från Göteborg, så det gäller att jag tar med dessa små lappar, så jag slipper betala för ALLA, om jag skulle glömma dem..
Det finns ju så mycket annat man kan lägga dessa pengar på i Götet!

           
Lite senare idag kommer love of my love hem, från, ja just det, Göteborg! Han har varit och jobbat, så att jag kan handla ordentligt... Bra kombination va? Han-jobb, jag- handla!
Puss och kram Lilla jag

Hej hopp!

Tänk va bra jag har det på min praktik på avdelning 12!
Idag gick jag med S, han är hur härlig som helst! Det är bra med honom att han låter mig tänka själv, och sen kollar med mig om allt är ok!
Jag har denna vecka haft "egna" patienter som jag får sköta, planera och omvårda själv. Det har handlat om tre stycken, och det känns som om det är alldeles lagomt antal nu i början! Får väl öka på antalet såsmåningom!

Idag slutade jag vid 15:30 tiden, och efter att jag släppt av H åkte jag direkt och handlade, UTAN lapp! Faktiskt verkar det som om jag fått med det som jag hade tänkt mig handla, plus lite mer är klart!

Väl hemma satte jag igång att baka lite, frukostbrödet är nästan slut, och så har jag lovat att jag ska baka något till seminariet vi har på torsdag, så det kommer att bli snoddas, eller mer känt namn kanske är kärleksmums, som vi ska mumsa (!) på!

Det är konstigt vad klockan springer iväg, men det sägs ju att den gör det när man har roligt! Men jag har ju inget brottom i säng, eftersom jag inte börjar förrän klockan 13:30 imorron.
Det skulle faktiskt vara skönt att se en bra film på tv idag, men jag tror att jag känner mig själv för bra, för att det kommer att slå in... Om jag lägger mig gött tillrätta i soffan, dröjer det inte innan jag sover....

Stora han har börjat att jobba "bortifrån" igen, och det är så tomt så tomt.. Det är inget roligt alls när han inte är hemma... Jag saknar min älskling! Men på torsdag kommer han hemöver igen, och det är om bara två dagar!

Nu lockar tv:n, får se om det är något att sova till, jag menar att titta på!
Puss och kram Lilla jag

Trött....

Haft en jättebra dag på avd 12, och när den slutade vid 15, åkte jag direkt ner till mitt lilla tillhåll för att tjän extrapengar och jobbade några timmar!
Nu är klockan snart 21:40 och det är dags att stupa i säng... Jag är trött.............

Förresten! Jag fick ett stort G på min allra sista tenta, och med det kan jag tala om gott folk att jag inte haft en enda omtenta!
Nu är det bara "bedside" kvar, då man ska ha hand om en patient i tre timmar och sköta den själv, men det kommer gå bra det!
HURRA!
 Puss och kram Lilla jag

Uj uj uj!

Idag har jag haft eld i baken!

Började dagen med en lätt frulle.
Hoppade i Stora hans gröna arbetsbyxor som har blivit mina, och stack ner till bensinpumpen för att dels fylla Opelen plutt plutt, och dels för att fylla extradunken, så att jag vid hemkomst kunde klippa gräset...

Eftersom min pappi har varit snäll och kollat på våran Klippo gräsklippare för 100 :e gången, så funkar den nu perfekt! Vi va lite trötta på Klippon förra säsongen, eftersom den inte gick som den skulle och NÄR vi ville, så vi köpte en ny gräsklippare, men den är absolut inte lika behändig som Klippon... Är nog ganska säker på att Stigan kommer att få stå längst in i lilla redskapsboden, och skämmas, för, ja inte vet jag. Jag gillar iallfall Klippon bäst!

                                            vs    

Opelen plutt plutt har åkt omkring och blivit skitig, så medan jag var och tankade köpte jag med tvättsvampar, så han fick sig en omgång, och är nu så FIN så fin!
Medan man ändå är i gång, tog jag hand om impulsen, ursäkta, Ådin, samtidigt, (Stora hans bil) och jag tror att den blev bra den med!
Fast emellan biltvättarna hängde jag ut en tvättmaskin. Ja inte hela maskinen kanske, men innehållet liksom!

Eftersom vi har rivit våran balle, va där ett stort plasttak som låg över halva gräsmattan, så med en sån där skruvmaskin i näven blev den till flera delar, och några plank!

Nu har jag precis ätit en tallrik med youghurt, så att jag orkar med att fräsa lannet, så att vi kan få ner potäterna, så att vi någon gång detta år kan gå ut och hämta egenodlat!
Brukar oxå sätta två hinkar med potäter, och ställa in i växthuset, så att det går lite fortare, och ska nog göra så i år oxå!

Nej nu får jag inte sitta här längre, rasten är slut, dags att jobba på!
Puss coh kram Lilla jag

Lusaskens motordag.

Det blev en härlig tillställning det där med Lusaskens motordag!
Det var ca 85 olika fordon från tidigare än år 1975 som kom och visades upp. Det va jättegamla bilar, motorcyklar, mopeder, en lättivkatare och en speedway hoj!
Det verkade som om folket som var och tittade på allt detta njöta både av det fina vädret och av att minna sig tillbaka till "forntiden" när det begav sig för dessa gamla åkdon!



Jag tror att Lusaskens WV boxers, som anordnade detta kommer att spinna vidare på detta, och nästa år är det nog dags igen! Och det hoppas jag verkligen!

På kvällen va det dags att fira denna braksuccén, så det blev grillat hemma i P´s garage. Först satt vi ute, men det blev kallt när solen gick ner, så vi flyttade ut bilarna ur garaget, och in med bord och stolar istället!
Alla killar var jättenöjda med dagen, och det börjades redan spånas för nästa år, precis som jag hoppades på!
Det var en trevlig kväll, och vid 12, va det några som ville på krogen, så då åkte Stora han och Lilla jag hem, efter att ha skjutsat dessa partysugna killar!
Puss och kram Lilla jag

Sovmorron!

Gud va gött det är med sovmorron, eller?
När man väl har en sovmorron så GÅR det inte att sova.. Jo, ja, det är klart, visst går det att sova, men bara till tidíg morron...

Varför kan man inte ligga och sova fram till sissådär klockan 10:30, som va standard i "mina ungdomens dagar"? Det var mer en regel än ett undantag att klockan hann och bli runt 10:30 innan de små blå skulle slås upp..

Men det kanske ändå är sant, det som sägs, att ju äldre man blir, dessto mindre sömn behöver man?
Eller så har det kanske har en rimmlig förklaring trots allt..
När man kommer upp i åldern (hmmmm?) har man fler saker man måste göra, och skulle man ligga och sova till sent, så skulle man inte hinna med det som ska uträttas, därför vaknar man tidigt..
Men man kanske inte behöver vakna så tidigt som halv sju, för vilken granne uppskattar att man drar igång gräsklipparn då?

Nu ska jag iallfall "örsla" mig upp ur sängen, klockan är ju snart 9:30, för att inta frulle, och sen ska jag gå ner på stan för att kolla hur Stora han sköter sina åtaganden vid "lusaskens motordag"!!
Puss och kram Lilla jag

Gårdagen!

Vi hann inte ens slå upp de små blå innan det ringde på dörren... Det va H som stod på vår trapp.
Han käkade frulle med oss, och precis när han skulle åka, hade vi besök av tre cyklande tjejer.  E (6 år tror jag) och I (8 år tror jag) hade cyklat hit med sin mamma E ända nere från en lite bortanför Södermalmsskolan... Jag är mäkta impad av dessa små cyklister faktiskt!
Det blev en fika, och några grodor (vi serverades plastgrodor på tallrikar av E och I) innan de tampade hemöver!
Tänk va roligt det är med spontana påhälsningar, man blir så glad när det kommer vänner så där helt "ohappandes"
                  


Oj vilket trevigt kallas vi var på igår! Vi blev bjudna på pizzabuffé, tårta, bullar och kakor!
Men det bästa av allt va att kalaset resulterade i en blå hårslinga i mitt hår, och en jättefin målad svensk flagga på min vänstra överarm!

    
Och jag måste ju skryta över det, eftersom det inte va alla som fick slinga och flagga....
Det är alltid lika roligt att träffa familjen N-B och jag är så glad som har dessa goa vänner!

Vid hemkost  hjälpte jag pappa att skriva lite fakta om en av hand motorcyklar, för idag är det "lusaskens motordag" här på stan, och då ska han vara med och ställa ut!
Vi hade inget större projekt på G på kvällen, men vi tog en sväng förbi V och R, och självklart bjöd dom in oss på en kopp tea/kaffe, bullar, köttbullar och lite melon!
Vi satt och tjötade och natten kom först vid 00:30 på Park 45!
Puss och kram Lilla jag

Födelsedagskalas!

Idag klockan 14 är Stora han och Lilla jag bjudna till V i Karlstad på fördelsedagskalas! Hon fyller 8, och det måste ju firas!

                                   

Första på förmiddan ska hon ha kalas för sina "mindre"" kompisar, och sen får vi komma dit! Det ska bli roligt!
Vi får ju även träffa V:s mamma Å, och det gör vi inte annars allt för ofta...
Men Lilla jag säger:
HURRA HURRA HURRA HURRA för V idag!
 Puss och kram Lilla jag

1MAJ.

Idag ska det demonstreras... 
          
Jag tänker demonstrera mot snösmältningen i fjällen, världens fattigdom, gräsklippning, sena resultat på tentor och att man måste betala fortkörningsböter.
Att de demonstrerar varkar vara jobbigt, jag tror jag sittstrejkar istället!
Puss och kram Lilla jag


RSS 2.0